Pommes frites

Pommes frites Hjemmelavet pommes frites, hvis lavet korrekt smager bare dejligt. Denne fantastiske spise er en klassiker i Frankrig. Det er dog Belgien de oprindeligt stammer fra. Der finder flere forskellige metoder at lave pommes rites på, de mest anvendte er blandt andet at friturestege dem eller bage dem i ovnen. Ejer man ikke fritøse (som jeg) kan det være lidt svært med mindre man virkelig har tag på en gryde og olie. Derfor gør jeg brug af en ovn i denne opskrift og det er der intet at kimse ad.

Med denne opskrift får du sprøde og gyldne pommes frites som de skal være med en mørt indre der virkelig sætter gang i smagsløgene.

De hjemmelavede pommes frites kan tage noget tid at lave, alt det med at skrælle, skylle og så ventetiden i ovnen. De er dog enormt nemme at lave og du behøver ikke den store erfaring i køkkenet.

Pommes frites
Pommes frites
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    2 personer 10 minutter
    Tilberedning
    2 timer
    Personer Forberedelse
    2 personer 10 minutter
    Tilberedning
    2 timer
    Pommes frites
    Pommes frites
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      2 personer 10 minutter
      Tilberedning
      2 timer
      Personer Forberedelse
      2 personer 10 minutter
      Tilberedning
      2 timer
      Ingredienser
      • 4 Store bagekartofler
      • ½ dl. Lagereddike
      • 1 dl. Neutral olie
      • Vand
      • Salt
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Skræl alle kartoflerne og skær dem i stave.
      2. Skyl dine udskårne pommes frites, enten under vandhanen eller en skål med vand for at fjerne overskydende stivelse.
      3. Fritterne skal nu koges i vand med ½ dl. eddike i ca. 12 minutter alt efter størrelse på dine fritter. De skal dog stadig være faste i det.
      4. Du hælder nu vandet fra og lader dem køle af i ca. 1-2 timer.
      5. Tænd for din ovn og sæt den til 200 grader.
      6. Kom dine pommes frites ned i en frysepose hvor du også hælder ca. 1 dl. olie i og blander dem grundigt. Her skal alle fritterne være olieret og mættet i det.
      7. Frem med bagepladen og bagepapir. Fordel dine fritter på bagepladen så de ikke ligger oven på hinanden.
      8. Dine fritter skal ca. have 75 min i ovnen ved 200 grader. Du kan med god vilje vende dem halvvejs så de får en dejlig sprød og gylden farve på alle sider.
      9. Dine pommes frites er færdige når de har en dejlig og gylden farve på overfladen. Pas på de ikke bliver for brune da dette kan give en bitter smag.
      10. Kom godt med salt på og server en dejlig dip som min hjemmelavet bearnaise sauce eller som tilbehør til en god bøf.
      Pommes frites eller som vi kender den på dansk pomfritter er en dejlig spise da både teksturen og smagen appellere til vores smagsløg. De kan stå alene som en ret for sig selv, men fungere også fint som tilbehør en god bøf. Af dip, så er der de sædvanlige, ketchup, remulade, mayonnaise osv. Der er dog også den mulighed at lave sin helt egen bearnaise sauce eller lignende. Og det er nok også det sidste nævnte der vil imponere dine gæster da du med stolthed kan sige at alt der er på bordet er lavet fra bunden af dig i dit personlige køkken.

      Prøv dig frem

      Som tidligere skrevet findes der forskellige opskrifter og fremgangsmåde på hvordan man kan få dejlige og sprøde fritter. Nogle friture dem, mens jeg bedst kan lide at bruge ovnen. Så er der andre der virkelig går til den og de friture dem 2 eller endda 3 gange. Om det smager bedre skal jeg ikke kunne sige. Men jeg ved at du med denne opskrift kan se frem til et vellykket måltid. Pommes frites går hånd hånd i hånd med en god club sandwish.

      Videoopskrift på fantastiske pommes frites

      Her kan du se kokken Thomas vise hvordan man laver de perfekte fritter. Han giver gode råd med på vejen og viser gennem videoen hvad og hvordan du skal gøre. Denne opskrift er lidt anderledes end selve opskriften idet den tager en del længereg tid at lave og desuden frituresteger han dem 2 gange. Videoen er på engelsk!

      Video en produceret af Everyday Food

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close