Falafel med sprød skorpe og blød midte

Falafel
Herhjemme elsker vi bare falafler. I pitabrød, til en lækker salat eller dejlig og silkeblød tzatziki så smager det bare fantastisk. Falafel er lavet ud af kikærter, med en sprød skorpe og krydret blød midte.

I dag kan man sagtens købe dem på frost i diverse dagligvarebutikker, de kan dog absolut ikke sammenlignes med hjemmelavet falafler. Kom så i gang, du vil ikke fortryde det.

Falafel
Falafel
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    2-4 personer 10 minutter
    Tilberedning Ventetid
    15 minutter 12-24 timer
    Personer Forberedelse
    2-4 personer 10 minutter
    Tilberedning Ventetid
    15 minutter 12-24 timer
    Falafel
    Falafel
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      2-4 personer 10 minutter
      Tilberedning Ventetid
      15 minutter 12-24 timer
      Personer Forberedelse
      2-4 personer 10 minutter
      Tilberedning Ventetid
      15 minutter 12-24 timer
      Ingredienser
      • 250 gram Kikærter Tørret
      • ½ bdt. Persille (Frisk)
      • 5 fed Hvidløg
      • 200 gram Løg
      • ½ tsk. Koriander (Stødt)
      • ½ tsk. Spidskommen
      • 2 Æg
      • 2 spsk. Rask (Kan undlades)
      • Salt og peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Lad os starte med kikærter. Har du købt tørrede kikærter skal de opblødes i kold vand i ca. 12-24 timer, her kan du følge anvisningen på selve posen. Så dette step skal du går i gang med dagen før.

        Der er også muligheden for at købe dem på dåse hvor de allerede er opblødt og du skal derfor ikke bruge så meget tid, desværre har de det med at smuldre da de er kogt i forvejen, og det er nemlig her du skal bruge æg og rasp. Kikærter på dåse er gode til en lækker og cremet humus.
      2. Hæld væden fra kikærterne.
      3. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du har en ensartet masse.
      4. Form farsen i hænderne (Husk at vaske dine hænder).

        Skulle det ske at farsen ikke hænger sammen, på baggrund at du har brugt kikærter på dåse kan du komme æg og rasp i blandingen.
      5. De formede kugler skal nu enten frituresteges eller steget i olie på en pande.
      6. Når de er gyldenbrune så er dine falafler færdige.

        Her kan du servere dem med pitabrød, en god og frisk salat eller hjemmelavet tzatziki.

      Falafler stammer fra mellemøsten men er begyndt at dukke op i stort set alle andre lande. Her i Danmark bliver de solgt i stor stil i diverse kebabsteder i pitabrød, med salat samt dressing. De er især populære hos vegetarer netop fordi kikærter er en god erstatning for kød og har en fornuftig indhold af protein.

      Spørgsmål vedrørende falafel

      • Hvad er falafel?
        Falafel er en slags vegetarisk frikadelle hvis man kan kalde det det. Hovedingrediensen er kikærter og retten stammer fra mellemøsten hvor den også findes i mange forskellige udgaver. Falafel bliver set som en national ret i både Syrien, Libanon samt Israel.
      • Hvad spiser man til falafel?
        Falafel kan komme i et pitabrød eller fladbrød med salat samt dressing. Ellers kan de døbes i Couscous, tzatziki eller lignende.
      • Skal kikærter koges til falafel?
        Nej det skal de ikke. Køber du tørrede kikærter så skal de sættes i blød i kold vand i ca. 12-24 timer hvorefter de skal skylles grundigt. Du kan også tage en gennemvej og købe dem på dåse, for her skal de bare skylles. Du dog huske på at komme både æg og rasp i ellers vil de smuldre.
      • Hvor kommer falafel fra?
        Falafel kommer fra mellemøsten, mere specifikt Palæstina. Der bliver de lavet enten af kikærter eller hestebønner. Som regel krydret med bl.a. persille samt hvidløg.
      • Hvad er falafel lavet af?
        Hovedingrediensen i en falafel er kikærter, disse kan købes i de fleste fødevarebutikker både som tørre og på dåse.
      • Kan man fryse falafel?
        Ja du kan sagtens fryse de overskydende falafler ned i batches. De kan holde sig i ca. 1-2 måneder på frost.
      • Hvor kan man købe falafel?
        Man kan efterhånden købe dem i de fleste fødevarebutikker. Jeg vil dog helt klart anbefale at man laver dem selv. Smagen kan nemlig ikke sammenlignes da dine egne kommer til at være spækket med smag. På samme tid kan du også tilpasse både fremgangsmåden samt de ingredienser du bruger.

      Videoopskrift på falafel

      Her er en lidt anderledes falafel opskrift som du også kan kaste dig over. Her bliver der brugt nogle andre ingredienser samt fremgangsmåde er lidt anderledes.


      Videoen er produceret af ”Food Wishes” og er på engelsk.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close