Oversigt over opskrifter – mit sitemap
Oversigt over opskrifter – mit sitemap
Hjemmesiden råder over flere hundrede opskrifter. Det er dog de mest prominente og populære opskrifter der er kommet på denne liste. Mit sitemap indeholder opskrifter som de fleste af mine besøgende finder interessante og på den måde kan få et fornuftigt overblik af dem. Skulle det ske at jeg har misset din ynglings opskrift så er du velkommen til at kontakte mig via kommentarfeltet eller ved at bruge kontaktformularen.
Opskrift oversigt
- Boller – I stedet for at gå til bageren hver eneste weekend og købe brød og bolleer. Har du mulighed for at lave dine helt egne lige her. Disse passer perfekt til weekenden, fester og fødselsdage. Inkluder børnene i processen og se hvordan din familie vil samles om dig.
- Boller i karry – En familievenlig ret alle kender så godt. Selv om retten indeholder ordet karry så styrer man helt selv hvor meget man ønsker af det i retten. Man er tilbøjelig at justere meget efter ens præferencer efter hvad det er man kan lide. En fantastisk og mættende ret både du, din familie og venner vil kunne lide.
- Broccolisalat – Hvad med en sund, forfriskende og dejlig salat der går til alle årstider? Salat kan laves dagen før og holder sig flere dage i køleskabet. Indholdet af salat kan du selv styre efter smag og behag. Prøv for dig selv og opdag hvor nemt det er at lave den.
- Chokoladekage – Uhmmm, Behøver jeg at sige mere. Først har vi ordet chokolade, derefter kommer kage. Sætter man ordene sammen så er det som at få en bid af himlen. Denne fantastiske chokoladekage kan redde den værste dag. Nem og hurtig at lave og så smager den dæleme godt.
- Flæskesteg – Mange mennesker bliver nervøse eller ligefrem frygte at lave en flæskesteg da man virkelig kan ødelægge sværen. Frygt ej, for med denne opskrift kan du simpelthen ikke gå galt i byen med. Følg den trin for trin og se en flot, og sprød svær du vil få i sidste ende.
- Flødekartofler – Ikke ligefrem den sundeste ret, men den smager sku godt. Den er nem at lave og ingredienserne kan du efterhånden som du lære retten at kende helt selv bestemme. Frikadeller eler en god bøf går rigtig godt til flødekartofler.
- Forloren hare – Forloren hare eller farsbrød er faktisk en ret så gammel ret. Skruer man tiden tilbage så kan den første opskrift på en forloren hare læses i kogebøger tilbage i 1901. Retten har overlevet i så lang tid for der er noget om det. Nem og simpel at lave og så smager det godt.
- Frikadeller – Dunser, deller, frikadeller eller noget helt helt andet. Ja kært barn har mange navne. Frikadeller kender vi alle. De helt klassiske, eller sådan som vores mormor lavede dem. Der er utrolig mange opskrifter på de helt ”rigtige” frikadeller. Men det afhænger af personen som står i køkkenet. Jeg vil nok påstå at denne opskrift kan hamle op med de fleste.
- Guacamole – Guacamole har sin oprindelse fra Mexico. Mos en til flere avocadoer, tilsæt nogle andre få ingredienser og smag til med krydderier og så er den ged barberet. Bruges som regel til dip, kan dog sagtens gå an på brød samt i mange andre retter. En lækker og forfriskende tilbehør som altid kan stå på bordet næsten uanset hvad der ellers er tilgængeligt.
- Kartoffel porre suppe – Vi er desværre gået væk fra supper. Måske er det fordi de er lidt besværgelige at lave og så kan det godt tage noget tid da mange af dem skal koge i lang tid. Men hold da op hvor de kan smage. Det er jo helt vild. Hvis man bare kunne give sig den tid det tager så vil de fleste nok åbne øjnene op for supper igen.
- Kartoffelmos – Skal den være silkeblød eller skal der klumper i? Hvad med smør, mælk eller noget helt tredje? Kartoffelmos findes der rigtige mange opskrifter på og afhængig af land, religion og personen selv vil den variere en del. Lige meget hvad så er de fleste af os enige, moste kartofler er lige sagen.
- Kartoffelsalat – Kartoffelsalat er en ret alsidig ret, da den er god som tilbehør men kan også sagtens stå selvstændigt. Afhængig af årstiden kan ingredienserne godt variere, der er dog ingen tvivl om at det smager godt uanset hvad. Personligt for mig, passer en god kartoffelsalat bedst til en god omgang grillmad mums.
- Koteletter i fad – Koteletter i fad tager noget tid at lave, men gør man det ordentligt så vil man også have en fest af en måltid. En lækker og uovertruffen ret der har dele hele i sig. Dette er nok en af de retter man kalder for hygge mad. Her sidder man om bordet som familie eller venner og kan nyde hver eneste bid i stilhed eller i en højrøstet samtale.
- Kylling i karry – Kylling i karry er en dejlig og fantastisk ret som både børn og voksne kan lide. Denne ret giver dig lidt mere sødmen i karryen så den er mildere. Dette kan du selvfølgelig helt selv styre efter smag og behag. Retten som kan ses på billedet ser helt eventyrlig ud.
- Lasagne – Jeg kaldet det lag på lag overraskelses mad. For man kan bruge mange forskellige ingredienser i de forskellige lag. Lasagne kan laves på mange måder og mange holder sig til hver deres opskrift. Denne vil give dig en bred viden om hvad der er godt og mindre godt at bruge i en lasagne.
