Chokoladekage

ChokoladekageEr du som mange andre og simpelthen ikke kan stå for en fantastisk chokoladekage der nærmest smelter i munden? Så er denne opskrift den helt rigtige for dig. Opskriften er lavet til 12 personer, så der er nok at tage af. En god dessert der virkelig sætter prikken over i’et som en god komsammen med familien eller vennerne.

Chokoladekage
Fantastisk chokoladekage
Stem: 25
Bedømmelse: 3.8
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    12 personer 10-15 min
    Tilberedning
    35 min
    Personer Forberedelse
    12 personer 10-15 min
    Tilberedning
    35 min
    Chokoladekage
    Fantastisk chokoladekage
    Stem: 25
    Bedømmelse: 3.8
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      12 personer 10-15 min
      Tilberedning
      35 min
      Personer Forberedelse
      12 personer 10-15 min
      Tilberedning
      35 min
      Ingredienser
      Chokoladekagen
      • 250 gram Hvedemel
      • 300 gram Sukker
      • 6 spsk. Kakao
      • 2 Æg
      • 150 gram Smør
      • 1 tsk. Natron
      • 1 tsk. Bagepulver
      • 1 knsp. Salt
      • 2,5 dl. Vand
      Glasur
      • 200 gram Flormelis
      • 3 spsk. Kakao
      • 2 spsk. Smør
      • 2 tsk. Kanel
      • 0,5 dl. Sødmælk
      Personer: personer
      Instruktioner
      Chokoladekagen
      1. Kom hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og salt i skål. Bland det godt sammen.
        En god ide er at sigte de tørre dele af ingredienserne så der ingen klumper kommer med i blandingen.
      2. Smelt smørret. Husk at afkøle det lidt igen så det ikke har en for høj temperatur.
      3. Forvarm ovnen til 170 grader C.
      4. Kom det smeltede smør, æg og vand i blandingen og pisk det hele sammen enten med hånden eller også en mixer.
      5. Held dejen i en form og sæt den ind i ovnen på den næst nederste rille i ca. 35 minutter.
      6. Tip 1: Giver du kagen mere tid i ovnen risikerer du at den bliver tør. Den skal helst være lidt klæg i midten, så smager den bedst.
        Tip 2: Bag kagen uden varmluft, da den kan bliver tung og lidt tør.
      Glasur
      1. Varm mælken en smule op.
      2. Bland nu alle ingredienserne sammen til du har en tyk masse klar til at komme på kagen.
      3. Tip: Glasuren skal komme på kagen efter den er afkølet, ellers risikererdu at glasuren bliver opvarmet af kagens varme og glider af.

      Chokoladekage er en farlig dessert

      En lækker og velsmagende chokoladekage der vil gøre afslutning på en middag til en fest. Om det er sommer eller vinter har ingen betydning, denne kage står for sig selv og giver virkelig dine smagsløg en oplevelse for livet. Det eneste du skal passe på er at ikke bliver afhængig af den.

      Kagen er velegnet til at komme i fryseren til senere brug. ”Nogle mener at smagen bliver forstærket efter afkøling.”

      Sammenligner man denne opskrift med mange andre på nettet, vil du hurtigt kunne se at den ingen tid tager at lave, nem at følge og smagen kan ikke sammenlignes med nogen andre former for chokoladekage.

      Tilbehør

      Kagen smager himmelsk, den kan dog se noget kedelig ud, da både kagen og glasuren er brune. Her kan du tilføje nogle friske hindbær som vil give den mere farve og derved skabe ikke kun noget der smager godt men også ser smukt ud. Drys lidt flormelis over kagen som igen vil give den noget kontrast og dybde.
      Hvis du kigger på billedet, har jeg tilladt mig tilføje lidt kirschkompott samt flødeskum. Det er den kombination af en chokoladekage samt tilbehør jeg kender bedst.

      Velbekomme!

      Spørgsmål vedrørende chokoladekage

      Hvordan laver man chokoladekage?
      Der findes mange forskellige opskrifter på hvordan man kan lave en chokoladekage, nogle er bedre end andre, vi synes at vores er bedst. Prøv at følge opskriften og smag resultat, du bliver ikke skuffet.

      Hvilken dessertvin til chokoladekage?
      Der findes mange gode dessertvine til en chokoladekage, pas på at vinen ikke er for sød, for så bliver det lige lidt for meget sukker på engang. Så kan det godt virke lidt kvalmende, her er dog 4 dejlige vine der vil passe perfekt til en dejlig og lækker chokoladekage:

      • LBV portvin
      • Eiswein
      • Tokai fra Ungarn
      • Brachetto d’Acqui

      Hvad hedder blødende chokoladekage?
      Det kommer helt an på hvilket sprog du ønsker deT skal være på. Engelsk: Chocolate lava cake eller chocolate with a bleeding heart. Fransk: Moelleux au chocolat.

      Hvor lang tid kan en chokoladekage holde sig?
      Tommelfingerregel er ca. 3-4 dage i køleskabet.

      Videoopskrift på en Chokoladekage

      Her er videoopskriften med Rachel Farnsworth der viser dig hvordan man laver den mest fantastiske shokoladekage (Videoen er på engelsk).

      Videoen er produceret og uploadet af The Stay At Home Chef

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close