Grønnere kost og livsstil – her får du en smagfuld vegetar opskrift

Verden går i en mere bæredygtig retning, én af bevægelserne i den retning er at have en grønnere kost og livsstil.

Annonce

Ikke fordi det hele skal være grøntsager hele tiden, for kød i ny og næ skal der også være plads til. Som ordsproget siger: “Alt med måde”. Med det sagt, så kan vegetarretter sagtens være spændende og delikate.

Her får I en lækker opskrift på en ret der sagtens kunne fungere til aftensmaden. Retten er udarbejdet af restaurant Rødder i København. Restaurant Rødder står for smag, bæredygtighed, lokale råvarer, økologi og biodynamik, når Rødder bringer godtfolk sammen ved langborde til sociale gourmetoplevelser i uformelle og afslappede rammer. Deres mad er altid 90-100% økologisk og lavet af de bedste lokale råvarer i sæson.

Smagfuld vegetar opskrift (4 pers)

Du får brug for: Svampe, havgus og stegte bladbeder 

Syltede svampe:

500 g. blandede svampe (f.eks. kejserhatte, østershatte og Karl Johan)

2 dl. Eddike

1 dl. Sukker

10 peberkorn

3 kardemomme kapsler

 

Stegte svampe og bladbeder:

500 g svampe

1 skalotteløg

1 bdt. Bladbeder

100 g. smør

100 g havgus eller anden fastost

 

Syltede svampe:

–  Rens svampene med en svamp for evt. jord og andet

–  Skær dem i lidt mindre stykker

–  Varm de øvrige ingredienser til en syltelage og lad den koge op til sukkeret er opløst

–  Hæld den varme lage over svampene og kom på patentglas eller i en bøtte, så de er dækket af lage (man kan med fordel lave en større portion og gemme i flere måneder)

 

Stegte svampe og bladbeder:

–  Rens svampene men bibehold dem så vidt muligt hele, hvis de ikke er alt for store)

–  Hak skalotteløget og svits det i smørret

–  Kom svampene ved og steg dem sprøde og mør

–  Skyl bladbederne godt og hak dem i mindre stykker

–  Kom dem på panden sammen med svampene til de falder sammen

–  Krydr med salt og peber og tilsæt saften fra ½-1 citron

Anretning af denne herlighed:

Vend de syltede svampe med de stegte svampe og bladbeder. Riv masser af havgus over retten og server med et godt brød. Fungerer både som en ret i sig selv eller måske som en del af en menu med deleretter. Retten egner sig rigtig godt til en tør sherry.

Hvis I ikke har lyst til selv at skulle stå i køkkenet, så har I muligheden for at få restaurant Rødder hjem i privaten og skabe en fantastisk private dining oplevelse for jer. De er nemlig en del af platformen chefmade, som giver jer muligheden for at få restauranten hjem til jer selv. som serverer maden for jer og gør rent efter sig selv bagefter. Således kan I læne jer tilbage og bare bekymre jer om at have en fantastisk hyggelig aften. Chefmade giver jer værtsrollen tilbage.

 

 

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close