Flæskesteg på grill

Flæskesteg på grill
Er der noget så lækkert som en flæskesteg, der er stegt helt perfekt, og som har de sprødeste flæskesvær på? Det er egentlig en skam, at den ret nærmest er forbeholdt juleaften, for den er jo præcis lige så lækker resten af året.

Nogen mener, at det er en kunst at tilberede den perfekte flæskesteg. Det er det i og for sig også. Men at det også skulle være en virkelig svær kunst, det er nok mest et rygte, den har.

Det er nemlig ikke sværere end som så. Hvis du følger denne opskrift, som er beregnet til stegning på en grill, så kan det simpelthen ikke gå helt galt.

Du har også mulighed for at afprøve mine andre opskrifter nemlig: Flæskesteg med sprød svær samt Langtidsstegt flæskesteg Alle 3 opskrifter har sine helt egen fremgangsmåder, så det er sådan set helt op til dig hvilken du fortrækker, da de alle 3 er lige lækre og har en fantastisk sprød svær.

Flæskesteg på grill
Flæskesteg på grill
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
  Personer Forberedelse
  6-8 personer 30 minutter
  Tilberedning
  75 minutter
  Personer Forberedelse
  6-8 personer 30 minutter
  Tilberedning
  75 minutter
  Flæskesteg på grill
  Flæskesteg på grill
  Stem: 1
  Bedømmelse: 5
  Dig:
  Bedøm denne opskrift
  Print Opskrift
   Personer Forberedelse
   6-8 personer 30 minutter
   Tilberedning
   75 minutter
   Personer Forberedelse
   6-8 personer 30 minutter
   Tilberedning
   75 minutter
   Ingredienser
   • 2 kg Flæskesteg
   • Groft salt
   Personer: personer
   Instruktioner
   1. Inden du begynder selve stegningen, skal du sikre dig, at sværene er helt klar. Med helt klar menes, om de er skåret helt ned til kødet. Er de ikke det, så må du skære efter. Der må endelig ikke skæres ned i selve kødet.
   2. Så skal stegen have godt med salt. Det vil sige masser af salt på alle overflader. Giv den også noget salt ned imellem sværene.
   3. Giv stegen en halv times tid til at stå at trække.
   4. Mens stegen hygger sig med saltet, kan du tænde op i grillen. Det kan være enten en gasgrill eller en kuglegrill. Det skal være en lukket grill, og den skal kunne stege ved indirekte varme, når du skal tilberede en flæskesteg.
   5. Begynd med at sætte fuld varme på grillen, indtil den er varmet grundigt op. Når grillen er klar, så skrues der ned til omtrent halv varme. Det er en passende temperatur til en flæskesteg af denne størrelse.
   6. Når grillen er helt klar, lægges stegen på. Den skal ligge i midten af grillen. Forsyn den med et stegetermometer, der når ind midt i stegen. Så sættes låget på grillen.
   7. Nu skal stegen stå under låg, indtil stegetermometeret viser 65 grader. Det skal endelig ikke være mere eller mindre end det. Bliver den koldere, er stegen ikke færdigstegt. Bliver den varmere, kan stegen risikere at blive tør.
   8. I forhold til en flæskesteg på omkring 2 kilo, vil det tage cirka fem kvarter i grillen at få det perfekte resultat. Hold alligevel øje med termometeret undervejs, for det kan selvfølgelig variere fra steg til steg og fra grill til grill. Når du griller udenfor, er der også vejrforholdene at tage højde for. Så hold godt øje med temperaturen.
   9. Nu er stegen stegt færdig, men skal den have de helt optimale forhold, så har den bedst af at stå og hvile i en halv time inden serveringen. Dæk ikke stegen til, imens den hviler. Gør du det, kan du risikere, at sværene bliver bløde. Og det ville jo være en skam.
   10. Efter ønske kan du supplere med et par laurbærblade. Vælger du at bruge dem, stikkes de ned imellem nogle af sværene. Det giver en ekstra god smag. De kan også sagtens undlades, hvis familien foretrækker det.

   Tilbehør til flæskestegen

   Er det julestegen, du tilbereder på denne måde, så kan du jo vælge at supplere den med hele jule-udtrækket: hvide og brune kartofler, brun sovs, rødkål, ribsgelé og så videre. Du kan også vælge at tviste julemiddagen lidt med andre former for tilbehør. Hvis du nænner det.

   Den ville jo egne sig glimrende til flødekartofler, græske kartofler, kartoffelmos eller en anden form for kartofler.

   Server den gerne året rundt.

   Videoopskrift på flæskesteg på grill

   En hurtig lille video på hvordan man kan lave en fantastisk flæskesteg på grill. I videoen vil du kunne se manden starte grillen og så er det ellers i gang. Han giver gode råd og vise hvad man skal gøre for at få en sprød svær.

   Heat Beads® BBQ Briquettes

   Lignende artikler

   Skriv et svar

   Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   Close