Kofta (Köfte)

Kofta

Kofta eller Köfte er et tyrkisk ord for det vi i Danmarks kender som frikadeller eller kødboller. Alene i Danmarks findes der hav af forskellige opskrifter på frikadeller og alle synes at deres er den bedste sådan er det også i andre lande.

Ud over ingredienserne så er den store forskel på en frikadelle og en Köfte er selve formen, da den tyrkiske variation har en mere aflang form. Desuden bliver den også tit i mellemøsten serveret på et spyd da dette er nemmere at grille eller steget da de konstant skal vendes. Desuden vil du også bemærke at det er en mere krydret frikadelle da den indeholder ingredienser så som: Chiliflager, spidskommen, m.m.

Denne form for frikadeller serveres gerne med en dejlig tahindressing eller lidt humus som ikke er særlig svær at lave. Desuden vil en god salat og lidt fladbrød eller pitabrød virkelig komplimentere retten.

Kofta
Kofta
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 5 minutter
    Tilberedning Ventetid
    15 minutter 60 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 5 minutter
    Tilberedning Ventetid
    15 minutter 60 minutter
    Kofta
    Kofta
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 5 minutter
      Tilberedning Ventetid
      15 minutter 60 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 5 minutter
      Tilberedning Ventetid
      15 minutter 60 minutter
      Ingredienser
      • 400 gram Lammekød - hakket
      • 1 Løg - finthakket
      • 3-4 fed Hvidløg - finthakket
      • 1 Æg
      • 50 gram Persille - finthakket
      • 40 gram Pinjekerner - ristede
      • ½ tsk. Spidskommen
      • ½ tsk. Chiliflager
      • Salt samt peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Kom alle ingredienserne i en skål, rør det godt sammen og lad farsen hvile i omkring 1 til 2 timer.
      2. Efter hviletiden kan du forme ca. 8-10 kødboller. Husk på at de skal være lidt aflange så de sidder bedre på spyd.
      3. Steg så på en pande i en god olivenolie.
      4. Husk at steget dem på alle sider til de er gennemstegte og har en lækker og sprød skorpe.

        Velbekomme!

      Som tidligere skrevet kommer Kofta fra mellemøsten og har en fantastisk smag. Opskrifter findes der mange er og smagen vil selvfølgelig afhænge af ingredienserne man kommer i. En korrekt tilberedt Kofta er blød og mør indeni mens den har lidt af en sprød stegeskorpe.

      Tips

      • Disse smukke tyrkiske frikadeller kan gå som en forret men fungere også fint som en selvstændig ret.
      • Lav en god og frisk salat til for at balancere de forskellige smage.
      • En god dressing i form af tahin eller citron/yoghurt passer også utrolig godt til.
      • Farsen kan sagtens fryses ned og kan holde sig i ca. 1-2 måneder.
      • Fladbrød eller pitabrød vil kunne løfte retten til et højere niveau af smag.
      • Kofta kan laves på mange måder, derfor opfordrer jeg altid andre til at prøve med andre ingredienser.

      Videoopskrift for Kofta
      Her kan du se en video hvorpå en ung mand viser dig hvordan man lave en god kofta, han vælger dog at forme dem runde og flade, valget er op til dig.

      Videoen er udviklet af Emre’s og er på engelsk

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close