Danmarks bedste opskrift på vandbakkelser
En super nem opskrift på vandbakkelser der kun kræver 4 ingredienser. Ligesom mange andre så ville jeg nødig kaste mig ud i denne opgave da jeg altid har hørt de bliver tørre og falder sammen. Med denne opskrift kommer du udenom alle problemerne der kan opstå. Det eneste der kræves af dig er at du læser hele opskriften igennem før du kaster dig ud i den.
Vandbakkelser er faktisk ret let at lave, og så snart du har fået tag på det så bliver det let som en leg i fremtiden. Desuden tager det kun 30-35 minutter fra start til slut.
Det du kan forvente fra denne opskrift er at du får nogle lækre og luftige vandbakkelser.
- 2,5 dl. Vand
- 125 gram Hvedemel
- 125 gram Smør
- 3 Store æg
- Kom smør og vand ned i en gryde og kog det stille og roligt op.
- Når du kan se at det begynder at koge, så skal du sigte melet ned i gryden.
- Mens gryden stadig er på kogepladen, skal du hurtigt piske det hele sammen.
Tag derefter gryden af kogepladen. - Dejen skal nu køle af i ca. 15 minutter.
- Nu skal du piske æggene ind i dejen. Tag et æg ad gangen så du får en glat og ensartet konsistens.
Er dejen ujævn, kan du altid prøve at røre den sammen med en træske. - Kom dejen i en sprøjtepose og klip et passende hul i det ene hjørne. (En frysepose kan også bruges).
- Nu kan du tænde for ovnen ved 200 grader og fortsæt arbejdet mens ovnen varmer op.
- Kom noget bagepapir på en bageplade og sprøjt dejen ud i den størrelse du ønsker.
Husk at give noget plads da vandbakkelserne hæver i ovnen og skal derfor helst ikke sidder sammen. - Bagetiden kan variere efter hvor stor vandbakkelser det er du ønsker. En gylden regel som du kan holde dig til er at de er færdige når de har en gylden overflade. De må nemlig ikke blive for mørke.
Creme eller flødeskum?
Personligt er vi mere til creme i vores familie fordi det giver mere smag. Dette kan bare være almindelig kagecreme. Kom lidt flormelis ovenpå og måske et lille bær ved siden af og så har du den perfekte vandbakkelse der er gylden, sprød, spækket med smag og ikke mindst fantastisk i udseende.
Når man kaster sig ud i at lave vandbakkelser så er der nogle få følgeregler man skal tage hensyn til.
- Har man en utæt og gammel ovn, så skal man ikke forvente det bedste resultat: Du risikere at de falder sammen og bliver kedelige og flade.
- Du må ikke og jeg gentager DU MÅ IKKE åbne for ovnen under bagningen, da dette også kan resultere i at de falder sammen. Når de er gyldne og smukke så er de færdige og så kan du tage dem ud uden problemer.
- Konsistensen af din dej har også en betydning. Denne skal være smidig og glat så kan du også forvente at resultatet bliver perfekt hver gang..
- Bag kun en plade ad gangen i ovnen. En fyldt ovn kan ødelægge konsistensen af vandbakkelserne når der kommer for meget damp.
- En sidste og vigtig ting er at du skal lade dine nybagte vandbakkelser hvile i ca. 10 minutter før du fylder dem med creme eller flødeskum.
God fornøjelse og velbekomme!
Spørgsmål vedrørende vandbakkelser
- Kan vandbakkelser laves dagen før?
Du kan godt lave det dagen før, men forvent at de mister noget af deres sprødhed. Det er altid bedst at servere dem samme dag! - Kan man fryse vandbakkelser?
Det kan man sagtens ja, dette gælder dog kun selve vandbakkelserne eller dejen. Kommer du indmad i så som; creme eller flødeskum så vil disse have en dårlig bismag og kan blive grynet efter frys. - Hvordan opbevares vandbakkelser?
Vandbakkelser skal ikke have for meget luft, derfor er det smart at bruge en vandtæt beholder eller pose der er lukket tæt. - Hvorfor falder vandbakkelser sammen?
Det kan der være flere årsager til. Først og fremmest skal din ovn ikke være utæt. Man skal helst ikke åbne en ovn under bagningen af vandbakkelser og desuden skal dejen være glat og smidig.
Videoopskrift af vandbakkelser
I denne video kan du se præcis hvordan man skal behandle dejen. Her for du en god fornemmelse for hvordan det hele forgår.
Videoen er udviklet af Kvalimad