Chili con carne

Chili con carneChili con carne er en ret mange mennesker holder af. Der er dog stor forskel på hvordan den bliver lavet samt hvilke ingredienser der skal i. Nogle elsker bønner mens andre aldrig kunne finde på at have dem i rettet. Så er der dem der gerne vil gøre retten mere blød og mild derfor tilføjer de også chokolade. Min Chili con carne er ret simpel, med bønner og uden chokolade.

Herhjemme er retten et hit, uanset om den bliver serveret i hverdagen eller en weekend. Er du en person der ikke kan lide bønner, så kan du sagtens undlade at komme dem i rettet. Det eneste de faktisk gør er at give det mere fylde samt ændre teksturen i retten.

Opskriften her er en mild version og derfor også børnevenlig, den er dog spækket med smag og giver en dejlig mæthedsfornemmelse samt oplevelse til ens smagsløg. Du kan hvis du vil tilpasse retten som det passer dig, udskift nogle ingredienser eller tilføj nogle for at give retten mere dybde.

Chili con carne
Chili con carne
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 5 minutter
    Tilberedning
    45 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 5 minutter
    Tilberedning
    45 minutter
    Chili con carne
    Chili con carne
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 5 minutter
      Tilberedning
      45 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 5 minutter
      Tilberedning
      45 minutter
      Ingredienser
      • 500 gram Hakket oksekød ca. 10%
      • 500 gram Løg
      • 1 ds. Hakkede tomater Konserves
      • 1 ds. Hvide bønner i tomatsauce Baked beans, konserves
      • 1 ds. Kidney bønner Konserves
      • 1 ds. Majs (Kan undlades)
      • 70 gram Tomatpure Koncentreret
      • 1 tsk Stødt chili
      • Salt og peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Svits kødet i en gryde med lidt olie.
      2. Pil løgene, snit dem fint og kom dem ned i gryden sammen med kødet.
      3. Tilsæt de hakkede tomater og rør godt rundt. Lad blandingen komme i kog og lad det simre i ca. 5 min
      4. Nu tilsætter du bønnerne, tomatpure samt stødt chili. Lad det simre i ca. 30 minutter.
      5. Smag til med salt og peber.

        Velbekomme!
      Chili con carne er en meget alsidig ret, da den fungere fint på egne ben. Der er dog hav af udvalg når det kommer til tilbehør. Ris er en stor favorit når det kommer til tilbehør, nachos er også et godt valg. En klat creme fraiche kan gøre underværker. Og så kan man faktisk bruge chili con carne som fyld i maxicanske pandekager eller fladbrød.

      Spørgsmål vedrørende Chili con carne

      • Hvad spiser man til chili con carne?
        Der er flere gode valg mellem salater, creme fraiche, ris, fladbrød, nachos osv.
      • Hvor stammer chili con carne fra?
        Der er lidt debat om hvor retten præcis stammer fra. Nogle peger på Texas USA mens andre igen peger på Spanien og så er der også Mexico som tredje valg.
      • Hvad betyder chili con carne?
        I sin enkelthed betyder Chili con carne ”Chili med kød”
      • Kan chili con carne fryses?
        Ja Chili con carne kan sagtens fryses ned i fryseposer eller beholdere.

      Videoopskrift på Chili con carne med tilbehør

      Her kan du se kokken Jamie Oliver stå og lave en dejlig Chili con carne fra bunden med tilbehør som hjemmelavet guacamole og ris. Han fortæller dig hvad han gør og hvorfor han gør det.

      Videoen er produceret af Jamie Oliver team

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close