Fladbrød – sprød og lækker

Fladbrød

Denne nemme og smagfulde opskrift på fladbrød har 3 hovedingredienser, nemlig yoghurt, mel og bagepulver. Du kan dog sagtens tilføje en del mere smag til opskriften ved at bruge ingredienser så som; Smør, hvidløg, persille og groft salt. Du kan selvfølgelig også tilføje urter og krydderier efter dine smagsløg og tilpasse den til dine behov.

Nogle af jer vil måske undre jer over om dette ikke bare er Naanbrød, og jo opskrifterne ligger tæt op ad hinanden, og så alligevel ikke. Jeg kommer også til at tilføje min helt egen opskrift på Naanbrød i den nærmeste fremtid.

Fladbrødet her passer fantastisk som tilbehør til utal af andre retter. Tzatziki hvor brødet kan bruges som en ske eller Falafel samt græske frikadeller der kan bruges som indmad hvor fladbrødet virker som en wrap. Muligheder er der mange af.

Fladbrød
Fladbrød
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    6 Fladbrød 10 minutter
    Tilberedning
    4 minutter
    Personer Forberedelse
    6 Fladbrød 10 minutter
    Tilberedning
    4 minutter
    Fladbrød
    Fladbrød
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      6 Fladbrød 10 minutter
      Tilberedning
      4 minutter
      Personer Forberedelse
      6 Fladbrød 10 minutter
      Tilberedning
      4 minutter
      Ingredienser
      Fladbrød
      • 200 gram Græsk yoghurt
      • 250 gram Hvedemel
      • 2 tsk. Bagepulver
      Diverse ingredienser for mere raffineret smag
      • 115 gram Smør
      • 2-3 fed Finhakket hvidløg
      • Persille (groft hakket)
      • 1 knivspids Groft alt
      Personer: Fladbrød
      Instruktioner
      1. Kom mel og bagepulver i en stor skål. Derefter tilsæt den græske yoghurt og bland det hele med en spatel indtil yoghurten har absorberet melet og du har en ensartet masse.

        For at gøre det nemmere og spare tid kan du bruge dine hænder til at blande med, bare husk at vaske dem først.
      2. Når dejen er ensartet, læg den på en bordet drysset til med lidt mel. Brug derefter en kniv til at dele dejen op i 6 kugler.
      3. Arbejd med en kugle dej af gange, rul den ud i en cirkel der passer til din stegepande. Men husk på at den skal rulles ud så tynd som mulig da dette giver bedst resultat.
      4. Opvarm din stegepande over medium varme. Placer din udrullet dej på den varme pande og se magien ske. Her skal dejen helst begynde at boble og få en sprød overfalde. Giv dejen ca. 2-3 minutter på hver side.
      5. Når fladbrødet er dejlig sprød på hver side, skal den fjernes fra panden og her kan du sagtens drysse den med frisk hakket persille eller urter og krydderier efter eget valg.
      6. Gentag processen indtil du har alle 6 fladbrød klar. Placer dem på en varm tallerken og overdæk dem så de bibeholder varmen indtil serveringen.
      7. Disse fladbrød kan opbevares ved stuetemperatur i 3 dage og opvarmes på panden igen før servering.
      Opskriften på dette fladbrød giver dig mulighed for at fryse dem ned. Når du skal varme dem op så skal du bruger en medium varm pande og give fladbrødende ca. 1-2 minutter på hver side og så er de klar til servering.

      Videoopskrift på fladbrød

      Her ser du Gemma forklare og vise hvordan man kan lave præcis denne opskrift på fladbrød. Opskriften er så simpel at der kun skal bruges 3 ingredienser. Videon er på engelsk.

      Videoen er udviklet af Gemma Stafford

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close