Fladbrød – sprød og lækker
Denne nemme og smagfulde opskrift på fladbrød har 3 hovedingredienser, nemlig yoghurt, mel og bagepulver. Du kan dog sagtens tilføje en del mere smag til opskriften ved at bruge ingredienser så som; Smør, hvidløg, persille og groft salt. Du kan selvfølgelig også tilføje urter og krydderier efter dine smagsløg og tilpasse den til dine behov.
Nogle af jer vil måske undre jer over om dette ikke bare er Naanbrød, og jo opskrifterne ligger tæt op ad hinanden, og så alligevel ikke. Jeg kommer også til at tilføje min helt egen opskrift på Naanbrød i den nærmeste fremtid.
Fladbrødet her passer fantastisk som tilbehør til utal af andre retter. Tzatziki hvor brødet kan bruges som en ske eller Falafel samt græske frikadeller der kan bruges som indmad hvor fladbrødet virker som en wrap. Muligheder er der mange af.
- 200 gram Græsk yoghurt
- 250 gram Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 115 gram Smør
- 2-3 fed Finhakket hvidløg
- Persille (groft hakket)
- 1 knivspids Groft alt
- Kom mel og bagepulver i en stor skål. Derefter tilsæt den græske yoghurt og bland det hele med en spatel indtil yoghurten har absorberet melet og du har en ensartet masse.
For at gøre det nemmere og spare tid kan du bruge dine hænder til at blande med, bare husk at vaske dem først. - Når dejen er ensartet, læg den på en bordet drysset til med lidt mel. Brug derefter en kniv til at dele dejen op i 6 kugler.
- Arbejd med en kugle dej af gange, rul den ud i en cirkel der passer til din stegepande. Men husk på at den skal rulles ud så tynd som mulig da dette giver bedst resultat.
- Opvarm din stegepande over medium varme. Placer din udrullet dej på den varme pande og se magien ske. Her skal dejen helst begynde at boble og få en sprød overfalde. Giv dejen ca. 2-3 minutter på hver side.
- Når fladbrødet er dejlig sprød på hver side, skal den fjernes fra panden og her kan du sagtens drysse den med frisk hakket persille eller urter og krydderier efter eget valg.
- Gentag processen indtil du har alle 6 fladbrød klar. Placer dem på en varm tallerken og overdæk dem så de bibeholder varmen indtil serveringen.
- Disse fladbrød kan opbevares ved stuetemperatur i 3 dage og opvarmes på panden igen før servering.
Videoopskrift på fladbrød
Her ser du Gemma forklare og vise hvordan man kan lave præcis denne opskrift på fladbrød. Opskriften er så simpel at der kun skal bruges 3 ingredienser. Videon er på engelsk.
Videoen er udviklet af Gemma Stafford