Koteletter i fad med ananas

Koteletter i fad med ananas

Koteletter er en god dansk klassiker. De kan varieres på mange forskellige måder, uden at hovedingrediensen – selve kødet – stadig er en af mange familiers favoritter.

En stegt kotelet kan godt have en tendens til at blive tør. Det er synd, for så bliver den lidt kedelig i smagen og i konsistensen. Denne tørhed kan du undgå, hvis du tilbereder koteletterne i et fad sammen med forskellige former for væde.

Mange kender varianten, koteletter i fad, hvor der hældes fløde ved. Her bliver koteletterne superlækre og ikke spor tørre.

I denne variant komponeres der videre på koteletter i fad, og der tilsættes både ananas og champignon. Det er godt.

Her får du opskriften, som er passende til 4 personer:

Koteletter i fad med ananas
Koteletter i fad med ananas
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 30 minutter
    Tilberedning
    50 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 30 minutter
    Tilberedning
    50 minutter
    Koteletter i fad med ananas
    Koteletter i fad med ananas
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 30 minutter
      Tilberedning
      50 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 30 minutter
      Tilberedning
      50 minutter
      Ingredienser
      Koteletter i fad
      • 600 gram Svinekoteletter
      • 1 dåse Ananas (konserves)
      • 1 glas Champignon
      • dl. Piskefløde
      • 1 Bouillonterning
      • Karry
      • Salt og peber
      • Maizena majsstivelse
      Tilbehør
      • 7 dl. Vand
      • 4 dl. Ris
      • 1 tsk. Salt
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Tænd ovnen, og sæt den på 200 grader.
      2. Koteletterne vendes i krydderierne. Lad dem gerne ligge lidt, så de kan suge karry, salt og peber til sig.
      3. Herefter brunes de på panden i smør, margarine eller olie. De steges ikke helt igennem, men skal have en brunet overflade.
      4. Læg de brunede koteletter i et ildfast fad.
      5. Hæld saft fra champignonerne og ananasringene fra. Gem saften i en skål til senere.
      6. Brug den samme stegepande til at stege ananasringene på. Steg dem, til de er blevet let gyldne, og læg dem så også i fadet oven på koteletterne.
      7. Rist også champignonerne, og læg dem øverst i fadet.
      8. På den samme stegepande lægges nu en god klat smør. Når smørret er smeltet, ristes en skefuld karry af.
      9. Den gemte saft fra ananas og champignon og bouillonterningen hældes på panden. Når det koger, tilsættes piskefløden.
      10. Sovsen jævnes eventuelt med maizenamelet.
      11. Hæld nu den færdige sovs over fadet, og sæt fadet i ovnen, som skal være 200 grader varm. Retten skal have omkring 40 – 50 minutter i en almindelig ovn.
      12. Når fadet har været i ovnen i omkring 20 minutter, sættes der ris over. Så vil de være færdige samtidig med koteletterne.
      13. Som ekstra tilbehør ville det klæde retten med for eksempel chutney, ærter, gulerødder, kokosmel eller lignende.

      Retten kan varieres

      Nu er denne udgave af koteletter i fad virkelig lækker. Men det udelukker jo ikke, at den også kan varieres på andre måder.

      Ananas, champignon og karry klæder jo svinekød særdeles godt. Det er der også andre ingredienser, der gør.

      Du kunne for eksempel bytte karryen ud med andre krydderier. Gerne nogle med noget bid i, som chili, paprika eller cayennepeber. Det kan svinekødet godt bære.

      Ananassen kunne byttes ud med andre frugter som for eksempel appelsin, æble, mango eller lignende. Eller hvad med at prøve med noget citron. Det ville ikke være tosset med noget surt til kødet.

      Prøv også min velsmagende og Koteletter i fad uden ananas

      Nu er flødesovsen jo temmelig tung, så derfor kunne det også være en god idé at supplere retten med en let form for salat.

      Oversæt retten til økologisk

      I denne opskrift er der ikke fokus på økologi, men det kunne der jo sagtens være. Det ville ikke være vanskeligt at udskifte alle ingredienser med nogen, der er økologiske.

      Så skulle du for eksempel erstatte dåse-ananassen med en frisk frugt, og ligeledes skulle champignonerne være friske og ikke være på glas. Saften fra henholdsvis dåse og glas måtte så skabes på en anden måde, men det er selvfølgelig også muligt.

      Smagen bliver i hvert fald mindst lige så skøn.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

      Close