Bearnaise sauce

Bearnaise sauceMange tro fejlagtig at en hjemmelavet bearnaise sauce er svær at lave. Derfor bruger de også penge på Knorr, Jensen´s osv. Så snart du har fået taget på den vil du aldrig vende tilbage igen. En hjemmelavet bearnaise sauce er faktisk meget nem at lave, hold dig til opskriften her og så skal du bare se løjer. Det eneste du skal have er tålmodighed så skal det nok gå.

Der er flere forskellige fremgangsmåder på hvordan du laver din helt egen bearnaise sauce, med den opskrift vil du få den perfekte slutresultat hver eneste gang.

Det virker også lidt som om at Bearnaise er blevet et hit igen og det passer jo perfekt der den passer utrolig godt til en lækker bøf en fredag aften eller nogle sprøde pommes frites.

Jeg vil anbefale at du læser hele opskriften igennem, så vil du vide hvad du skal gøre hvis du nu kommer ud for at den pludseligt skiller.

Bearnaise sauce
Bearnaise sauce
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 15 minutter
    Tilberedning
    15 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 15 minutter
    Tilberedning
    15 minutter
    Bearnaise sauce
    Bearnaise sauce
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 15 minutter
      Tilberedning
      15 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 15 minutter
      Tilberedning
      15 minutter
      Ingredienser
      • 250 gram Smør
      • 6 spsk. Hvidvinseddike
      • 6 spsk. Hvidvin
      • 1-2 Skalotteløg
      • 1 bundt Frisk estragon (Eller 2 spsk. tørret)
      • 1 lille håndfuld Kørvel (Kan undlades)
      • 3-4 Æggeblommer
      • Smule Citronsaft
      • Cayenne peber
      • Salt og peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      Smørret
      1. Smelt smørret langsom i en lille gryde.
      2. Når smørret er smeltet, hælder du den klare del over i en ny beholder (dette gør du forsigtigt), derefter kassere du resten som en bundfald.
      Bearnaiseessens
      1. Kom eddike, estragon, hvidvin, det finthakket løg samt lidt salt og peber ned i en gryde og kog til kun halvdelen er tilbage.
      2. Derefter skal du si resten i en ny gryde.
      Bearnaise sauce
      1. Du skal nu piske saucen sammen i en gryde over et vandbad. Dette gøres for at saucen ikke skiller. Temperaturen må heller ikke være for varm.
      2. Kom æggeblommerne i og pisk det ind i saucen til det skummer, du vil også kunne mærke at det tykner lidt.
      3. Nu pisker du smørret ind. Dette gør du med en skefuld ad gangen, eller en meget tynd stråle fra gryden med smørret.
      4. Smag til med salt peber og eventuelt citronsaft.
      Hovedessensen i en god bearnaise sauce er balancen mellem de forskellige ingredienser. Den skal have nok syre for at afbalancere fedmen men heller ikke for meget at den overdøver de andre smag.

      Tykkelsen af saucen afhænger af ens enge smagsløg samt hvad man helst fortrækker. Bliver den for tyk, så kan man heldigvis justere den med lidt vand. En bearnaise sauce er perfekt når den er lun samt silkeblød under serveringen.

      Hvad du skal gøre hvis din bearnaise skiller?

      Det er præcis derfor at mange står af når de skal lave en bearnaise sauce. Ja der er mulighed for at den kan skille, men følge du nogle enkelte råd, så skal det nok gå. Og hvis du alligevel er ude for at den skiller, så kan man sagtens redde den uden for meget besvær.

      Den simple grund til hvorfor din bearnaise skiller, er fordi den eller dele af den blev varmet op over 60 grader.

      Er uheldet ude og du alligevel står med en skilt bearnaise så er der et trick der med garanti kan redde din sauce.

      Start med at piske en æggeblomme i en ny gryde og derefter pisker du din skilte bearnaise i. Så skulle den ged være barberet.

      Holder du dig til reglen om ikke at overstige de 60 grader og har lidt tålmodighed, så skulle alt være i den skønneste orden.

      Videoopskrift på en dejlig bearnaise sauce

      Her kan du se hvordan kokken Claus Holm laver en dejlig bearnaise sauce. Han giver gode råd med på vejen og fortæller hvad der skal og ikke skal gøre. Han laver for resten lagen fra bunden.

      Videoen er produceret af DAVA Foods

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close