Kylling i karry med kokosmælk

Kylling i karry med kokosmælkKylling er en sikker klassiker i det danske køkken, og er en spise, som båd ung og gammel holder af. Kylling er en populær type af kød, da den er mild i smag og har en hav af forskellige anvendelses- og tilberedningsmuligheder.

Hovedretten er nem og enkel at tilberede og kan være en oplagt hverdagsret, da den kan laves på ½ time. Som hverdagsret er det en særlig fordel, at eventuelle rester fra måltidet nemt kan anvendes og genopvarmes dagen efter.

Herunder finder du en opskrift på en velsmagende hovedret med kylling, som ved hjælp af kokosmælken giver et lækkert, asiatisk tvist.

Du har også mulighed for at prøve vores berømte opskrift på Kylling i karry

Retten egner sig godt med ris som tilbehør, der kan opsuge den kraftfulde og velsmagende sauce af kokosmælk.

Du kan med fordel sætte risene over samtidig med, at du tilbereder retten, så både hovedret og tilbehør er klar til at blive serveret samtidigt.

Kylling i karry med kokosmælk
Kylling i karry med kokosmælk
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 Personer 15 minutter
    Tilberedning
    15 minutter
    Personer Forberedelse
    4 Personer 15 minutter
    Tilberedning
    15 minutter
    Kylling i karry med kokosmælk
    Kylling i karry med kokosmælk
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 Personer 15 minutter
      Tilberedning
      15 minutter
      Personer Forberedelse
      4 Personer 15 minutter
      Tilberedning
      15 minutter
      Ingredienser
      • 400 gram Løg grofthakket
      • 4 store Kyllingefileter skåret i mundrette stykker
      • 3 tsk. Karry (mængde efter ønske og smagsløg)
      • 25 gram Smør
      • 2 dl. Vand
      • 4 Blommetomater skåret i små tern
      • 2 Røde peberfrugter skåret i strimler
      • 1 dåse Kokosmælk
      • 1 spsk. Maizena majsstivelse
      • Salt og peber efter behov
      Personer: Personer
      Instruktioner
      1. Opvarm smørret i en mellemstor gryde på fuld blus på kogepladen og svits de hakkede løg heri.Imens løgene bliver svitset færdige, hældes karryen i gryden og varmes med.Afhængig af hvor stærk en ret du ønsker, kan du dosere mængden af karry i forhold til det.
      2. Herefter skal de udskårne stykker af kyllingefileterne svitses med sammen med løg og karry. Kyllingestykkerne skal svitses på hver side, og når de er blevet let gyldenbrune, er det tid til at hælde 1-2 dl. vand i gryden.Lad grydens indhold få lov at koge op igen, efter vandet er blevet tilsat. Skru herefter ned for retten til en middel temperatur.
      3. Tilsæt de udskårne tomater og rød peber i gryden og drys let med salt.Nu skal retten have lov at koge videre og simre i cirka 15 minutter, indtil tomaterne er møre og udkogte.
      4. Endelig skal kokosmælken tilsættes indholdet i gryden, og blandingen skal jævnes med saucejævner og røres godt sammen.Gryderetten skal nu bringes i kog, hvorefter den vil være parat til at blive serveret.Smag til før servering.
      Opskrift noter

      Tips til at gøre din ret endnu mere indbydende

      Afhængig af hvor stor mængde af karry du har kommet i retten, kan det være, at den er blevet lige stærk nok. Der findes nogle velsmagende løsninger til dette, som du kan servere for at dulme den stærke smag.

      Du kan f.eks. skære en banen i skiver og dyppe dem i enten citronsaft eller saften fra en appelsin. Herefter skal de vendes på begge sider i løst kokosdrys.

      Denne ekstra og lidt søde ’snack’ er i sig selv lækkert tilbehør, som vil falde i god smag hos hele familien. Derudover kan sødmen fra både banan og kokos være med til at dulme den kraftfulde smag fra karryen.

      Retten med kylling i karry med kokosmælk smager lækkert, når den serveres med grønt tilbehør i form af f.eks. gulerødder og agurker i stave eller rester af rød peber skåret i mundrette stykker.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close