Risotto med kylling
Risotto med kylling
Personer
Forberedelse
4
personer
20
minutter
Tilberedning
25
minutter
Personer
Forberedelse
4
personer
20
minutter
Tilberedning
25
minutter
Ingredienser
300-400
gram
Kylling i strimler
Krydderiblanding til taco
Olie
1
Grofthakket rødløg
1
spsk.
Friskrevet ingefær
2
fed
Presset hvidløg
1
bundt
Forårsløg i ringe
1
Broccoli delt i buketter
225
gram
Risotto-ris
1½
dl.
Hvidvin
5
dl.
Kogende vand
1½
spsk.
Kylling- eller grøntsagsfond
1-2
spsk.
Frossen eller friskhakket persille
1
spsk.
Hakkede soltørrede tomater
Instruktioner
Vend kyllingestrimlerne godt i krydderiblandingen samt evt. salt og peber, og lad det stå og trænge ind i kødet i et kvarters tid i køleskabet.
Varm olien op i en gryde, og brun kyllingestrimlerne deri. Tag kødet op og sæt det til side til senere.
Olien fra kyllingen bliver i gryden, og rødløg, hvidløg, forårsløg og ingefær brunes i det.
Tilsæt risotto-risen, og lad det simre med i et par minutter ved middel varme. Tilsæt hvidvinen og lad det småkoge med i omkring fem minutter.
Hæld nu bouillonen og de soltørrede tomater over, hvorefter det hele småkoger i ca. 14 – 16 minutter.
Når der er ca. 4 minutter tilbage af kogetiden, tilsættes kyllingestrimlerne og broccoli-buketterne.
Herefter er retten færdig, og du kan røres den friske persille i. Så er din risotto med kylling helt klar til servering.