Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg

Som kød stammer flæskesteg (eller svinekam som det kaldes, før den er tilberedt) fra nakken eller ryggen på en gris.

Flæskestegen er en klassiker i det danske køkken og er særlig populær, når det er jul.

For mange familier er flæskesteg en fast tradition til juleaften.

Langtidsstegning er afgørende for, at kødet bliver mørt og saftigt. Stegen serveres gerne med sprødt svær.

Læs også vores originale flæskesteg med sprød svær opskrift.

Herunder findes en opskrift, hvor alle kan være med på fremgangsmåden. Der beskrives de nøjagtige ingredienser og måleforhold, som flæskestegen samt den tilhørende sovs skal tilberedes efter.

Der skal afsættes 7 timer til stegetid på denne opskrift for en velsmagende og langtidsstegt flæskesteg.

Langtidsstegt flæskesteg
Langtidsstegt flæskesteg
Stem: 2
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    6 personer 20 minutter
    Tilberedning Ventetid
    60 minutter 7 timer
    Personer Forberedelse
    6 personer 20 minutter
    Tilberedning Ventetid
    60 minutter 7 timer
    Langtidsstegt flæskesteg
    Langtidsstegt flæskesteg
    Stem: 2
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      6 personer 20 minutter
      Tilberedning Ventetid
      60 minutter 7 timer
      Personer Forberedelse
      6 personer 20 minutter
      Tilberedning Ventetid
      60 minutter 7 timer
      Ingredienser
      Svinekam
      • 1,5 kg Svinekam
      • Salt Let, groft til forarbejdning af sværene
      Marinade som svinekammen skal steges over i ovnen
      • 8 dl. Hønsefond
      • 1 tsk. Løgpulver
      • 2 tsk. Timian tørret
      • 1 spsk. Æbleeddike
      Sovsen som flæskestegen skal serveres med
      • Stegemarinaden
      • 2 dl. Fløde 36%
      • 2 tsk. Ribsgele
      • 2 tsk. Majsstivelse Rør maizenamel sammen med lidt koldt vand
      • Sovsekulør Efter behov
      • Salt og peber Evt. lidt supplerende æbleeddike
      Personer: personer
      Instruktioner
      Svinekammen
      1. Svinekammen tørres af for væske på overfladen ved at duppe med et stykke køkkenrulle.
      2. Der skal bruges salt og en skarp kniv for at forarbejde sværene på forhånd. Det er vigtigt, at der laves et gennemgående snit fra den ene side af svinekammen til den anden.
      3. Imellem sværenes riller skal der gnides godt med salt (gerne groft salt). Dette kan nemt gøres ved at adskille sværene med fingrene.
      4. Der kan med fordel drysses lidt salt på bunden af svinekammen, før den placeres på en rist over et ildfast fad.
      Stegemarinade
      1. I det ildfaste fad som skal stå lige under svinekammen, skal ingredienserne til stegemarinaden røres sammen.
      2. Ovnen skal tændes på 130 grader ved almindelig funktion, og fadet med marinaden med svinekammen ovenpå sættes ind (svinekammen skal sættes ind i kold ovn for at skabe det møre og saftige kød).
      3. Svinekammen skal nu stege i 7 timer. For at bibeholde det saftige kød og smagsforstærke det, kan der løbende i stegetiden med brug af en ske hældes noget af marinaden over stegen.
      Tilberedning af flæskesværene
      1. Når de 7 timer nærmer sig sin afslutning, er det tid til at tilberede sværene og gøre dem sprøde. Dette sker ved enten at bruge ovnens grill-funktion eller skrue ovnen op på 225 grader. Det er vigtigt at holde konstant øje med stegen under dette, da tilberedningen af sværene hurtigt kan gå stærkt (Dette afhænger af typen af ovn).
      Afslutningen samt sovsen
      1. Når sværene er tilberedt, og de 7 timer er gået, skal flæskestegen tages ud af ovnen og placeres på et skærebræt i 20 minutter, så kødet kan ’sætte sig’. For at bibeholde sværenes sprødhed, må stegen ikke blive tildækket.
      2. Marinaden fra det ildfaste fad hældes i en gryde og bringes i kog sammen med fløden og ribsgelé. Det er vigtigt, at der røres konstant i sovsen for at undgå, at den klumper. Sovsen smages til løbende med salt og peber og æbleeddike.
      3. Afslutningsvist tilsættes der sovsekulør til sovsen, når den ønskede smag er opnået. For at fortykke sovsen tilsættes der Maizenamel, som er rørt ud i lidt vand (også kendt som ’sovse-jævner’). Flæskestegen er nu klar til at blive serveret. Velbekomme!

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close