Pommes frites
Pommes frites
Pommes frites
Pommes frites
    Personer Forberedelse
    2personer 10minutter
    Tilberedning
    2timer
    Personer Forberedelse
    2personer 10minutter
    Tilberedning
    2timer
    Ingredienser
    • 4 Store bagekartofler
    • ½dl. Lagereddike
    • 1dl. Neutral olie
    • Vand
    • Salt
    Instruktioner
    1. Skræl alle kartoflerne og skær dem i stave.
    2. Skyl dine udskårne pommes frites, enten under vandhanen eller en skål med vand for at fjerne overskydende stivelse.
    3. Fritterne skal nu koges i vand med ½ dl. eddike i ca. 12 minutter alt efter størrelse på dine fritter. De skal dog stadig være faste i det.
    4. Du hælder nu vandet fra og lader dem køle af i ca. 1-2 timer.
    5. Tænd for din ovn og sæt den til 200 grader.
    6. Kom dine pommes frites ned i en frysepose hvor du også hælder ca. 1 dl. olie i og blander dem grundigt. Her skal alle fritterne være olieret og mættet i det.
    7. Frem med bagepladen og bagepapir. Fordel dine fritter på bagepladen så de ikke ligger oven på hinanden.
    8. Dine fritter skal ca. have 75 min i ovnen ved 200 grader. Du kan med god vilje vende dem halvvejs så de får en dejlig sprød og gylden farve på alle sider.
    9. Dine pommes frites er færdige når de har en dejlig og gylden farve på overfladen. Pas på de ikke bliver for brune da dette kan give en bitter smag.
    10. Kom godt med salt på og server en dejlig dip som min hjemmelavet bearnaise sauce eller som tilbehør til en god bøf.