Flødekartofler med porrer
Flødekartofler i ovnen
Flødekartofler med porrer
Flødekartofler i ovnen
    Personer Forberedelse
    4personer 30minutter
    Tilberedning
    30minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 30minutter
    Tilberedning
    30minutter
    Ingredienser
    • kg Skrællede kartofler
    • 2 Store porrer (eller 2 almindelige løg)
    • 4fed Hvidløg
    • 7dl Piskefløde
    • Revet muskatnød
    • Salt og friskkværnet peber
    Instruktioner
    1. Tænd for ovnen, og sæt den på 200 grader.
    2. Først skæres de skrællede kartofler i tynde skiver. Her kan du med fordel bruge et mandolinjern eller en køkkenmaskine, så får du de mest ensartede skiver. Desuden går det meget hurtigt.
    3. Det er selvfølgelig også muligt at snitte kartoflerne fint med en almindelig urtekniv. Forsøg at få skiverne til at blive nogenlunde lige tykke.
    4. Så skal porrerne eller løgene renses og snittes i tynde skiver. Hvidløget pilles snittes også fint. Efter behag kan du også blande porrer, løg og hvidløg. Alle varianter er superlækre.
    5. Smør et ildfast fad eller bradepanden godt. Der skal være god plads, for kartoflerne kan godt boble op, når de bliver varme.
    6. Læg et lag af kartofler i bunden af fadet. Brug omtrent en tredjedel af de snittede kartofler. Ovenpå lægges halvdelen af porrer, løg, hvidløg eller en blanding. Krydr godt med salt, peber og revet muskatnød. Ikke for meget muskatnød, da smagen kan blive ret dominerende.
    7. Herefter lægges den næste tredjedel af kartoflerne i fadet. Læg så det sidste af grøntsagerne i et lag. Krydr igen. Til sidst lægges de sidste kartoffelskiver på.
    8. Hæld fløden over, og fadet er klar til at blive sat i den forvarmede ovn.
    9. Giv flødekartoflerne en halv times tid, så er de helt perfekte.
    10. Hvis du ikke bryder dig om, at kartoflerne får et mørkt lag øverst, så kan du lægge et stykke sølvpapir over dem i den sidste del af bagningen.