Fødselsdagsboller

fødselsdagsbollerDe bløde fødselsdagsboller går igen og igen og igen. Og igen. Det er den altid vindende servering, ikke kun når det kommer til børnefødselsdage, men det er ofte også en nem måde at lave en lækker spisekomsammen med sin dejlige familie. Smør på toppen, så ruller fødselsdagen derudaf. Den gyldenbrune overflade, der rummer en luftig og lys indmad vil altid være en genganger på de danske fødselsdagsborde i alle aldre og generationer. Her er opskriften, der giver dig bløde fødselsdagsboller og glade, mættede munde.

Prøv også vores lækre og luftige boller opskrift

fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
  Personer Forberedelse
  30 Boller 20 minutter
  Tilberedning Ventetid
  15 minutter 45 minutter
  Personer Forberedelse
  30 Boller 20 minutter
  Tilberedning Ventetid
  15 minutter 45 minutter
  fødselsdagsboller
  Fødselsdagsboller
  Stem: 1
  Bedømmelse: 5
  Dig:
  Bedøm denne opskrift
  Print Opskrift
   Personer Forberedelse
   30 Boller 20 minutter
   Tilberedning Ventetid
   15 minutter 45 minutter
   Personer Forberedelse
   30 Boller 20 minutter
   Tilberedning Ventetid
   15 minutter 45 minutter
   Ingredienser
   Bløde fødselsdagsboller
   • 1000 gram Hvedemel
   • 5 dl. Vand
   • 100 gram Margarine
   • 100 gram Sukker
   • 50 gram Gær
   • 1 Æg
   • 0,5 tsk. Salt
   Pensling
   • 1 Æg
   Personer: Boller
   Instruktioner
   1. Disse er de simple ingredienser der skal til for at lave de velkendte bløde boller. Til at starte med skal du: Udrøre gæren i det lune vand.
   2. Herefter puttes de øvrige ingredienser samt ca. 2/3 af melet ned i gærvandet, og dejen æltes godt og grundigt. Yderligere mel tilsættes, indtil dejens konsistens er passende. Den skal klæbe lidt til hænder og bord.
   3. Nu er det tid til, at dejen tildækket skal hæve et lunt sted i ca. 30 min.
   4. Dejen æltes igennem og rulles til de ca. 30 boller.
   5. Bollerne pendles med æg og bages i ovnen i en forvarmet ovn ved 225 grader C almindelig ovn i 12-15 minutter.
   Opskrift noter

   Mere simpelt bliver det ikke. Den sidste pensling er med til at gøre overfladen på bollerne gyldenbrune, så det æstetiske aspekt er helt på plads. Der findes utrolig mange opskrifter på de populære fødselsdagsboller, og du kan derfor også godt selv være kreativ i processen med denne opskrift. Det er blot vigtigt at have styr på de mest essentielle ting som antallet ingredienser, æltning og hævning. Men herudover har du egentlig fri leg til at evt. putte små chokoladestykker i eller kerner eller revet gulerod.

   På denne måde er den lille servering ret alsidig, men samtidig utrolig simpel at kokkerere til et selskab eller blot til at fryse ned og jævnligt tø op til familiens morgenmad.

   Denne fødselsdagsbolle går ned ad den klassiske vej og pleaser den traditionelle fødselsdags traditioner. Men som sagt er der masser af muligheder for at tilføre den dit eget præg og sætte en prik over det ”i”, du måske føler der mangler.

   Fødselsdage er noget særligt. Og hver familie formår at skabe deres egne traditioner, for hvordan de afholder fødselsdage. Hver enkelt tradition vægter lige højt, men en af de populære gengangere er selvfølgelig den gode fødselsdagsbolle. Det ligger til traditionen, at bollerne skal være af den helt lyse og simple karakter uden for meget andet, der præger det æstetiske. Og så et tandlag smør. Bollerne fungerer, som I alle sammen er helt vidende om, utrolig godt til dens bedste ven – den varme kakao med flødeskum. Selvfølgelig går den også hånd i hånd med de voksnes varme kaffe.

   Hip, hip, hurra, hvor de her fødselsdagsboller altså kan anbefales. De smager en den rene kærlighed, der lunt breder sig i luften, når hele familien mødes til traditionen for at grine, ikke tale, bare snakke og ellers bare hygge sig, åbne gaver og lade smilene vandre forbi alles munde, inden de fyldes med de dejlige boller. Server dem evt. med en kop varm kakao med flødeskum på toppen, og herefter vil ethvert fødselsdagsbarn blive glad for maden.

   Lignende artikler

   Skriv et svar

   Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   Close