Koteletter i fad med grønsager

Koteletter i fad med grønsager

Koteletter i fad er en klassiker i det danske køkken og er en populær hverdagsret.

Retten tilberedes med små stykker af kød i en sovs lavet på hovedsageligt tomater og fløde.
Der findes forskellige udgaver af retten i forhold til øvrige ingredienser, som kan tilsættes sovsen.

Koteletter i fad er en nem ret at klargøre, og den passer sig selv i ovnen under tilberedning. Retten er en succes hos både store og små med det kraftfulde og møre kød.

Herunder finder du en klassisk udgave af en opskrift på koteletter i fad med grønsager.

Prøv også vores originale koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager
Koteletter i fad med grønsager
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 20 minutter
    Tilberedning Ventetid
    10 minutter 20 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 20 minutter
    Tilberedning Ventetid
    10 minutter 20 minutter
    Koteletter i fad med grønsager
    Koteletter i fad med grønsager
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 20 minutter
      Tilberedning Ventetid
      10 minutter 20 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 20 minutter
      Tilberedning Ventetid
      10 minutter 20 minutter
      Ingredienser
      • 4-6 Koteletter (svinekoteletter)
      • 4 spsk. Olivenolie
      • 4 tsk. Paprika
      • 100 gram Bacon i tern
      • 1 dåse Tomater flåede eller hakkede
      • 5 dl. Madlavningsfløde
      • 1 Rød peberfrugt snittet i små stykker
      • 2 Porrer skåret i mindre skiver
      • 2 tsk. Oregano
      • 1 tsk. Timian tørret
      • 1 Broccoli lille
      • 150 gram Champignon rengjorte og halverede
      • Salt og peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      Klargøring af koteletterne
      1. Koteletterne bankes flade ved at placere kødet mellem to almindelige fryseposer og banke let med f.eks. en kagerulle. Herved får koteletterne en spisevenlig og fast størrelse til servering. Efter de er blevet bankede, skal de hvile i minimum 15 minutter.
      2. Olie og paprika røres sammen til en marinade i en skål. Koteletterne skal brunes på en pande, førend de er klar til at komme i ovnen. Først skal alle koteletterne pensles på hver side med paprikamarinaden. Denne marinade er medvirkende til at holde på kødets saftighed under stegning.
      3. De marinerede koteletter brunes ved god varme på begge sider i ca. 1 minut. Herefter placeres de i et ildfast fad.
      Tilberedning af grønsagstilbehør
      1. På den varme pande skal baconternene nu steges gyldne og herefter lægges ovenpå koteletterne i fadet. Derefter er det champignonernes tur til at blive svitset på panden. De skal anbringes oven på koteletterne med baconternene.
      2. Grønsagsstykkerne af hhv. peberfrugt og porrer skal nu svitses i lidt olie på en varm pande. Madlavningsfløden samt de flåede eller hakkede dåsetomater hældes begge udover grønsagerne, og der tilsættes timian og oregano. Denne ’grønsagssovs’ skal bringes i let kog og smages til med salt og peber.
      3. Når den ønskede smag er opnået for grønsagssovsen, hældes den ud i fadet med koteletter, bacontern samt champignonstykker. Til slut plukkes broccolien i små, spisevenlige ’buketter’, som skal svitses på pande i kort tid. Disse anbringes som sidste ingrediens i fadet, førend retten er klar til at blive bagt i ovnen.
      4. Retten skal bages i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.
      Opskrift noter

      Tips til når du laver koteletter i fad med grønsager

      Tilbehør
      Koteletter i fad smager særligt godt sammen med ris eller kartoffelmos. Begge typer af tilbehør komplimenterer rettens smagfulde karakter og passer godt sammen med grønsagssovsen.

      Det er nemt at tilberede ris i mellemtiden, hvor retten bager færdig i ovn.
      Hvis du ønsker en særlig fiberrig udgave af ris, kan du vælge naturris som et sundt alternativ til de almindelige, hvide ris.

      Valg af kød
      Kødets kvalitet vil naturligvis have indflydelse på dets mørhed og saftige konsistens, når det serveres.

      Du kan både købe dine koteletter i en dagligvarebutik samt hos en slagter. De fleste fileter er udskåret med en fedtkant. Denne fedtkant er med til at skabe en god stegekonsistens, når koteletterne forsteges på pande.

      Hos slagteren er det muligt selv at bestemme størrelsen af fedtkant, hvor de kan vælges ned til 3 mm og op til 3 cm tykke.

      Det er nemt at gøre koteletter i fad til en personlig ret, da du selv kan vælge din favoritudgave af kød, samt hvor kraftfuldt det skal tilberedes.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close