Kylling i karry med kokosmælk
Kylling i karry med kokosmælk
Kylling i karry med kokosmælk
Kylling i karry med kokosmælk
    Personer Forberedelse
    4Personer 15minutter
    Tilberedning
    15minutter
    Personer Forberedelse
    4Personer 15minutter
    Tilberedning
    15minutter
    Ingredienser
    • 400gram Løggrofthakket
    • 4store Kyllingefileter skåret i mundrette stykker
    • 3tsk. Karry(mængde efter ønske og smagsløg)
    • 25gram Smør
    • 2dl. Vand
    • 4 Blommetomaterskåret i små tern
    • 2 Røde peberfrugterskåret i strimler
    • 1dåse Kokosmælk
    • 1spsk. Maizena majsstivelse
    • Salt og peberefter behov
    Instruktioner
    1. Opvarm smørret i en mellemstor gryde på fuld blus på kogepladen og svits de hakkede løg heri. Imens løgene bliver svitset færdige, hældes karryen i gryden og varmes med. Afhængig af hvor stærk en ret du ønsker, kan du dosere mængden af karry i forhold til det.
    2. Herefter skal de udskårne stykker af kyllingefileterne svitses med sammen med løg og karry. Kyllingestykkerne skal svitses på hver side, og når de er blevet let gyldenbrune, er det tid til at hælde 1-2 dl. vand i gryden. Lad grydens indhold få lov at koge op igen, efter vandet er blevet tilsat. Skru herefter ned for retten til en middel temperatur.
    3. Tilsæt de udskårne tomater og rød peber i gryden og drys let med salt. Nu skal retten have lov at koge videre og simre i cirka 15 minutter, indtil tomaterne er møre og udkogte.
    4. Endelig skal kokosmælken tilsættes indholdet i gryden, og blandingen skal jævnes med saucejævner og røres godt sammen. Gryderetten skal nu bringes i kog, hvorefter den vil være parat til at blive serveret. Smag til før servering.
    Opskrift noter

    Tips til at gøre din ret endnu mere indbydende

    Afhængig af hvor stor mængde af karry du har kommet i retten, kan det være, at den er blevet lige stærk nok. Der findes nogle velsmagende løsninger til dette, som du kan servere for at dulme den stærke smag.

    Du kan f.eks. skære en banen i skiver og dyppe dem i enten citronsaft eller saften fra en appelsin. Herefter skal de vendes på begge sider i løst kokosdrys.

    Denne ekstra og lidt søde ’snack’ er i sig selv lækkert tilbehør, som vil falde i god smag hos hele familien. Derudover kan sødmen fra både banan og kokos være med til at dulme den kraftfulde smag fra karryen.

    Retten med kylling i karry med kokosmælk smager lækkert, når den serveres med grønt tilbehør i form af f.eks. gulerødder og agurker i stave eller rester af rød peber skåret i mundrette stykker.