Risotto med kylling

Risotto med kylling

Risotto er en super delikat vegetarisk ret, som kan varieres i stor grad. Den kan også med stor fordel tilføjes forskellige former for lyst kød – som fisk, skaldyr eller fjerkræ.

Prøv også min fantastiske og lækker opskrift risotto med svampe.

I denne variant af risotto tilføjes der netop kylling. Det giver en god og fyldig ret, som sagtens kan stå alene. En ny klassiker er født.

Følgende opskrift er beregnet til 4 personer.

Risotto med kylling
Risotto med kylling
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 20 minutter
    Tilberedning
    25 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 20 minutter
    Tilberedning
    25 minutter
    Risotto med kylling
    Risotto med kylling
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 20 minutter
      Tilberedning
      25 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 20 minutter
      Tilberedning
      25 minutter
      Ingredienser
      • 300-400 gram Kylling i strimler
      • Krydderiblanding til taco
      • Olie
      • 1 Grofthakket rødløg
      • 1 spsk. Friskrevet ingefær
      • 2 fed Presset hvidløg
      • 1 bundt Forårsløg i ringe
      • 1 Broccoli delt i buketter
      • 225 gram Risotto-ris
      • dl. Hvidvin
      • 5 dl. Kogende vand
      • spsk. Kylling- eller grøntsagsfond
      • 1-2 spsk. Frossen eller friskhakket persille
      • 1 spsk. Hakkede soltørrede tomater
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Vend kyllingestrimlerne godt i krydderiblandingen samt evt. salt og peber, og lad det stå og trænge ind i kødet i et kvarters tid i køleskabet.
      2. Varm olien op i en gryde, og brun kyllingestrimlerne deri. Tag kødet op og sæt det til side til senere.
      3. Olien fra kyllingen bliver i gryden, og rødløg, hvidløg, forårsløg og ingefær brunes i det.
      4. Tilsæt risotto-risen, og lad det simre med i et par minutter ved middel varme. Tilsæt hvidvinen og lad det småkoge med i omkring fem minutter.
      5. Hæld nu bouillonen og de soltørrede tomater over, hvorefter det hele småkoger i ca. 14 – 16 minutter.
      6. Når der er ca. 4 minutter tilbage af kogetiden, tilsættes kyllingestrimlerne og broccoli-buketterne.
      7. Herefter er retten færdig, og du kan røres den friske persille i. Så er din risotto med kylling helt klar til servering.

      Varier din risotto

      Ud over at risotto smager lækkert, så er der også den store fordel ved den ret, at den kan varieres nærmest i det uendelige. Du kan jo simpelthen trylle en hvilken som helst rest om til et delikat måltid, hvis du bruger risotto-ris til at lægge bunden i din komposition.

      Har du en rest af kylling, grøntsager, fisk, skaldyr eller lignende, så kan du nemt trylle det om til en risotto-ret.

      Er det sent på måneden, eller skal du meget sent i gang med at lave aftensmad, så kan en dåse tun eller muslinger og flåede tomater peppe din risotto op, så du har et hurtigt, sundt og velsmagende måltid.

      I forhold til smagen er der jo også meget variation at hente, afhængigt af hvilke krydderier du bruger. De kan jo spice retten op eller ned. Du kan jo afstemme det med krydderier med resten af familien.

      Det klæder også retten, at du serverer den med et godt brød til.

      Risotto i din kostændring

      Er du i gang med en ændring af dine kostvaner, så er risotto en af de retter, som du ikke behøver at gå uden om. Risene i sig selv har en god lødighed, og du bestemmer jo selv, hvilke øvrige ingredienser du supplerer den med.

      Grøntsager og lyst kød eller fisk hører jo absolut også til i den sunde ende af madpyramiden. Groft brød lægger en god bund og giver en længerevarende mæthedsfornemmelse.

      Hvis du tænker bevidst på kun at tilføje gode lødige ingredienser i din hjemmekomponerede risotto, så har du en ret, der kan være med til at udgøre et godt fundament for en sundere livsstil.

      Den meget fleksible ret kan tilmed varieres så meget, at du næppe risikerer at blive træt af den. Det er sundhedskur på den mere behagelige måde.
      Senere kan den jo bare indgå i familiens liste over yndlingsretter igen.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close