Blåbærmuffins

Blåbær muffins

Muffins er noget vi alle elsker især hvis de er lavet på den korrekte måde. De skal være dejlig saftige, luftige og fyldt med smag.

Disse blåbær muffins er spækket med blåbær der giver den almindelig muffin baghjul. Blå-bær muffins er perfekte at servere til kaffe eller the når du forventer gæster.

Du kan også prøve mine bananmuffins samt chokolade muffin.

Denne opskrift kræver ikke den store kunnen i et køkken eller erfaring som en kok i flere år. Følg opskriften punkt for punk så kan det ikke gå galt. Du vil ende med muffins der er spækket med smag, duft og kærlighed.

Blåbær muffins
Blåbær muffins
Stem: 4
Bedømmelse: 4
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    8 personer 10 minutter
    Tilberedning
    30 minutter
    Personer Forberedelse
    8 personer 10 minutter
    Tilberedning
    30 minutter
    Blåbær muffins
    Blåbær muffins
    Stem: 4
    Bedømmelse: 4
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      8 personer 10 minutter
      Tilberedning
      30 minutter
      Personer Forberedelse
      8 personer 10 minutter
      Tilberedning
      30 minutter
      Ingredienser
      • 270 gram Hvedemel
      • 225 gram Sukker
      • 2 Æg
      • 75 gram Smør
      • 2 dl. Creme fraiche
      • 1,5 tsk. Bagepulver
      • 150 gram Blåbær
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Smelt smørret i en gryde og lad det afkøle lidt.
      2. Rør sukker og smør sammen i en skål til alt sukkeret er opløst.
      3. Pisk æggene i et ad gangen.
      4. Forvarm ovnen til 180 grader C i en almindelig ovn.
      5. Tilsæt creme fraiche.
      6. Kom hvedemel og og bagepulveret i og bland det forsigtigt indtil du har en ensartet dej.
      7. Kom blåbær i og vend forsigtigt.
      8. Fordel nu dejen i en smurt muffinsform.
      9. Giv dem ca. 30 min i ovnen. Du kan altid mærke efter om de er færdige med en tandstik. Stik den ned i en muffiin og se om der er noget dej der sidder tilbage på din tandstikken, er der intet der sidder fast så er de bagt færdigt.
      10. Så er der serveret.

      Anderledes blåbærmuffins

      Vi kender alle til muffins, en lille kage man kan spise på nogle få bider. Desværre bliver de fleste muffins meget tørre og mister sin charme, en god muffin skal både være fugtig og luftig på samme tid. Ved at tilsætte blåbær til dejen, vil det resultere i en fugtig muffin der nærmest smelter i munden på en. Her er der mange flere forskellige muligheder og smagsvarianter du kan prøve at lege med. Her er nogle eksempler som du kan prøve af i dit eget køkken.

      • Hvid chokolade – Er du mere til de søde sager, så kan du sagtens tilføje hvid chokolade til selve dejen.
      • Mørk chokolade – Mørk chokolade neutraliserer lidt af den søde smag og giver den en mere rustik smag. Her kommer det også an på hvilken % tal du bruger af mørk chokolade.
      • Revet citronskal – Tilsætter du lidt revet citrolskræl vil, du ændre på ikke kun smagen men også selve tekturen af dine muffins.
      • Nødder – Nødder giver ikke kun smag, men ændre på selve teksturen, du vil opleve at dine muffins vil være lidt mere sprøde især når du får en nød med biddet. Em god og alternativ måde til de normale muffins.
      • Crème fraiche – Hvis du gerne vil erstatte Crème fraiche så har du mulighed for at bruge græsk yoghurt 2% eller også skyr med vanilje smag. Disse vil give dig en hel anden smagsoplevelse.
      • Mynte – Tilsætning af mynte vil give dine muffins en frisk pust som godt kan bruges hvis de er alt for søde.
      • Flormelis – Flormelisbruges som regel til sidst, når bageværket er færdigt. Her drysser man en smule på, dette giver en mild og sød smag og så ser det også godt ud.

      Ofte stillede spørgsmål i forhold til blåbær muffins

      Hvor lang tid kan muffins holde sig?
      Blåbær muffins kan holde sig 3-4 dage i køleskab. De bliver dog slatne efter noget tid, derfor skal de spises mens de stadig er dejlig luftige. Almindelig muffins uden bær holder smagen og strukturen længere på køl.

      Kan man fryse muffins?
      Det kan de godt ja. De kan holde sig omkring 3-4 måneder. Når du så beslutter dig at tage dem op, så skal du opvarme dem i en ovn ved ca. 160 grader. Så bliver de som nye. Lader du dem stå og tø op vil det resulterer i en meget slatten oplevelse.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close