Tarteletter med skinke
Tarteletten er en dansk klassiker, som er elsket af gamle såvel som unge. Det er en ret, som kan laves på utallige måder. I Frankrig spiser man for eksempel tarteletter som små kager, mens de herhjemme hører til i det salte køkken. Tarteletfyld findes i mange forskellige udgaver.
Selvom de fleste danskere spiser høns og asparges i deres tarteletter, så kan fyldet sagtens se ud på andre måder. Vil man prøve noget andet end den klassiske tartelet, findes der mange opskrifter på nem tarteletfyld med både rejer, chorizo eller laks. Her får du dog opskriften på en af de lidt mere klassiske versioner – nemlig tarteletter med skinke!
Prøv også min opskrift på tartelleter med høns i asparges.
Opskriften er lavet til fire personer, og den er perfekt til dig, der har en travl hverdag. Opskriften er nemlig hurtig at lave og simpel at følge. Så på med grydelapperne og gør dig klar til en nostalgisk smagsoplevelse. Nu skal der laves mad på ægte mormor-facon!
- 80 gram Gulerødder
- 80 gram Ærter
- 80 gram Kogte skinketern
- 26 gram Smør
- 10 gram Hvedemel
- En pakke luksus tarteletter
- 2 dl. Vand
- Et drys salt og peber
- Du starter med at opvarme ovnen til 200 grader. Imens ovnen varmes op, kan du gå i gang med at tilberede tarteletfyldet.
- Først skal gulerødderne klargøres til at blive kogt. De skrælles og skæres derfor i små tern. Gulerødderne koges i en gryde med 2 dl. saltet vand. Lad dem koge i cirka 5-6 minutter før gryden fjernes fra blusset. Bruger du frosne ærter, frem for friske, så koges de med i de sidste par minutter. Lad grøntsagerne og vandet stå i gryden imens du tilbereder resten. Det er vigtigt, at du ikke hælder vandet fra, da det skal bruges til saucen.
- Næste step er at smelte smørret. Her skal du gerne undgå at smørret får en brunlig farve. Pas derudover på at du ikke at brænder det. Når smørret er smeltet, skal det piskes sammen med hvedemelet. Der skal piskes, indtil der ikke er flere melklumper tilbage.
- Nu hældes saucen over i det saltede vand med de kogte grøntsager. Ærter og gulerødder vendes forsigtigt i saucen. Saucen smages til med salt og peber, inden den bringes i kog. Du må være forsigtig med ikke at brænde saucen på. Sørg derfor at der jævnligt bliver rørt rundt i den. Herefter skrues der ned for varmen, og skinketernene tilsættes.
- Luksus tarteletterne sættes i ovnen med bunden opad. Giv dem et par minutter indtil de er dejligt lune og sprøde. Det anbefales at varme 3-4 tarteletter per person.
- Saucen hældes over i de lune tarteletter, som nu er klar til servering.
Så nemt og hurtigt kan det gøres at lave lækre tarteletter med skinkefyld. Så er der ikke andet tilbage end at smage på dem. Bon appetit!
Serveringstip
Tarteletter behøves nødvendigvis ikke at være en hverdagsret, og kan sagtens serveres hvis du får gæster. De er ikke kun en fantastisk hovedret, men kan også sagtens serveres som forret. Tarteletter med skinkefyld er helt perfekte til dette formål, da de, modsat tarteletter med høns og asparges, er et springvand af iøjnefaldende farver.
Serverer du tarteletterne som forret så reducer mængden til 1-2 tarteletter. Det er en god idé at portionsanrette tarteletterne. Du kan eventuelt servere dem med en kvist persille på toppen.
Pynten giver tarteletterne et rustikt og indbydende look. Derudover fjerner pynten fokus fra fyldets lidt kedelige brune nuance og fremhæver i stedet grøntsagernes sprudlende farver.