Kartoffel porre suppe
Kartoffel porre suppe
Kartoffel porre suppe
Kartoffel porre suppe
    Personer Forberedelse
    8personer 10min
    Tilberedning
    35min
    Personer Forberedelse
    8personer 10min
    Tilberedning
    35min
    Ingredienser
    Kartoffel porre suppen
    • 1kg. Kartofler(skåret i tern)
    • 4stk. Porrer(den hvide del)
    • 2stk. Løg(grofthakkede)
    • 20gram Smør
    • 1,5liter Grøntsagsbouillon(mindre hvis den skal være mere tyk)
    • 2dl. Piskefløde
    • 2tsk. Groft salt
    • Hvid peber(friskkværnet)
    Bacon på toppen
    • 300gram Bacon
    • 2stk. Porrer(hakkede – den grønne del)
    Tilbehør
    • Brød(groft brød eller ristet flute)
    Instruktioner
    Kartoffel porre suppe
    1. Smelt smelt smørret i en varm gryde.
    2. Inden smørret bliver brunt ilægger du dine kartofler og løg og svitser dem i ca. 2 mins tid.
    3. Tilsæt dine porrer (grønne del) og giv det 1 min længere i den varme gryde.
    4. Nu tilsætter du så din bouillon i gryden og koger det indtil grøntsagerne er møre – ca. 15-20 min plejer det er vare.
    5. Tag din stavblender (eller tilsvarende køkkenværktøj) og blend kartoffel porre suppen indtil suppen er jævn.
    6. Hæld fløde, salt og peber ned i suppen (og suppen tilbage i gryden hvis du havde den i en alm. blender).
    7. Smag suppen til efter den lige får lov til at koge.
    Bacon topping
    1. Smid din bacon på en pande og tænd op for varmen og giv det ca. 3 min på fuld knald.
    2. Derefter skuer du lidt ned og giver det ca. 4-6 minutter indtil du synes de er færdige.
    3. Fjern bacon og lad dem dryppe størstedelen af den flydende fedt af.
    4. Hæld fedt fra panden af (evt. tør den hvis der sidder småstykker fast) og læg dine porrer (den grønne del) på panden ved fuld varme i ca. 4-5 minutter. Hak din bacon ud i mindre stykker hvis de ikke allerede er i småstykker, og hæld dem op på panden til porrerne.
    5. Nu er du færdig og kan servere en dyb tallerken med kartoffelsuppe med porrer og bacon topping.
    Opskrift noter

    Gode idéer?

    Ja – tilføj noget ost, hvidløg, kikærter, gulerødder eller måske broccoli hvis du gerne vil lave den lidt mere som en grøntsagssuppe men stadig med en masse lækker smag og dejlig cremet stadig.
    Husk at det er nemt at lave denne opskrift og skalere den op i rigtig mange personer og så fryse den ned i mindre fryseposer så du altid nemt har din helt egen ”to-go” madpakke klar til arbejdet, eller en hurtig metode at få mad på bordet derhjemme i stedet for færdiglavet mad der er købt, og sikkert har mindre smag.

    Du kan også prøve at riste noget bacon, og smide det med ind når du skal blende resten, så får kartoffelsuppen et lækkert strejf af bacon, hvilket er skønt.

    Småthakket kyllingekød (eks. kyllingebrystfilet) ristet med baconen kan også være en mulighed hvis man er til det eller lidt reven ost eller pinjekerner på toppen af den færdige kartoffel porre suppe.

    Spørgsmål omkring kartoffelsuppe med porrer

    • Kan man bruge andre ingredienser i kartoffelsuppen?
      Ja helt sikkert – der er så mange forskellige muligheder man kan anskue denne opskrift på og tiltag man kan gøre for at lave den rigtig lækker. Denne opskrift er kun en simpel udgave men har du andre grøntsager liggende kan du sagtens tilføje de fleste slags til suppen hvis du mener at det vil give mere smag. Prøv dig frem og leg lidt.
    • Behøver man at bruge bacon på kartoffelsuppe med porrer?
      Nej – det gør man ikke men det smager bare super godt og kan KUN anbefales herfra. Hvis du gerne vil have en mere veganer måde at lave kartoffelsuppen på så er det selvfølgelig en nødvendighed at skippe bacon, men det kommer an på hvilken levestil du lever efter. Er du ikke veganer/vegetar så husk baconen! 🙂
    • Kan man fryse kartoffelsuppe med porrer?
      Det er en fryseegnet opskrift denne her og det er en god idé at inddele i mindre fryseposer så du bare nemt kan tage lidt suppe ud efter behov.