Sunde boller i karry
Boller i karry er en ret vi alle kender, og der findes nok ligeså mange opskrifter som der er mennesker i Danmark. Det er dog altid rart med lidt variation og derfor præsenterer jeg denne opskrift som er en fedtfattig version hvor jeg har udskiftet nogle ingredienser. Ønsker du den endnu sundere så kan du kigge under Tips og tricks afsnittet.
Mange tror fejlagtigt at sundhed er besværgeligt og smager mindre end de originale opskrifter. Denne ret vil ændre din mening med garanti. Her finder en opskrift der er et hit hos både store og små.
Denne ret er ret alsidig da du selv kan bestemme hvilke grønsager du ønsker at tilføje retten og på den måde også bestemme over smagen samt teksturen og i sidste ende den kulinariske oplevelse.
- 450 gram Hakket svinekød (Ca. 6% fedt)
- 50 gram Løg (Finrevet)
- 1 spsk. Hvedemel
- Salt & peber
- 300 gram Hvidkål
- 4 dl. Skummetmælk (Letmælk kan også bruges)
- 1 Bouillonterning
- 1 spsk. Hvedemel
- 1 tsk. Karry
- Salt & peber
- 200 gram Ris
- Grønsager af eget valg
- Kom det hakkede svinekød med løg og hvedemel ned i en skål.
- Rør farsen godt sammen og form det til kødboller.
- Varm en gryde op med letsaltet vand op til kog og kom kødbollerne i.
- Kødbollerne stiger til overfalden når de er færdige.
- Tag dem op af vandet eller held vandet fra og stil gryden til siden.
- Før du påbegynder arbejdet på saucen kan du ligeså godt sætte noget ris over og grønsager du gerne vil servere til.
- Riv hvidkålen groft og kom den i letsaltet kogende vand i ca. 3-5 minutter.
- Den nu kogte hvidkål dryppes godt af i en sigte.
- Kom mælken i en gryde, tilsæt karry og smuldre bouillonterning i.
- Kog op i blandingen og jævn den med melet.
- Tilsæt nu hvidkålen og varm langsomt op igen.
- Smag til med salt og peber.
Denne boller i karry er en sundere version af min normale boller i karry. Den er både fedtfattig og lav på kalorier, retten er afbalanceret og smagfuld men kan gøres endnu sundere ved at bruge flere grønsager og skifte nogle af hovedingredienserne ud med nogle andre.
Tips og tricks
- 1. For at give mere til teksturen og tilføje lidt mere smag samt syrlighed kan du sagtens bruge æbler i.
- 2. For at gøre retten sundere så brug kylling i stedet for svinekød
- 3. For at tilføje retten en solid bund kan du tilføje rodfrugter til så som selleri, gulerødder og lignende.
Videoopskrift på en anderledes boller i karry
Her kan du se en videoopskrift på hvordan man ellers kan lave en boller i karry.
Videoen er produceret af Mad i trin