Velsmagende pandekagedej

pandekagedej

Som alt andet, findes der også mange forskellige opskrifter på pandekagedej. Denne er dog noget for sig selv. Denne pandekagedej er nem og hurtig at lave. Desuden smager den også fantastisk. Der er selvfølgelig nogle variationer til denne opskrift, hvorved du altid kan tilpasse den til netop dine smagsløg og behov. Vi beskriver opskriften i trin, hvorved du længere nede også vil kunne læse hvordan variationerne kan forekomme. Som med alle andre opskrifter, opfordrer jeg dig til at læse den helt igennem før du starter på den. Netop så der ikke sker nogle overraskelser senere hen i forløbet.

Bon appétit.

pandekagedej
Velsmagende Pandekagedej
Stem: 2
Bedømmelse: 3
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    pandekagedej
    Velsmagende Pandekagedej
    Stem: 2
    Bedømmelse: 3
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Ingredienser
      • 200 gram Hvedemel
      • 1 spsk. Sukker
      • 1 tsk. Groft salt
      • 3 dl. Sødmælk
      • 3 Æg
      • 75 gram Smør
      • 0,5 Revet citronskal
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Bland mel, salt og sukker sammen.Vælger du at gøre brug af Revet citronskal, så skal denne også i.
      2. Sæt de 75 Gram smør i en gryde over svag varme. Denne skal du bruge senere.
      3. Mens smørret stille og rolig smelter tilsætter du mælken til blandingen og rører det godt sammen.
      4. Pisk de 3 æg i.
      5. Tilsæt nu det smeltede smør i og rør godt rundt.
      6. Vil du have bedst mulig slutresultat og velsmagende pandekager så kan du give denne dej ca. 30 min hviletid.Hvis du ikke har tiden til det, så kan du sagtens gå direkte til bagning af pandekagerne.
      7. Stilsæt lidt smørelse i form af olie eller smør til panden og held nu en portion af dejen som svarer til størrelsen af panden.Når pandekagen er lysebrun, kan du vende den enten med en palet kniv eller i luften.
      8. For at pandekagerne ikke bliver for tørre, anbefaler vi at du stabler pandekagerne ovenpå en tallerken tildækket af stanniol. Stanniolen gør at pandekagerne forbliver varme samt beholde sin fugtighed.

      Variation af pandekagedej opskriften

      Når jeg skal afprøve en opskrift for første gang, plejer jeg som regel at følge den til punkt og prikke. Der kan være nogle få ændringer, her taler jeg om ting som citronskal i denne opskrift. Hvis citronskal ikke er noget man bryder sig om, så kan man altid undlade at bruge den.

      Prøv også den børnevenlige opskrift på Rasmus Klump pandekager eller de dejlige amerikanske pandekager der er både tykke, luftige og sprøde.

      Fremover når jeg så igen følger samme opskrift, har jeg som regel en blyant eller kuglepen ved min side, her ændrer jeg som regel nogle ting, så opskriften mere er til mine smagsløg. Jeg opfordrer derfor alle til at gøre det samme. Vi er alle forskellige og derfor smager vi også tingene forskelligt. Gør dig selv en tjeneste og lav lidt om på opskriften efter din smag og behov. Det er absolut ikke forbudt.

      Tilbage til pandekage opskrifter

      Tilbehør til en god pandekagedej

      Der er 2 hovedgrupper af pandekager.

      1. Dessert pandekager
      2. Madpandekager

      Herefter kan de resterende opskrifter inddeles under de 2 hovedkategorier. Da denne pandekagedej opskrift indeholder sukker bliver denne opskrift kategoriseret som en dessert. Når man kommer til dessert er der færre ting som kan bruges som tilbehør.
      Og her er nogle af disse:

      • Sirup
      • Sukker
      • Nutella
      • Honning
      • Banan
      • Friske bær

      Disse ovenstående produkter er noget de fleste af os enten bruger, har gjort eller hørt andre bruge til dessertpandekager. Der er dog en del mere der kan tages i brug som vi ikke rigtig gør her i Danmark. I nogle lande bliver der brugt flittigt af produkter som kondenseret mælk, forsødet kokos, dadler osv. Bare fordi de fleste af os ikke bruger det, betyder det ikke at det ikke smager godt. Herhjemme prøver vi altid noget nyt, vi holder os ikke tilbage bare fordi det lyder mærkeligt. Og det vil jeg også opfordrer dig til at gøre. Smag noget af andres kultur siger jeg.

      Velbekomme herfra.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close