Kylling i rød karry
Der findes ikke mange mennesker, der ikke elsker kylling. Kylling kan tilberedes på et utal af måder – og uanset, hvordan du tilbereder den, så bliver den bare lækker.
En kylling kan enten koges, steges, grilles eller bruges i en gryderet. Desuden kan den varieres i det uendelige. Du kan spice den op, eller du kan gøre den helt børnevenlig i smagen. Der er ikke meget, der kan gå galt, når det drejer sig om at skabe et velsmagende måltid ud af en kylling.
Kyllingekød er meget magert, derfor egner det sig også til at komponere velsmagende retter af i forbindelse med en slanke- eller sundhedsperiode.
Den variant af en kyllingeret, du skal se her, er Kylling i rød karry. Den er virkelig hurtig og nem at lave, den er asiatisk inspireret og så smager den bare lækkert.
Prøv også min fantastiske kylling i karry med rød karry.
- 500 gram Kyllingefilet (uden skind eller ben)
- 1 dl. Hvedemel
- 1 dl. Jordnøddeolie
- 1½ spsk, Rød karrypasta
- 4 dl. Kokosmælk (en stor dåse)
- 1½ spsk. Jordnøddesmør
- 1 spsk. Fiskesauce
- 1 Rød chilipeber
- Salt og peber
- Til pynt: evt. Friske kokosflager.
- Kyllingekødet skæres i mindre stykker og vendes i melet. Ryst det overskydende mel af.
- En wok eller en højkantet pande (alternativt en gryde) varmes op, og jordnøddeolien hældes på. Olien skal være rygende varm, inden kyllingestykkerne lægges på panden. De steges gyldne, mens du rører godt i dem. Fortsæt i ca. 3 – 4 minutter.
- Tag det stegte kød op med en hulske, så olien kan løbe af. Læg det et sted, hvor det kan holde sig varmt under et låg.
- Hvis der er overskydende olie på panden, hældes det fra, og panden tørres godt af med et stykke køkkenrullepapir.
- Varm panden op igen, og hæld karrypastaen på. Lad pastaen syde i omkring 30 sekunder.
- Jordnøddesmør og kokosmælk tilsættes, og det blandes godt på panden. Rør godt rundt, indtil det begynder at småkoge. Chilien og fiskesaucen tilsættes, og du rører fortsat rundt i det i omtrent 2 – 3 minutter.
- Så lægges kyllingestykkerne tilbage i saucen, og lad nu blandingen simre i cirka 3 minutter, så bør kødet være gennemvarmt.
- Til sidst smages til med salt og peber, og du kan eventuelt drysse friske kokosflager over. Så er retten klar til servering.
- Server løse ris til. Vælg den type løse ris, som du har lyst til. Denne ret går fint til dem alle.
Gør retten mere asiatisk
Med kokos og rød karry er denne udgave af en wok-ret med kylling asiatisk inspireret. Det kan du understrege yderligere, hvis du for eksempel fylder flere ingredienser fra det østerlandske køkken i.
Det kunne for eksempel være:
- Stykker af rød peberfrugt
- Stykker af ananas
- Strimler af gulerod
- Strimler af ingefær
- Knust hvidløg
- Strimler af citrongræs
- Limeblade
Du kan selv fortsætte listen, afhængigt af, hvilke eksotiske smage, du har lyst til at supplere med. Du regulerer også selv, hvor spicy retten skal være. Som ekstra tilbehør kan du lave små skåle med: rosiner, bananer, kokos, chili, peanuts og lignende.
Foretrækker du eller dine børn, at retten er mere plain i smagen, så kan du selvfølgelig undlade chilipeber eller andre stærke grøntsager og krydderier eller reducere mængden af rød karrypasta.
Varier retten
I det hele taget kan du jo selv komponere din kyllingeret. Det kan være, du har nogle favorit-varianter, det kan være, at du ud over selve kyllingekødet og den kogte ris bare laver en ret med de ingredienser, som du har liggende.
Det kan være en glimrende måde at få brugt nogle gode rester på – uden at retten opleves som restemad.
Kylling er sundt, godt og virkelig fleksibelt.