Flødekartofler med porrer

Flødekartofler med porrer
Skal du servere en rigtig god steg, så er det toppen, hvis du giver dig tid til også at tilberede en bradepande fuld af flødekartofler. De fleste holder virkelig meget af denne variant af kartofler, derfor kan du også roligt servere dem, når du skal have gæster til middag.

Selv om det klæder en god steg med flødekartofler til, så kan du også sagtens servere dem til mere hverdagsagtige retter. Til et par gode frikadeller eller hakkebøffer er de jo super. Eller hvad med til et godt stykke laks eller en anden velegnet fisk? I det hele taget kan flødekartofler peppe ethvert måltid op.

Prøv også opskriften på min originale flødekartofler ret.

Her får du en opskrift på flødekartofler, som altid lykkes.

Flødekartofler med porrer
Flødekartofler i ovnen
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 30 minutter
    Tilberedning
    30 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 30 minutter
    Tilberedning
    30 minutter
    Flødekartofler med porrer
    Flødekartofler i ovnen
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 30 minutter
      Tilberedning
      30 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 30 minutter
      Tilberedning
      30 minutter
      Ingredienser
      • kg Skrællede kartofler
      • 2 Store porrer (eller 2 almindelige løg)
      • 4 fed Hvidløg
      • 7 dl Piskefløde
      • Revet muskatnød
      • Salt og friskkværnet peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Tænd for ovnen, og sæt den på 200 grader.
      2. Først skæres de skrællede kartofler i tynde skiver. Her kan du med fordel bruge et mandolinjern eller en køkkenmaskine, så får du de mest ensartede skiver. Desuden går det meget hurtigt.
      3. Det er selvfølgelig også muligt at snitte kartoflerne fint med en almindelig urtekniv. Forsøg at få skiverne til at blive nogenlunde lige tykke.
      4. Så skal porrerne eller løgene renses og snittes i tynde skiver. Hvidløget pilles snittes også fint. Efter behag kan du også blande porrer, løg og hvidløg. Alle varianter er superlækre.
      5. Smør et ildfast fad eller bradepanden godt. Der skal være god plads, for kartoflerne kan godt boble op, når de bliver varme.
      6. Læg et lag af kartofler i bunden af fadet. Brug omtrent en tredjedel af de snittede kartofler. Ovenpå lægges halvdelen af porrer, løg, hvidløg eller en blanding. Krydr godt med salt, peber og revet muskatnød. Ikke for meget muskatnød, da smagen kan blive ret dominerende.
      7. Herefter lægges den næste tredjedel af kartoflerne i fadet. Læg så det sidste af grøntsagerne i et lag. Krydr igen. Til sidst lægges de sidste kartoffelskiver på.
      8. Hæld fløden over, og fadet er klar til at blive sat i den forvarmede ovn.
      9. Giv flødekartoflerne en halv times tid, så er de helt perfekte.
      10. Hvis du ikke bryder dig om, at kartoflerne får et mørkt lag øverst, så kan du lægge et stykke sølvpapir over dem i den sidste del af bagningen.

      Lækre varianter

      Som bekendt, så kan kartofler varieres i det uendelige. Det kan varianten flødekartofler også. Nu er denne opskrift med enten porrer eller løg eller en blanding af de to ingredienser. De ville fint kunne udelades.

      Andre grøntsager, du kunne bytte ud med eller supplere med, kunne for eksempel være: broccoli, blomkål, andre slags kål, peberfrugt, chili, majs eller andre former for grøntsager.

      Du kan også ændre på smagen ved at bruge forskellige typer af krydderier.

      En anden måde at ændre på retten på kunne være, at du bruger en anden form for mælkeprodukt. Den er for eksempel meget delikat med ost i.

      I familien kan I jo eksperimentere lidt med, hvad der skal bruges sammen med flødekartoflerne.

      Tag ungerne med i køkkenet

      Flødekartofler er en så simpel ret at tilberede, at den sagtens kan laves af børn. Et barn kan nemt klare hele processen selv, men det er jo altid mest hyggeligt at tilberede den sammen. Den kan fint være en af de tidligste retter, som barnet klarer selv.

      Så kan I jo lade den, som tilbereder retten, være den, der bestemmer, hvad der skal fyldes i fadet. Mange varianter af en klassisk ret opstår ved en tilfældighed. Det kunne jo være, at en i din familie kommer til at opfinde sådan en.

      Flødekartofler er en lækker yndlingsret, som kan varieres.

      Videoopskrift på en nem og hurtig Flødekartofler ret

      Her er en video med opskrift på en nem, hurtig og lækker flødekartofler i ovn.

      JustCook.tv

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close