Chokoladekage
Fantastisk chokoladekage
Chokoladekage
Fantastisk chokoladekage
    Personer Forberedelse
    12personer 10-15min
    Tilberedning
    35min
    Personer Forberedelse
    12personer 10-15min
    Tilberedning
    35min
    Ingredienser
    Chokoladekagen
    • 250gram Hvedemel
    • 300gram Sukker
    • 6spsk. Kakao
    • 2 Æg
    • 150gram Smør
    • 1tsk. Natron
    • 1tsk. Bagepulver
    • 1knsp. Salt
    • 2,5dl. Vand
    Glasur
    • 200gram Flormelis
    • 3spsk. Kakao
    • 2spsk. Smør
    • 2tsk. Kanel
    • 0,5dl. Sødmælk
    Instruktioner
    Chokoladekagen
    1. Kom hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og salt i skål. Bland det godt sammen.
      En god ide er at sigte de tørre dele af ingredienserne så der ingen klumper kommer med i blandingen.
    2. Smelt smørret. Husk at afkøle det lidt igen så det ikke har en for høj temperatur.
    3. Forvarm ovnen til 170 grader C.
    4. Kom det smeltede smør, æg og vand i blandingen og pisk det hele sammen enten med hånden eller også en mixer.
    5. Held dejen i en form og sæt den ind i ovnen på den næst nederste rille i ca. 35 minutter.
    6. Tip 1: Giver du kagen mere tid i ovnen risikerer du at den bliver tør. Den skal helst være lidt klæg i midten, så smager den bedst.
      Tip 2: Bag kagen uden varmluft, da den kan bliver tung og lidt tør.
    Glasur
    1. Varm mælken en smule op.
    2. Bland nu alle ingredienserne sammen til du har en tyk masse klar til at komme på kagen.
    3. Tip: Glasuren skal komme på kagen efter den er afkølet, ellers risikererdu at glasuren bliver opvarmet af kagens varme og glider af.