- Pastasalat – Det kan måske komme som en overraskelse for mange, men pasta kan også bruges i kolde retter som denne elegante pastasalat. Ja jeg brugte ordet elegant, for billedet siger mere end tusinde ord, og jeg kan nærmest smage den ved at kigge på billedet. Pastasalaten ger vil komplimenterer alt andet på bordet. Den er både nem og hurtig at lave.
- Pølsehorn – Pølsehorn er noget vi alle kender. Det er en lille sjov snack, der er god at lave når man inviterer gæster, til fødselsdage eller andet sjov og så passer de perfekt som en god lille snack i madpakken næste dag. Især børn er vilde med sådan en spise.
- Risotto – Risotto eller dødsretten som den også bliver i det australske mastershef. For der er altid en person der kaster sig over den og det ende næsten altid med at præcis den person bliver send hjem. En god risotto er lækker, sofistikeret i sin tekstur og hver eneste ingrediens kan nærmest smages. Her lære du at lave den perfekt risotto.
- Svensk pølseret – Svensk pølseret som absolut ikke er svensk er noget ala biksemad. Du komme forskellige ingredienser i, steg det hele og så har du en ret. Det er sådan i korte træk, bestemmelse for selve ingredienser spiller selvfølgelig en stor rolle for selve smagen.
- Tarteletter – Er en relativ nem ret, da det er selve indholdet man skal tænke på. Som normen bruger vi enten høns i asparges eller rejer i asparges. Der findes dog mange andre opskrifter man kan prøve af. Denne opskrift er den helt klassiske med ”høns i asparges” som de fleste kender.
- Tomatsuppe – Her har vi endnu en god kending. Man kan efterhånden købe mange forskellige mærker af tomatsuppe i diverse butikker. Det er dog noget helt andet at lave sådan en fra bunden. Ja det tager lidt længere tid da man skal gøre hver eneste ingrediens klar. Men smagen er ikke til at tage fejl af. Smagen overgår alle de andre færdigrets supper man kan erhverve sig derude.
- Tunmousse – Cremet og luftig tunmousse der kan bruges på brød eller forret. Det der er til overs fra dagen før kan også gå an på madpakke næste dag. Opskriften her er nem og hurtig at lave og du vil ønske du have lavet mere inden længe.
- Tzatziki – En græsk lille delikatesse som hele verden efterhånden er bekendt med. Kan komme på brød eller bruges som dip. Afhængig af person, kan du variere hvilke ingredienser du kommer i. Denne opskrift giver der de fundamentale byggesten til at udvikle din helt anden tzatziki i fremtiden.
- Vafler – Kender du det når man går på gaden og pludseligt begynder ens mundvand at løbe. Jep det skylde vaflerne de er i gang med at lave og duften spreder vidt og bredt for at tiltrække kunder. Især de helt originale belgiske vafler er der noget at tale om. Her for du en opskrift på hvordan du kan lave de mest sprøde vafler udenpå mens de stadig er dejlig bløde indeni.
- Waldorfsalat – En noget anderledes salat end hvad vi normalt er vant til. Denne kan indeholde vindruer, æbler samt andre små finurlige ting som mange mennesker ikke vil kunne på at blande sammen. Denne er dog ret kendt og der findes derfor mange opskrifter på selv samme. Denne opskrift er en af de mere simple der fremhæver smagen af de forskellige ingredienser.
- Æggekage – Æg kan man tilberede på mange måder, man kan koge, stege eller bage det. Der er scrambled æg, omellet, hårdkogt, blødkogt og mange andre. Denne opskrift lære dig hvordan du laver en saftig æggekage du kan nyde til morgenmad. Denne opskrift giver dig mulighed for selv at bestemme hvilket fyld du kommer i.
Oversigt over populære drinks og cocktails
Siden omkring 2000 har Danmark virkelige voksen hvad drinks og cocktails angår. Vi er blevet mere sofistikeret og det er blevet mere moderne at bestille en cocktail i stedet for kun at drikke fadøl den ene efter den anden. Her kan du se de 5 mest populære drinks/cocktail du kan finde på hjemmesiden. Der er og vil blive tilføjet flere med tiden. Jeg vil derfor opfordre dig som alle andre at udforske siden, for der findes en hvis ikke flere cocktails til hver personens præferencer og smag.
- Mojito – Mojito er en af de drinks der er mest populære bland mange andre. Som med mange andre cocktails tager det små 5 minutter at lave den, den er både afkølende, forfriskende og meget beroligende med sin specifikke smag og aroma.
- Cosmopolitan – Populariteten for denne cocktail steg markant efter serien ”sex and the city” blev vist verdenen over. Denne cocktail var en af de mest brugte hver gang de 4 hoved karakter skulle have en tøseaften eller bare skulle i byen.
- Pina Colada – Pina Colada er en af de drinks der promoverer det eksotiske mere end alle andre. Denne drink hører til en tike tema og bar sammt med mai tai og lignende cocktails. En dejlig cremet og afslappende drink.
- Strawberry daiquiri – Strawberry daiquiri kender de fleste af os. Kan laves på flere forskellige måder, især når det kommer til selve jordbærere. Her kan man lave den enten med friske bær eller også med frosne bær hvor selve cocktailen får en lidt slush ice tekstur.
- White Russian – White Russian er en mandlig drink, næsten identisk med black russian, her er der bare tilføjet creme, fløde eller mælk afhængig af opskriften og personen der har bestilt den. Denne har en afrundet smag der giver ro i sjælen. Til en mand der ved hvad han vil med sit liv.