Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
    Personer Forberedelse
    2-4personer 10minutter
    Tilberedning Ventetid
    15minutter 12-24timer
    Personer Forberedelse
    2-4personer 10minutter
    Tilberedning Ventetid
    15minutter 12-24timer
    Ingredienser
    • 250gram KikærterTørret
    • ½bdt. Persille(Frisk)
    • 5fed Hvidløg
    • 200gram Løg
    • ½tsk. Koriander(Stødt)
    • ½tsk. Spidskommen
    • 2 Æg
    • 2spsk. Rask(Kan undlades)
    • Salt og peber
    Instruktioner
    1. Lad os starte med kikærter. Har du købt tørrede kikærter skal de opblødes i kold vand i ca. 12-24 timer, her kan du følge anvisningen på selve posen. Så dette step skal du går i gang med dagen før.

      Der er også muligheden for at købe dem på dåse hvor de allerede er opblødt og du skal derfor ikke bruge så meget tid, desværre har de det med at smuldre da de er kogt i forvejen, og det er nemlig her du skal bruge æg og rasp. Kikærter på dåse er gode til en lækker og cremet humus.
    2. Hæld væden fra kikærterne.
    3. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du har en ensartet masse.
    4. Form farsen i hænderne (Husk at vaske dine hænder).

      Skulle det ske at farsen ikke hænger sammen, på baggrund at du har brugt kikærter på dåse kan du komme æg og rasp i blandingen.
    5. De formede kugler skal nu enten frituresteges eller steget i olie på en pande.
    6. Når de er gyldenbrune så er dine falafler færdige.

      Her kan du servere dem med pitabrød, en god og frisk salat eller hjemmelavet tzatziki.