Koteletter i fad

Koteletter i fadKoteletter i fad er den uovertruffen ret som de fleste er til. Fadkoteller kalder nogen retten men det er nu mere selve kun “kødet” det egentlig beskriver.
En kotelet er ikke mere end et par få cm. tyk skive kød (normalt med ribben, med mindre du køber fadkoteller, som er uden ribben). Du kan også få fat på en nakkeudskæring fra svin som kaldes nakkekoteletter, som også kan bruges til koteletter i fad.

Tilbehør til koteletter i fad

Normaltvis er ris det oplagte valg som tilbehør til koteletter i fad.
Hvis du vil give risene en ekstra kant, kan du hvis du er modig rive et par gulerødder og blande dem ind i risene samt riste nogen pinjekerner, hakke dem, og smide dem ind i risene – konsistensen bliver nærmest cremet/nøddeagtig og passer godt til koteletter i fad

Koteletter i fad
Koteletter i fad
Stem: 2
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    6 Personer 30 min
    Tilberedning
    25 min
    Personer Forberedelse
    6 Personer 30 min
    Tilberedning
    25 min
    Koteletter i fad
    Koteletter i fad
    Stem: 2
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      6 Personer 30 min
      Tilberedning
      25 min
      Personer Forberedelse
      6 Personer 30 min
      Tilberedning
      25 min
      Ingredienser
      Koteletter i fad
      • 750 gram Svinekoteletter
      • 750 gram Champignoner
      • 210 gram Tomatpure
      • 3 stk. Peberfrugt
      • 3 stk. Løg
      • 3 spsk. Olie
      • 7.5 dl. Bouillon
      • 3 dl. Fløde
      • 3 tsk. Paprika
      • Jævning
      • Salt og peber
      Forslag på tilbehør
      • Ris
      • Salat
      • Brød
      • Gulerødder (tilføj evt. revne gulerødder)
      Personer: Personer
      Instruktioner
      1. Pil løg og skær løgene ud, hak dem samt skær champignon i tern eller skiver alt efter hvad du lyster.
      2. Svits løg og champignon i varm olie i en gryde.
      3. Skyl peberfrugterne, og skær dem i tern og svits med i gryden.
      4. Tilsæt paprika, tomatpuré og din boillion (grøntsag). Lad gryden småkoge i et par minutter.
      5. Tilsæt din 9% fløde (eller højere hvis du vil have en kraftigere smag og tykkere konsistens) og din maizena sovese jævner. Igen småkoger du sovsen og smager den til med salt og peber.
      6. Varme en pande, hold olie på og svits dine svinekoteletter (fadkoteletter). De skal have et par minutter på hver side.
      7. Læg dem i en ovnfast fad bagefter og hæld sovsen over.
      8. Læg dit ovnfaste fad ind i ovnen der er opvarmet og sat til ca. 200 grader. Giv dem ca. 25 minutter i ovnen.
      Opskrift noter

      Koteletter i fad med ris og brød

      Husk at du kan tilføje kartofler i din sovs med fadkoteletterne, hvidløgsfed eller store enkelte hvidløg, eller tilføje bacon, paprika og meget andet - du kan virkelig lave denne ret på mange forskellige måder - så slå dig løs og bon appetit!

      Et par ofte stillede spørgsmål til koteletter i fad

      • Hvor længe skal koteletter i fad have?

        Ca. 20-40 minutter i ovnen afhængig af hvor mange grader du bruger eller hvor stor en portion du bruger.
      • Kan man lave koteletter i fad dagen før?

        Det kan du sagtens - køl af, sæt i køleskabet og opvarm i ovnen dagen efter - de kan næsten smage endnu bedre!
      • Hvordan laver man koteletter i fad?

        Følg denne dejlige opskrift ovenover her, og du vil være godt i gang. Du kan dog lave koteletter i fad på mange måder, men denne er en ret god alm. ret til formålet.
      • Kan koteletter i fad fryses?

        Ja du kan sagtens fryse koteletterne ned, du skal bare huske at gøre det med sovsen fordi ellers bliver de ret tørre efter en tur i fryseren.

      Koteletter i fad videoopskrift
      Her kan du se en videoopskrift på Koteletter i fad med Suzy Wegel.

      Videoen er produceret og uploadet af Suzy Wegel

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close