Vegetar lasagne

Vegetar lasagneLasagne er et sikkert hit til alle begivenheder, uanset om det er en kedelig søndag eller en fredag med gæster. Retten kan ændres og varieres alt efter smag og behov og har derfor en bred målgruppe. Et nyt tvist på den ellers så velkendte lasagne er at gøre den til en vegetarisk ret.

Efterhånden kender vi alle til begrebet ”vegetar”. De fleste ved også, at det vil sige, at man har fravalgt at spise kød. Men bare fordi at man ikke spiser kød, behøver det ikke hænge sammen med, at man spiser kedelig mad.

Prøv også mine originale opskrift på lasagne eller en lækker lakselasagne.

Her er en opskrift på en rigtig lækker lasagne, der hverken kræver kød eller et stort stykke arbejde.

Vegetar lasagne
Vegetar lasagne
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    2 personer 20 minutter
    Tilberedning
    45 minutter
    Personer Forberedelse
    2 personer 20 minutter
    Tilberedning
    45 minutter
    Vegetar lasagne
    Vegetar lasagne
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      2 personer 20 minutter
      Tilberedning
      45 minutter
      Personer Forberedelse
      2 personer 20 minutter
      Tilberedning
      45 minutter
      Ingredienser
      Grønsagsblanding
      • 1 ds. Flåede tomater
      • 1 bdt. Broccoli
      • 5 Gulerødder
      • ½ bakke Champignoner
      • 1 Løg
      • Rosmarin
      • Basilikum
      • Oregano
      • Salt & Peber
      • Evt. lidt bladselleri
      • Lasagneplader
      Ostesovsen
      • 1 lille bæger Hytteost
      • 1 lille bæger Cremefraiche
      • ½-1 dl. Mælk
      • 2 spsk. Parmesan ost
      • Revet muskatnød
      • Salt & Peber
      • Revet ost til at drysse over til slut
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Riv gulerødder groft (brug eventuelt et mandolinjern for mere jævne stykker), hak løg og skær champignoner i skiver.
      2. Svits grøntsagerne i en gryde.
      3. Tilsæt 1 dåse flåede tomater samt 2-3 dl. vand og krydderierne til de svitsede grøntsager.
      4. Bland nu ingredienserne til ostesovsen, så den er klar når lasagnen skal samles.
      5. Broccolien deles i små buketter og koges kort.
      6. Nu skal lasagnen samles. Fordel det sådan:

        1. Grønsagsblanding
        2. Lasagneplader
        3. Ostesovs
        4. Broccoli

        Gentag indtil du er tilfreds med mængden af lag. Slut med ostesovs og tilføj revet ost på toppen.
      7. Bag lasagnen ved 220 grader i omkring 45 minutter.
      8. Nyd din lasagne og servér den eventuelt med friske flutes.

      Her til sidst

      Grundet umamien fra champignonerne kan man få en fornemmelse af kød, og dette er typisk, hvad der gør tricket for dem, der ellers ikke kunne se sig selv spise vegetarisk. Ikke bare er dette en lækker opskrift, men en god måde at få de kræsne i familien til at spise grøntsager.

      Der findes rigtig mange variationer af denne ret, og der er mange forskellige måder at gribe retten an på. Så her kommer der nogle gode råd og eventuelle alternativer til at gøre denne ret din egen.

      Tips og tricks

      • Lad din lasagne hvile i 10 minutter inden du skærer i den. Ellers risikerer du, at lagene falder helt fra hinanden.
      • Hvis du ønsker at tilføje ekstra eller andre grøntsager til lasagnen, skal du tænke over hvilke. Hvis du bruger vandede grøntsager som f.eks. squash eller spinat, vil sovsen blive for vandet, og lasagnen vil glide sammen, så snart du forsøger at løfte den. Sørg i stedet for at svitse eller stege grøntsagerne først – dette fjerner unødig vædde.
      • Ønsker du ikke at bruge pastaplader? Benyt i stedet skiver af aubergine og squash samt en blanding af spinat (dampet og vredet for vand) og hytteost. Fordel blandingen af spinat og hytteost efter hvert lag af grøntsagsskiver.
      • Et andet alternativ kan være ituskåret blomkål i stedet for lasagneplader og/eller hytteost i stedet for ostesovs.

      Efter at du har nydt din egen variation af en vegetarisk lasagne, har du forhåbentlig fundet ud af, at det vegetariske køkken også byder på en masse smag. Vegetariske retter kan derfor også sagtens være spændende. Eller måske du allerede lever den vegetariske livsstil, og lige har tilføjet endnu en lækker opskrift til samlingen.

      Videoopskrift på en Vegetarlasagne sammen med Lene Hansson

      Lene er til daglig en kostvejleder og derfor ved hvad der er sundt og ikke er at indtage. Her kan du se en ikke kun vegetar men også en sund version af en lasagne. Hun giver gode råd og vejledning til hvad og hvordan du skal gøre for at få den bedste slutresultat.

      Videoen er udviklet af Superbest

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close