Hasselback kartofler

Hasselback kartoflerKartoflen er en rodfrugt ligesom guleroden, sellerien samt rødbeden. Det er også en af de ingredienser vi kender bedst. Kartoflen er nemlig en alsidig rodfrugt der kan tilberedes på mange forskellige måder. Her får du den perfekte måde at tilberede hasselback kartofler (hasselbagte kartofler) på.

Gjort korrekt vil du få hasselback kartofler der er sprøde udenpå og møre indeni. Desuden burde de også have et hint af de krydderurter du kommer til at bruge i opskriften. Sidst i opskriften har jeg også tilføjet en video med Jamie Oliver som laver sin egen version af hasselback kartofler. Jeg vil opfordre dig at prøve begge fremgangsmåder når du har tid og overskud.

Hasselback kartofler
Hasselback kartofler
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    60 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    60 minutter
    Hasselback kartofler
    Hasselback kartofler
    Stem: 0
    Bedømmelse: 0
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      60 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      60 minutter
      Ingredienser
      • 800 gram Kartofler
      • 50 gram Smeltet smør - hvidløgssmør kan også bruges for ekstra smag.
      • 2 tsk. Salt
      • 1 kvist Rosmarin - Timian kan også bruges.
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Tænd for din ovn og sæt den på 200 grader varmluft.
      2. Skræl og skyl kartoflerne så de er klar til at skære i. Du kan eventuelt tage lidt af bunden på kartoflerne så de bliver mere stabile når du skal skære i dem!
      3. Brug en skarp kniv og skær ca. ¾ dele gennem kartoflen. Det er vigtigt at du ikke skære hele vejen igennem.
      4. Fat et ildfast fad og læg kartoflerne op i. Nu smører du dem med smeltet smør. Dette kan du også gøre et par gange under selve bagningen, da dette vil give et bedre slutresultat.
      5. Drys med salt og kom også rosmarin på.
      6. Sæt det ildfast fad med kartoflerne i ovnen som nu er forvarmet og giv dem cirka. 60 minutters tid.
      7. Hvis kartoflerne bliver hurtigt brune, så er det en god ide at skrue lidt ned for varmen.

      Hvor lang tid skal hasselback kartofler have i ovnen?

      Det afhænger selvfølgelig af kartoflen størrelse, normalt så plejer man at sige ca. lige under en time. Er kartoflerne lidt mindre så kan 45 minutter være rigeligt. Det er derfor vigtig at vælge kartofler der har samme størrelse ellers risikerer du hvor nogle har fået for meget mens andre stadig mangler lidt.
      Efter ca. 45 minutter er det derfor en god ide lige at prikke til dem og mærke efter om de er ved at være møre som de skal.

      Variationer er der mange af

      Den klassiske hasselback kartoffel er i sig selv meget lækker, sprød og mættende. Der er dog andre ingredienser man kan tage i brug for at øge eller variere smagen. Her kunne man tage bacon i brug, ost eller endda creme fraiche. Se her er det kun fantasien der sætter grænser. Vær ikke bange eller nervøs for at prøve andre ingredienser af, for du finder sku aldrig ud af om der er noget du kan lide hvis du ikke prøver det vel.

      Video opskrift på hasselback kartofler

      I denne video kan du se hvordan den engelske kok Jamie Oliver lave hasselback kartofler. Han viser, fortæller og giver gode råd som du kan tage med dig i køkkenet. Blandt andet hvor han bruger 2 trægrydeskeer for ikke at skære igennem hele kartoflen. Hans version er selvfølgelig noget anderledes end selve opskriften på denne side, men det viser også bare at en opskrift sagtens kan have mange forskellige fremgangsmåder samt indeholder anderledes ingredienser.

      Videoen er produceret af Jamie Olivers team

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

      Close