Hjemmelavet dumplings
Hvis du har været ude og rejse især i østen så har du uden tvivl stødt på dumplings. Det skal dog siges at der findes mange forskellige variationer af dem afhængig hvilket asiatisk land du er i.
Jeg prøver altid at udfordre mig selv med mad fra andre kulturer og det gjorde jeg også den 5. februar. For det var datoen for Kinesisk nytår. Jeg gjorde klar til at afprøve en ny opskrift på dumplings og jeg må virkelig indrømme at det nok er de bedste dumplings jeg har smagt.
Prøv også opskriften på mine hjemmelavet forårsruller.
Hvis du ikke ved hvad dumplings er, så er det en lille dejpakke med lækker fyld. De går fantastisk som en let hovedret, de passer dog også godt til ris eller suppe. Ja disse små lækkerier kan bruges på mange måder og til flere forskellige retter.
- 225 ml Soyasauce
- 1 spsk. Riseddike (Andet eddike kan også bruges)
- 1 lille bundt Purløg (Finhakket)
- 1 spsk. Sesamfrø
- 500 gram Hakket svinekød
- 3 fed Hvidløg (Hakket)
- 1 Æg (Pisket)
- 2 spsk. Purløg (Finhakket)
- 2 spsk. Soyasauce
- 1½ Olie (Neutral)
- 1 spsk. Frisk ingefær (Finhakket)
- 50 Dumpling wrappers (Kan købes I asiatiske butikker)
- Olie Til stegning
- Ca. 1 l Vand Til kogning
- Salt og friskkværnet peber
- Kom soyasauce, eddike, purløg, sesamfrø og muligvis lidt chili I en skål. Bland det sammen og stil det til side.
Dette er din sovs eller dip.
- Nu skal du blande svinekødet sammen med hvidløg, ægget, purløg, soyasauce, den neutrale olie samt ingefær i en står skål.
Bland det hele godt sammen indtil du har ensartet masse. - Placer dine dumpling wraps på en let melet overflade.
- Nu tager du ca. en spsk. af din kødfyld og placerer det i midten af en wrap, kom lidt vand på kanterne af din wrap og luk din dumpling sammen.
Er du i tvivl hvordan du skal gøre, så se videoen i bunden, der bliver det vist hvordan en dumpling skal lukkes korrekt.
Gentag samme procedure med rastrerende dumplings. - Når du har kommet fyld i alle wraps og lukket dem så du har de dumplings du skal bruge. Så varmer du stegepanden op med 1-2 spsk. neutral olie i medium varme.
Placer de antal dumplings din pande kan indeholder afhængig af din pandes størrelse. Dine dumplings skal ca. have 2 minutter på hver side indtil de bliver gyldenbrune. - Kom derefter ca. 200-250 ml vand ned i panden. Dæk til med låg og kog dem i ca. 5 minutter. Her burde dumplings blive bløde og kødet stegt igennem.
- Server med sovsen / dippen vi lavede i starten.
Velbekomme!
Spørgsmål vedrørende dumplings
Som med alle retter og opskrifter kan der altid gå noget galt især hvis det er en opskrift man ikke har prøvet før.
Hvorfor går mine dumplings op
Hvis de går op når du folder dem sammen, så kom lidt vand på fingrene så skulle det hjælpe.
Hvor meget fyld skal der i?
Nok til at man kan smage det og ikke for meget til de går op under kogningen. I opskriften har jeg skrevet at du ca. skal komme en spsk. fyld i midten af dine wraps og så lukke dem. Ellers kan du prøve dig lidt frem indtil du har fundet den rette mængde.
Jeg har ikke tid på selve dagen, kan jeg lave dem i forvejen?
Sagtens, disse dumplings kan tåle at komme i fryseren. Så du laver bare de batch du skal bruge og tager dem ud den dag de skal serveres.
Jeg er vegetar, kan jeg tage kødet ud?
Ingen problem, du udelukker bare kødet og så er den ged barberet. I stedet kan du kommer lidt finthakket spidskål i.
Videoopskrift på dumplings
Her vil du se en video med 2 søstre der viser dig præcis hvordan man laver gode dumplings. De forklare hver eneste detalje og giver gode råd med på vejen. De viser dig hvordan du laver fyldet fra bunden, wraps du kommer til at bruge samt en god sovs / dip. Disse 2 har også mange andre spændende videoer på asiatiske opskrifter. Så husk at tjekke dem ud når du har tid!
Videoen er produceret af Jamie Oliver
Hvor kan man købe dumpling wraps?? Er det mon en slags fillodej?
Hjemmelavet dumlings der er ikke nogen opskrifte på dej ?????