Lækker og cremet humus

HumusHumus er en dejlig ret der stammer fra Mellemøsten og betyder ”kikært”. Bruges ofte som dip til rå grønsagsstave samt madbrød som fladbrød eller naanbrød. Nogle bruger det også som pålæg og det fungerer også fint.

Humus kan laves på 2 forskellige måder, den på tørrede kikærter og dem på dåse. Denne opskrift lærer dig hvordan du laver din helt egen hjemmelavet humus fra bunden med tørrede kikærter. I bunden af denne opskrift har vi også tilføjet en videoopskrift på hvordan du kan lave den med kikærter på dåse.

Humus
Humus
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
  Personer Forberedelse
  2 personer 5 minutter
  Tilberedning
  10 minutter
  Personer Forberedelse
  2 personer 5 minutter
  Tilberedning
  10 minutter
  Humus
  Humus
  Stem: 1
  Bedømmelse: 5
  Dig:
  Bedøm denne opskrift
  Print Opskrift
   Personer Forberedelse
   2 personer 5 minutter
   Tilberedning
   10 minutter
   Personer Forberedelse
   2 personer 5 minutter
   Tilberedning
   10 minutter
   Ingredienser
   • 1 dåse Kikærter (Dåse på 400 gram)
   • 1 fed Hvidløg
   • 2 spsk. Tahin (Sesampasta)
   • ½ dl. Olivenolie
   • ½ stk. Lime
   • 1 tsk. Spidskommen
   • ½ dl. Skyr
   • 1 tsk. salt
   Personer: personer
   Instruktioner
   1. Hæld væden fra kikærterne over i anden skål da vi skal bruge noget af det senere.
   2. Kom kikærter, hvidlæg, olivenolie, tahin, spidskommen samt saften fra den halve limen ned i en minihakker eller foodprocessor og blend til en ensartet masse.
   3. Nu tilsætter du både skyr samt lidt af væden fra kikærterne som du gemte tidligere.

    Blend det igen til det har en mere cremet konsistens.
   4. Som sidste punkt, kan du smage til med lime, salt samt spidskommen efter behov og smag.

    En nem og hurtig opskrift på en cremet og dejlig humus.
    Velbekomme!

   Herhjemme elsker vi humus, den er nem at lave og smager fantastisk. Opskriften her lærer dig at lave en humus fra bunden med tørrede kikærter som skal ligge i blød natten over og derefter kogt møre.

   Skulle du af en eller anden grund stå og mangle humus lige nu og her så kan du spare tid ved at bruge kikærter på dåse. Disse skal hverken koges eller ligges i blød, skyl dem godt og så kan de blendes med øvrige ingredienser. Det skal dog pointeres at smagen også vil være mangelfuld i forhold til hvis du giver dig god tid og laver det fra bunden.

   Elsker du stærkt mad, så er det altid en mulighed at tilføje lidt chili til din humus, og vil du gerne have den mere cremet og luftig så skal den piskes hvor du slår luft ind i retten.

   Spørgsmål vedrørende humus

   • Hvad er humus?
    Ordet humus har 2 betydninger, i dette tilfælde er vi interesseret i det kulinariske aspekt af ordets betydning. Humus er en simpel kikærtepure. Kan laves på mange forskellige måder for at give forskellige smag.
   • Hvordan laver man humus?
    Hovedingrediensen i humus er kikærter, derudover kan andre ingredienser tilføjet for at tilføje mere smag, aroma samt tekstur. Læs opskriften igennem og find ud af hvordan man laver den.
   • Kan man fryse humus?
    Ja det kan man sagtens.
   • Hvad spiser man til humus?
    Retten bliver som regel brugt som en forrest eller til snack. Mange bruger den som dip eller pålæg. Hvis man ikke er sart kan humus spises til alt.
   • Hvor kan man købe hummus?
    Man kan efterhånden købe det i de fleste dagligvarebutikker. Interessen og rettens popularitet har steget enormt meget de sidste par år, derfor udbyder de fleste butikker dem også under forskellige mærker i forskellige kvalitet. Vi anbefaler dog altid at man laver sin egen kikærtepure fra bunden.
   • Hvad smager humus af?
    Humus smager af humus eller af mosede kikærter. Det er svær at beskrive en smag, det er vel det samme med at beskrive en farve for en blind person. Både teksturen og smagen kan varierer fra kok til kok. Det eneste vi kan sige er at du bare skal kaste dig ud og smage det.
   • Hvor længe kan hjemmelavet humus holde sig?
    Hvis det er på køl vi taler om så kan den ca. holde sig i 4-5 dagen. På frost kommer vi op på omkring 2-3 måneder.
   • Hvor længe skal humus koge?
    Først og fremmest er det ikke humus man koge men selve kikærterne. Desuden er der forskel på opskrifter. Nogle skal i 2 timer mens andre undlader kogningen helt. I denne opskrift skal du koge dine kikærter mellem 45 min til en time.
   • Hvor stammer humus fra?
    Selve navnet på retten ”Hummus” stammer fra det arabiske som blot betyder ”kikært”. Vi ved at kikærtepureen stammer fra Mellemøsten men hvor præcis har vi desværre ikke svaret på.

   Videoopskrift på hjemmelavet humus

   Her viser “Inspired Taste” parret dig hvad du skal gøre for at få den perfekte hjemmelavet humus der smager bedre end dem du kan købe i butikken. Du vil også få nogle smarte tips og tricks til hvad du ellers kan gøre for at forbedre denne fantastiske lille ret.

   Produceret af Inspired Taste og er på engelsk

   Lignende artikler

   Skriv et svar

   Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   Close