Hjemmelavede havregrynskugler

HavregrynskuglerLækre havregrynskugler der er utrolig nemme at lave. Disse kan laves et par dage i forvejen hvis du forventer gæster. Men regn ikke med at der vil være nogle til overs, da de ryger ned med det samme. En nem og let dessert der gør underværker for dine smagsløg.

Havregrynskugler
Havregrynskugler
Stem: 2
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Ventetid
    120 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Ventetid
    120 minutter
    Havregrynskugler
    Havregrynskugler
    Stem: 2
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Ventetid
      120 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Ventetid
      120 minutter
      Ingredienser
      • 175 gram Havregryn
      • 100 gram Flormelis
      • 4,5 spsk. Kakao
      • 150 gram Smør (blødt)
      • Kokosmel
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Kom havregryn, flormelis samt kakao ned i en skål.
      2. Tilsæt nu 125 gram blødt smør.

        (Brug enten mikrobølgeovnen eller smelt smørret i en gryde)
      3. Rør nu hele blandingen godt sammen indtil du har en ensartet masse.
      4. Lav nogle små kugler ud af massen og rul dem i kokosmel eller andet pynt du foretrækker.
      5. Stil de færdiglavet havregrynskugler i køleskabet i mindst 2 timer. Hvorved de har mulighed for at sætte sig.

      Havregrynskugler er et sikkert hit som et simpelt dessert hos både unge som gamle. De er nemme og hurtig at lave. Der er selvfølgelig flere forskellige variationer af denne opskrift.

      Nogen af det som mange har hver sin mening om er selve havregrynet og hvor fint eller groft det skal være. Vi gør brug af normal havregryn, så er der også mere bid i. Der er selvfølgelig også mulighed for at vælge andet end kokos til at rulle kuglerne i. Nogle af de mere populære valg er sukker eller flormelis.

      Her er nogle af de mest stillede spørgsmål når det kommer til havregrynskugler

      Hvordan laver man havregrynskugler?
      Meget nemt, læs opskriften foroven. Det at lave havregrynskugler kræver ikke særlig meget, hverken af kunnen i køkkenet, ej heller noget tid eller diverse køkkenredskaber. Man kan klare sig med det minimale. Der findes utrolig mange forskellige variationer af havregrynskugler opskrifter derude. Men de minder ret meget om hinanden. Det du kan gøre er at prøve at eksperimentere lidt selv. Prøv erstatte nogle af de ingredienser vi bruger med nogle du bedre kan lide.

      Kan man fryse havregrynskugler?
      Ja det kan man sagtens. Fryser du havregrynskugler ned kan de holde sig ca. en måneds tid i fryseren. Derefter begynder de at miste smag og bliver lidt slatne når de bliver tøet op igen.

      Hvilken kakao til havregrynskugler?
      Dette er helt op til dig. Jeg ser helst at man bruger god kvalitet af mørk kakao. Men i bund og grund kan du bruge den du bedst kan lide.

      Hvor mange kalorier er der i havregrynskugler?
      Det er en af de spørgsmål som er lidt diffust. Det kommer helt an på, hvilke ingredienser man bruger, i hvilke størrelser samt hvordan fremgangsmåden i opskriften er. Vi går ikke så meget op i kalorier, men mere om oplevelsen og smagen.

      Havregrynskugler hvor længe kan de holde sig?
      De kan opbevares i køleskabet under normale forhold i ca. 4 døgn.

      Videoopskrift på havregrynskugler

      I denne video kan du se hvordan Nikoline bruger klassiske ingredienser samt en velkendt fremgangsmåde. Disse havregrynskugler er både egnet til frys og kan lave flere dage i forvejen. En dejlig og lækker dessert.

      Videoen er udviklet af Den Søde Tand

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close