Blødende Chokoladekage

Blødende chokoladekage

En blødende chokoladekage er en sikker vinder ved ethvert spisebord. Trods det voldsomme navn, er kagen en meget lækker og meget populær dessert. Kagen ligner på ydersiden blot en almindelige chokoladekage, men skærer du den over, vil du se, at kagen har en flydende midte. Den blødende chokoladekage er dermed ekstra blød og svampet, og er til dig, der er vild med chokolade. Den store mængde chokolade bliver dog ikke for kraftigt, da kagen er lille og delikat, og dermed let kan nydes efter en god middag.

Er du mere til en almindelig men fantastisk chokoladekage så tryk på opskriften her.

Blødende chokoladekage
Blødende Chokoladekage
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer
    24 stykker
    Tilberedning Ventetid
    20 Minutter 18 Minutter
    Personer
    24 stykker
    Tilberedning Ventetid
    20 Minutter 18 Minutter
    Blødende chokoladekage
    Blødende Chokoladekage
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer
      24 stykker
      Tilberedning Ventetid
      20 Minutter 18 Minutter
      Personer
      24 stykker
      Tilberedning Ventetid
      20 Minutter 18 Minutter
      Ingredienser
      • 400 gram Smør
      • 400 gram Mørk chokolade 44%
      • 10 Æg Pasteuriseret
      • 1 tsk. Bagepulver
      Personer: stykker
      Instruktioner
      1. Du skal starte med at smelte både smør og chokolade sammen i en gryde. Når dette er smeltet sammen til en ensartet masse, skal de tørre ingredienser sigtes ned i massen hver for sig. Sigt derfor først flormelis, bagefter hvedemel og endelig bagepulver ned i den smeltede smør- og chokolademasse.
        Efterfølgende vender du de pasteuriserede æg i dejen.
      2. Når alle ingredienser er rørt sammen, skal dejen fordeles i muffinsforme. Du kan med fordel her benytte en fast muffinsform, der fores med en papirmuffinsform. Du kan også blot komme dejen direkte i papirformene.
        Når dejen er fordelt, skal de små kager fryses ned, og de skal først optøs igen lige inden servering.
      3. Når kagerne skal serveres, skal de tages op af fryseren. Inden skal du forvarme ovnen på 200 grader ved almindelige ovn. Kagerne bages i ca. 18 minutter. Når de er færdige, skal de stadig være flydende og bløde i midten. Kagen serveres varme!

      Tips og tricks til kagen

      Den blødende chokoladekage er oprindeligt kendt som chokoladefondant. Dette er en italiensk dessert, der er meget populær blandt dette folkefærd. Kagen har dog spredt sig, og er i dag verdenskendt. Den blødende chokoladekage er så lækker og svær at stå for, at den kan findes på alle menukort eller private hjem verden over.

      Kagen er lille og delikat i udseende, men består af en stor mængde chokolade. Den flydende midte gør kagen kraftig, men uden at det bliver for voldsomt. Mangler du dog alligevel noget friskhed, eller vil du gøre desserten endnu bedre, kan kagen nemt serveres med tilbehør. Særligt vaniljeis er et koldt og let modstykke til den varme og mørke kage. Ønsker du noget mere frisk, kan kagen også nemt serveres med frugt eller bær. Særligt hindbær, jordbær eller blåbær går godt sammen med den chokoladefyldte kage. Ønsker du en dessert alle vil huske, skal du servere den blødende chokoladekage med både is og bær, og afslutningsvis drysse lidt formelis på toppen af kagen.

      Kagen kan for nogle være svær at bage, da det er uvant med en flydende midte, og dermed overbages den. Du skal dog ikke frygten, at kagen har fået for lidt, da dette blot er dens signatur. Følger du opskriften, gør du det rigtigt, og så kan det ikke gå galt.

      Lykkes det dig at bage den blødende chokoladekage til perfektion, er det en meget eftertragtet og fornem dessert. Denne står ofte på menuen ved større begivenheder eller mærkedage. Særligt til nytår, er dette en oplagt dessert og en perfekt måde at slutte en overdådig middag af på. Også til valentinsdag er den blødende chokoladekage et perfekt alternativ til den traditionelle boks med fyldt chokolade.

      Lignende artikler

      En kommentar

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

      Close