Hjemmelavet guacamole

GuacamoleGuacamole er en mexicansk sideret der bruges til utrolig mange retter som: Tortilla, nachos og tacos. I Danmark har vi taget denne mexicanske avocadosalsa til os med åbne arme. Vi bruger den som en sideret men også som dip, især når børnene skal have grøntsagsstave eller chips.

Hjemme hos os bruger vi det i stor stil som tilbehør til smørrebrød og børnene elsker det.

Med denne opskrift får du en nem og hurtig måde på hvordan du skaber den perfekte avocadosalsa som du kan servere for din familie og gæster.

Guacamole
Guacamole
Stem: 3
Bedømmelse: 3.67
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 15 min
    Ventetid
    30 min
    Personer Forberedelse
    4 personer 15 min
    Ventetid
    30 min
    Guacamole
    Guacamole
    Stem: 3
    Bedømmelse: 3.67
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 15 min
      Ventetid
      30 min
      Personer Forberedelse
      4 personer 15 min
      Ventetid
      30 min
      Ingredienser
      • 2 Avocado
      • 1 Hvidløg
      • 0,5 Citron Saft heraf
      • 0,5 Rød chilipeber
      • 2 spsk. Creme fraiche 18%
      • Salt og peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Mos avocadoerne med en gaffel eller brug en blender.
      2. Hak chili.
      3. Pres hvidløget.
      4. Bland de mosede avocadoer med chili og hvidløget i en skål hvor du også tilsætter creme fraiche.
      5. Smag til med salt peber og citron saft.
      6. Stil din Guacamole på køl i ca. 30 minutters tid.

        Velbekomme.

      Forskel til smag og kvalitet
      Gider du ikke at stå i køkkenet og baske rundt med de forskellige ingredienser, skåle og alt det andet der hører til. Så er der selvfølgelig også den valgmulighed hvor du går ned i din dagligvare butik og køber en fabrik produceret Guacamole der står på hylderne. Du vil dog hurtigt opdage at smagen samt kvaliteten er drastisk forværret i forhold til hvad du selv kan få ud af nogle få avocadoer med denne opskrift.

      Spørgsmål omkring Guacamole

      Når det kommer til at man skal følge en opskrift især når man ikke har afprøvet den før, opstår der tit spørgsmål som ikke blive besvaret i selve gennemgangen af opskriften. Derfor har vi oprettet denne lille del hvor vi besvarer de mest gense spørgsmål om guacamole.

      • Hvordan laver man nem guacamole?
        Følg opskriften foroven punkt for punkt. Gør du dette vil dit spørgsmål også blive besvaret. Der er flere forskellige opskrifter på guacamole, vi er dog meget stolte af vores version som flere har rost.
      • Hvad bruger man guacamole til?
        Det kan spises på mange forskellige måder. Både som dip til forskellige frugtstænger, tortilla chips eller bare almindelig tortilla wraps med andet tilbehør. Nogle spiser det endda med ske, da de fortrække den rene smag.
      • Guacamole hvad er det?
        Guacamole er en mexicansk sauce eller dip som hovedsageligt består af avokadoer, derved kan man tilføje andre ingredienser samt krydderier for at tilpasse smagen og teksturen som man ønsker det.
      • Hvor længe kan guacamole holde sig?
        Ca. 4-5 dage i køleskabet. Lad dog være med at lad den stå åbent, brug et beholder med lufttæt låg eller husholdningsfilm.
      • Hvor stammer guacamole fra?
        Guacamole er en traditionel mexicansk opfindelse. Navnet stammer fra sproget ”Nahuatl” og udtales Ahuacamolli. Den traditionelle opskrift lyder på avokadoer og havsalt. Moderniserede opskrifter indeholder dog også ingredienser som løg, hvidløg, tomater, limesaft, peberfrugter osv..
      • Hvordan holder man guacamole frisk?
        Avokadoen i din guacamole bliver oxideret og får en brunlig farve, smagen ændrer sig også med tiden og det er desuden ikke særlig kønt at se på. Derfor er det en god ide at bruge en tætlukket beholder til resterne og så lidt luft som muligt. Et trick som nogle bruger er at hælde kold vand på toppen så overfladen bliver dækket i ca. 1-2 cm vand. På den måde vil din guacamole ikke blive påvirket af luften og forblive frisk i længere tid. Når du skal bruge den igen, hælder du vandet fra, rører rund i blandingen og så er den som ny igen. Citron eller lime saft kan også gøre det, men her bliver smagen ændret.
      • Hvordan undgår man guacamole bliver brunt?
        Dette bliver besvaret i forrige spørgsmål. Men her er en lille resume. Intet luft, vand, citron eller lime saft. Se ovenover for et uddybende svar.
      • Kan guacamole laves dagen før?
        Ja det kan man sagtens, bare sørg for at bruge en af de trick vi giver i spørgsmålet om: ”Hvordan holder man guacamole frisk?”. Bruger du en af vores metoder, kan du sagtens lave det dagen før og vil derfor have mere tid til andre ting dagen efter. God fornøjelse.

      Videoopskrift af en rustik Guacamole

      Her har vi så en video som viser dig præcist hvordan du skal gøre for at lave en frisk og dejlig Guacamole. I videoen får du også flere forskellige tip og tricks så du bliver bedre i køkkenet. Denne opskrift er lidt anderledes end den vi har her i forhold til at den er mere rustik, men smager ligeså godt.

      Videoen er produceret af “Inspired Taste” og er på engelsk.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close