Sprøde forårsruller

Sprøde Forårsruller

Forårsruller er et must at smage især når man rejser i asien. Der findes utal af forskellige opskrifter, størrelser og fyld af disse fantastiske snacks. Der følger som regel altid en dip eller sovs med der kun forstærker smagen og giver dig en uforglemmelig oplevelse lige i det øjeblik.

Ja man kan sagtens gå i sin lokale dagligvarebutik og købe forårsruller på frost. Smagen er dog lidt flad og man bliver hurtigt træt af dem. I stedet burde du lave dine helt egne. Det er faktisk ikke så svært og så kan du selv bestemme fyldet.

Herhjemme elsker familien de hjemmelavet og sprøde forårsruller. Selve wrappen eller dejen kan også have sine variationer. I denne opskrift bruger jeg filodej, man kan dog sagtens bruge rispapir eller færdiglavet wraps man kan købe i de asiatiske butikker.

Prøv også opskriften på mine hjemmelavet dumplings.

Er du vegetar eller veganer, så kan du sagtens udelukke kødet. Forårsrullerne vil stadig smage godt!

Denne opskrift giver ca. 16 forårsruller.

Sprøde Forårsruller
Hjemmelavet forårsruller
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    16 stykker 5 Minutter
    Tilberedning Ventetid
    10 Minutter 10 Minutter
    Personer Forberedelse
    16 stykker 5 Minutter
    Tilberedning Ventetid
    10 Minutter 10 Minutter
    Sprøde Forårsruller
    Hjemmelavet forårsruller
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      16 stykker 5 Minutter
      Tilberedning Ventetid
      10 Minutter 10 Minutter
      Personer Forberedelse
      16 stykker 5 Minutter
      Tilberedning Ventetid
      10 Minutter 10 Minutter
      Ingredienser
      Indholdet
      • 300 gram Hakket svine- og oksekød
      • ½ Spidskål
      • 4 Gulerødder
      • 100 gram Bønnespirer
      • 2 fed Hvidløg
      • 1 bundt Forårsløg
      • Soja
      • Revet ingefær
      • Salt og peber
      Dejen
      • 4 plader Filodej
      • 1,5 Æggehvide (pasteuriseret)
      Personer: stykker
      Instruktioner
      1. Brun kødet af i en gryde eller pande med lidt olie.
      2. Skyl alle grønsagerne.

        Snit spidskålen og forårsløg fint, riv gulerødderne samt ingefær og pres hvidløgsfed.
      3. Kom alle grønsagerne i en anden pande eller gryde og svits det hele af et par minutter, smag til med salt, peber samt soja.
      4. Bland det hele nu med kødet til du har ensartet blanding.
      5. Tænd for ovnen og stil den til 190 grader varmluft
      6. Skær filodejen i mindre stykker ca. 20 x 20 cm.
      7. Fordel blandingen på folidej stykkerne og fold dem sammen.
      8. Læg nu forårsrullerne på en bageplader der er beklædt med bagepapir.

        Forårsrullerne pensler du forsigtigt med pasteuriseret æggehvide.
      9. Kom dem i den forvarme ovn og giv dem ca. 10 til 12 minutter.
      10. De er færdige noget filodejen er sprød og gylden. (Pas på de ikke bliver for mørke da dette kan skabe en lidt bitter smag).

        Server forårsrullerne med soja samt lidt cremefraiche. Tro mig, det smager godt!

      Filodej kan købes i Føtex, Kvickly samt mange andre dagligvarebutikker. Er du ikke så vild med filodej så har du også mulighed for at taget rispapir i brug. Disse forårsruller bliver mere delikate og ikke så robuste som de andre. Rispapir kan du købe i de fleste asiatiske butikker landet over.

      Videoopskrift på dejlig og sprøde forårsruller

      I denne video bliver du introduceret til hvordan du laver en dejlig sovs, fyldet til forårsrullerne samt selve dejen som mange frygter. Videoen er uden tale men alt bliver præsenteret, forklaret og vist. Disse forårsruller bliver desuden forberedt på panden og ikke i ovnene som min opskrift. Videoen er for resten på engelsk!

      Videoen er udviklet af Yummyyy y

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close