Kartoffel porre suppe med bacon
Denne lækre cremet kartoffelsuppe med porrer kan man lave på mange forskellige måder, men her er et eksempel. På en varm sommerdag er det også dejligt at spise en varm suppe som er nem at anrette uden de store anstrengelser. Man kan bruge en masse tilbehør eller lave forskellige variationer af denne opskrift men prøv at se denne opskrift og skriv gerne hvis du har gode råd eller idéer til at gøre denne kartoffelsuppe mere lækker (hvis muligt!).
Kartoffelsuppe med porrer og andet
Du kan også lave kartoffelsuppe med jordskokker, løg, søde kartofler, gulerødder, selleri, broccoli eller en masse andet. Det er bare for at nævne et par ting.
Den vigtigste ingrediens er selvfølgelig kartofler og er konsistensen forholdsvis tyk, så er det en ragout man har i stedet for suppe. Du kan som tilbehør sagtens servere groft brød ved siden af – du behøver ikke smør eller noget på, når du har denne lækre cremede kartoffelsuppe med porrer som giver en rigtig god og er super smagsfuld. Nu skal vi ikke generalisere alt for meget, men mange mænd er meget glade for kød i forhold til kvinder og hvis man gerne vil henvende sig til denne type personer kan man jo også sagtens tilføje ekstra kød i form af kødboller, pølse i skiver, røget kød eller andet du har ved hånden du tænker kan passe godt i suppen.
- 1 kg. Kartofler (skåret i tern)
- 4 stk. Porrer (den hvide del)
- 2 stk. Løg (grofthakkede)
- 20 gram Smør
- 1,5 liter Grøntsagsbouillon (mindre hvis den skal være mere tyk)
- 2 dl. Piskefløde
- 2 tsk. Groft salt
- Hvid peber (friskkværnet)
- 300 gram Bacon
- 2 stk. Porrer (hakkede - den grønne del)
- Brød (groft brød eller ristet flute)
- Smelt smelt smørret i en varm gryde.
- Inden smørret bliver brunt ilægger du dine kartofler og løg og svitser dem i ca. 2 mins tid.
- Tilsæt dine porrer (grønne del) og giv det 1 min længere i den varme gryde.
- Nu tilsætter du så din bouillon i gryden og koger det indtil grøntsagerne er møre – ca. 15-20 min plejer det er vare.
- Tag din stavblender (eller tilsvarende køkkenværktøj) og blend kartoffel porre suppen indtil suppen er jævn.
- Hæld fløde, salt og peber ned i suppen (og suppen tilbage i gryden hvis du havde den i en alm. blender).
- Smag suppen til efter den lige får lov til at koge.
- Smid din bacon på en pande og tænd op for varmen og giv det ca. 3 min på fuld knald.
- Derefter skuer du lidt ned og giver det ca. 4-6 minutter indtil du synes de er færdige.
- Fjern bacon og lad dem dryppe størstedelen af den flydende fedt af.
- Hæld fedt fra panden af (evt. tør den hvis der sidder småstykker fast) og læg dine porrer (den grønne del) på panden ved fuld varme i ca. 4-5 minutter. Hak din bacon ud i mindre stykker hvis de ikke allerede er i småstykker, og hæld dem op på panden til porrerne.
- Nu er du færdig og kan servere en dyb tallerken med kartoffelsuppe med porrer og bacon topping.
Gode idéer?
Ja – tilføj noget ost, hvidløg, kikærter, gulerødder eller måske broccoli hvis du gerne vil lave den lidt mere som en grøntsagssuppe men stadig med en masse lækker smag og dejlig cremet stadig.
Husk at det er nemt at lave denne opskrift og skalere den op i rigtig mange personer og så fryse den ned i mindre fryseposer så du altid nemt har din helt egen ”to-go” madpakke klar til arbejdet, eller en hurtig metode at få mad på bordet derhjemme i stedet for færdiglavet mad der er købt, og sikkert har mindre smag.
Du kan også prøve at riste noget bacon, og smide det med ind når du skal blende resten, så får kartoffelsuppen et lækkert strejf af bacon, hvilket er skønt.
Småthakket kyllingekød (eks. kyllingebrystfilet) ristet med baconen kan også være en mulighed hvis man er til det eller lidt reven ost eller pinjekerner på toppen af den færdige kartoffel porre suppe.
Spørgsmål omkring kartoffelsuppe med porrer
- Kan man bruge andre ingredienser i kartoffelsuppen?
Ja helt sikkert – der er så mange forskellige muligheder man kan anskue denne opskrift på og tiltag man kan gøre for at lave den rigtig lækker. Denne opskrift er kun en simpel udgave men har du andre grøntsager liggende kan du sagtens tilføje de fleste slags til suppen hvis du mener at det vil give mere smag. Prøv dig frem og leg lidt. - Behøver man at bruge bacon på kartoffelsuppe med porrer?
Nej – det gør man ikke men det smager bare super godt og kan KUN anbefales herfra. Hvis du gerne vil have en mere veganer måde at lave kartoffelsuppen på så er det selvfølgelig en nødvendighed at skippe bacon, men det kommer an på hvilken levestil du lever efter. Er du ikke veganer/vegetar så husk baconen! 🙂 - Kan man fryse kartoffelsuppe med porrer?
Det er en fryseegnet opskrift denne her og det er en god idé at inddele i mindre fryseposer så du bare nemt kan tage lidt suppe ud efter behov.
Video af nogen der laver kartoffelsuppe med porrer
Nu må vi jo nok indrømme at vi ikke har mulighederne endnu til at lave en masse flotte videoer af de ting man kan lave i vores opskrifter, men her er der altså nogen som har lavet en kort og god video af kartoffel porre suppe. Hvad du ser i denne video kan du selvfølgelig også benytte dig af fordi denne person laver suppen lidt mere cremet (og tilføjer lidt mere protein samtidig!) med kikærter, og ost (virkelig en god idé for ekstra smag!) og hvidløg som jo giver en god smag og er så sundt så sundt – et par rigtige gode tiltag og tilføjelser til kartoffelsuppe med porrer.
Videoen er lavet af brugeren ”Peter Gramstrup” på Youtube.