Gullashsuppe

GullashsuppeGullashsuppe er en næringsrig spise, som både ung og gammel holder af. Særligt i vinteren er retten ekstra populær, da den skaber en indre varme og kan indeholde en række vitaminrige ingredienser, som blandt andet er med til at styrke immunforsvaret.

Gullashsuppe er en gammel, klassisk ret i det danske køkken, som er lavet på kød fra okse, og som findes i mange moderne udgaver.

Herunder finder du en indbydende og enkel opskrift til at lave Gullashsuppe derhjemme med masser af grønsager, og du får brugbare råd til at tilberede og servere den smagfulde ret.

Gullashsuppe
Gullashsuppe
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    6 personer 20 minutter
    Tilberedning
    60 minutter
    Personer Forberedelse
    6 personer 20 minutter
    Tilberedning
    60 minutter
    Gullashsuppe
    Gullashsuppe
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      6 personer 20 minutter
      Tilberedning
      60 minutter
      Personer Forberedelse
      6 personer 20 minutter
      Tilberedning
      60 minutter
      Ingredienser
      • 500 gram Oksekød Skåret i tern
      • 25 gram Olie
      • 2 Løg Hakkede
      • 4 mellemstore Gulerødder Skåret i mindre skiver
      • 1 Rød peberfrugt Skåret i skiver
      • 1 Gul peberfrugt Skåret i skiver
      • 1 Grøn peberfrugt Skåret i skiver
      • 15 dl. Oksebouillon
      • 70 gram Tomatpuré koncentreret
      • 2 spsk. Paprika
      • 600 Gram Kartofler Skåret i tern
      • 100 Gram Flødeost Naturel
      • 1 spsk. Groft salt
      • Peber (Til tilsmagning)
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Det udskårne oksekød svitses på en pande, hvorefter løg tilsættes og svitses med i cirka 3 minutter.
      2. Når kødet har fået en gylden karakter på kanterne, skal de forskellige stykker af peberfrugter tilsættes samt gulerødderne.
      3. Når disse er blevet let svitsede, skal resten af ingredienserne tilsættes (bortset fra kartoflerne samt flødeosten).
      4. Nu skal suppen have lov at trække smag og koge i cirka 1 time ved svag varme, indtil oksekødet er tæt på at være mørt.
      5. Efter en times kogning skal kartofler tilsættes suppen sammen med flødeosten.
      6. Suppen er klar til servering, når kartoflerne er blevet kogt med, til de er blevet møre. Smag til med salt og peber før servering.

        Velbekomme!

      Mange holder af suppe på grund af rettens nemme tilberedning, hvor den det meste af tiden blot skal stå og passe sig selv.

      Prøv også vores fantastiske opskrift på kartoffel porre suppe.

      Du kan sagtens vælge at lave gullashsuppe et par dage forinden, du skal servere den, da den kun i både smag og karakter vil blive endnu mere velsmagende. Det er fordelene ved supper, at de kun bliver bedre, des længere tid, de får lov at blive tilberedt i.

      Af samme grund er gullashsuppe en oplagt hverdagsret, der er rig på vitaminer og næringsstoffer, og som samtidig er en billig spise.

      Tips til at gøre servering ekstra indbydende

      Den simple fremgangsmåde og det møre, lækre kød er med til at gøre gullashsuppe til en foretrukken ret i hverdagen. Derudover er det praktisk, at suppen egner sig til at blive frosset ned og anvendt på et senere tidspunkt.

      Der er flere måder, hvorpå du kan gøre suppen endnu mere indbydende i forbindelse med servering.

      Du kan med fordel vælge at portionsanrette suppen og servere den med hakket, frisk persille på toppen sammen med en skefuld cremefraiche (38%). Denne cremede konsistens fra cremefraichen står godt sammen med suppens kraftfulde smag og karakter.

      Derudover kan du lune flutes til suppen, som enhver gæst vil holde af, da det gør det muligt at suge den lækre suppe op med brødet.

      Alternativt kan du vælge at riste rugbrød. Mange nyder netop let ristede skiver af rugbrød at spise sammen med suppe, da dette sprøde tvist kan give en god kontrast til suppes møre ingredienser. Det handler om smagsløg, og hvad du foretrækker.

      Du kan også vælge at gøre selve suppen ekstra cremet før servering ved at tilsætte lidt Maizena oprørt i vand. Dette vil tilføre en ekstra tynge til suppen, hvis du ønsker, den ikke skal være ’vandet’ i karakter.

      Videoopskrift på en Gullasch

      Her kan du se en video på hvordan man laver en Gullasch med nogle andre ingredienser. Kokken der viser hvad der skal til og hvordan man skal lave det, hedder Frida.


      Videoen er produceret af MIT Kokkeri

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close