Kylling i karry

kylling i karryKylling i karry er en indisk inspireret ret som er meget populær her i Danmark. En ret der giver dig en god mæthedsfornemmelse, smager godt og afgiver dejlig aroma. Kylling i karry er en meget alsidig ret da man kan komme mange forskellige ingredienser i og skaber sine enge små tvists og overraskelser. Derfor er en denne ret aldrig den samme mellem 2 forskellige familier.

Denne opskrift giver dig en velsmagende og dejlig blød kylling vendt karry der kan nydes med familie eller gæster. Du har mulighed for at tilsætte dine egne ingredienser og derved skabe din helt egen unik grundopskrift.

kylling i karry
Kylling i karry
Stem: 20
Bedømmelse: 3.5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
  Personer Forberedelse
  8 Personer 10 min
  Tilberedning
  10 min
  Personer Forberedelse
  8 Personer 10 min
  Tilberedning
  10 min
  kylling i karry
  Kylling i karry
  Stem: 20
  Bedømmelse: 3.5
  Dig:
  Bedøm denne opskrift
  Print Opskrift
   Personer Forberedelse
   8 Personer 10 min
   Tilberedning
   10 min
   Personer Forberedelse
   8 Personer 10 min
   Tilberedning
   10 min
   Ingredienser
   • 1000 gram Kylling
   • 4 spsk. Gul karry (IKKE mild karry)
   • 2 Løg
   • 3 Gulerødder
   • 1 dåse Ananas i tern
   • 2 Kyllingebouillon terninger
   • 1/4 liter Fløde
   • 50 gram Smør
   • Parboiled ris
   Personer: Personer
   Instruktioner
   1. Start med at koge dine ris. Husk at bruge Parboiled ris og følg anvisningen på posen. Løs risene så meget som muligt.
   2. Nu skal du brænde karryen af.
    Opvarm en pande uden olie og hæld karryen på, hold karryen i bevægelse så den ikke brænder på, det tager ca. 1-2 minutter.
   3. Smid kyllingen og smørret i og steg det hele i karryen.
   4. Når smørret er smeltet, kommer du løg og gulerødder i hvor du sauterer det hele sammen som tager ca. 2-3 minutter.
   5. Tilsæt det mængde vand så kyllingen lige er dækket.
   6. Smuldre buillon terningerne i.
   7. Tilsæt nu ananas terningerne, husk også selve saften fra dåsen, da den forøger smagen.

    Husk at røre i det hele så alt bliver godt fordelt.
   8. Bring blanding i kog og lad det simre i små 6-8 minutter.
   9. Tilsæt fløden, her har du også mulighed for at meljævne hvis du ønsker en tykkere sovs.

   Hvad er parboiled ris og hvorfor skal vi bruge det i kylling i karry?

   Det kan være ret forvirrende med alle de forskellige ris typer. Vi anbefaler brugen af parboiled ris fordi den for det første indeholder alle næringsstofferne inden i selve kornet på baggrund af den inddampningsproces den har være igennem og desuden klistre risen sig ikke fast som med mange andre sorter. Dvs. du får en dejlig ret med den rette tekstur. Bruger du derimod normal ris og koger det for længe, så risikerer du at få en grød i kylling i stedet for karry i kylling.

   Hvis du gerne vil vide mere om de forskellige ris så kan du læse meget mere om det her: Forskellige ristyper.

   Forskellige opskrifter
   Som med alt andet, findes der mange forskellige opskrifter på kylling i karry og det er også gældende for selve fremgangsmetoden. Nogle vælger ananas fra mens andre erstatter det med æbler eller bare tilsætter andre krydderier til. Vi har sågar set opskrifter hvor der også er tilsat peberfrugter samt tomater. Ingredienser man kommer i anhænger af behov og ens smagsløg. Vi råder til at du først prøver rettet af og derefter begynder at eksperimenterer selv.

   Oftest stille spørgsmål angående kylling i karry

   Hvordan laver man kylling i karry? – Hovedingredienserne i retten kylling i karry er kylling, karry og ris. Alt andet tilføjer man for smag og konsistens. Noget af det vigtigste i rettet at huske er at man skal huske at brænde karry af før man begynder at tilsætte alt andet til.

   Hvor mange kalorier er der i kylling i karry? – Kalorie tal på en ret afhænger af ingredienserne, mængden og fremgangsmåden. Kylling i karry er dog ikke noget at være nervøs for at indtage for mange kalorier.

   Er kylling i karry sundt? – Definitionen af ordet sundt er et vidt begreb. Og som vi altid siger, ”Alt med måde”. Du kan sagtens spise kylling i karry, og hvis du gerne vil have en sundere version, så har du også mulighed for erstatte fløde med mælk. Det er en mættende ret som hverken er sundt eller usund.

   Kan kylling i karry fryses? – Kylling i karry kan sagtens fryses og holder sig omkring 3-4 måneder. Bare vid at retten bliver melet jo længere den er på frost.

   Video opskrift på en nem Kylling I Karry

   Julia laver en dejlig og spændende kylling i karry der bare sidder i skabet. Ikke nok med at den smager godt, men ser også helt fantastisk ud. Husk på at en ret nydes ikke kun med tungen men med flere forskellige sanser. Hun viser og forklarer dig hvad du skal gøre for at stå med det perfekte slutresultat.

   Videon er uploadet af One Kitchen – A Thousand Ideas DK

   Lignende artikler

   Skriv et svar

   Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   Close