Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokoladeBananmuffins er utrolig nemme at lave. Ingredienserne skal sådan set bare blandes sammen til en ensformig masse. Dejen kommes i muffins form og så er det ellers ind i ovnen. Hvad du kommer i dine muffins er helt op til dig og her kommer fantasien ind. Denne opskrift byder på de smukke og velsmagende bananmuffins som alle elsker.

Hvis du elsker muffins, så skulle du også prøve mine blåbær muffins samt chokolademuffins.

Fra start til slut tager det maksimum 1 time og så har du en hel batch stående klar til familien eller gæsterne der er lige på trapperne.

Bananmuffins med chokolade
Bananmuffins med chokolade
Stem: 8
Bedømmelse: 3
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 15 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 15 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    Bananmuffins med chokolade
    Bananmuffins med chokolade
    Stem: 8
    Bedømmelse: 3
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 15 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 15 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Ingredienser
      • 200 gram Hvedemel
      • 150 gram Sukker
      • 125 gram Smør
      • 100 gram Mørk chokolade ca. 55-60% kakao
      • 2 Æg
      • 2 Modne bananer
      • 2 tsk. Bagepulver
      • 1 tsk. Vaniljesukker
      • Muffinsforme
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Smelt smørret ved svag varme og lad den køle af.
      2. Mos bananerne og hak chokoladen så fint eller groft som du ønsker.
      3. Pisk æg, sukker og veniljesukker sammen til en hvid og skummende masse.
      4. Kom hvedemel og bagepulver i en skål og bland godt sammen.
      5. Rør melet samt det smeltede smør i æggemassen.
      6. Som det sidte kommer du de moste bananer og den hakkede chokolade i blandingen hvor du rør det godt sammen.
      7. Fordel dejen i muffinsforme ca. 1 dl. i hver.
      8. Disse muffins skal have 15-20 minutter ved 200 °C i almindelig ovn midt på.

      Hjemme hos os kommer vi desværre nogle gange ud i den situation at vi ikke altid når at spise alle bananerne før de bliver dårlige. Bananmuffins opskriften er en nem løsning på problemet. Den er med til at forhindre madspild og de modne bananer giver dine muffins en lækker og svampet tekstur.

      Opskriften er nem og overskuelig, desuden tager det ikke mere end 1 time. Har du børn, så er det simpelthen et must at inkludere dem i processen hvorved de vil lære at lave mad og på samme tid vil i kommer hinanden nærmere.

      Spørgsmål verørende bananmuffins

      • Kan man fryse bananmuffins?
        Det kan man sagtens ja. De har en holdbarhed på ca. 6 måneder. Hvis du har lavet for mange muffins, så smid dem bare ind i fryseren, det kan de sagtens tåle.
      • Hvordan laver man frosting eller glasur til muffins?
        Frosting eller glasur til muffins består for det meste af flødeost og denne skal selvfølgelig være neutral i smagen. Hvorefter man tilsætte ingredienser som både giver smag, aroma samt den tekstur man ønsker. Vi vil tilføje flere opskrifter på hvordan du kan lave forskellige frostings til dine dejlige muffins.
      • Hvordan laver man regnbue muffins?
        regnebue-muffinEn regnbue muffin er hvad du tror, den har nemlig regnbuens farver og smager lige så godt som en almindelig muffin. En fantastisk dessert til børn som de vil elske. Sådan en er faktisk ikke så svært at lave igen. Det eneste der kræves af dig er frugtfarve samt lidt fantasi. Vi vil senere tilføje selve opskriften på hvordan du kan lave dine helt egne regnbue muffins nem og hurtigt.
      • Hvor længe skal bananmuffins bage?
        Det afhænger helt og aldeles af ingredienserne, størrelsen på dine muffins samt hvor i ovnen du har placerer dem. De fleste muffins kræver mellem 15 og op til 30 minutter. Hvis det er denne opskrift du spørger om, så scroll op og se i selve opskriften.
      • Er cupcakes det samme som muffins?
        En simpel forklaring kan håndteres med en lille ligning som denne: Cupcakes = muffins + frosting. Dvs, at en cupcake er det samme som en muffin med frosting. Der er selvfølgelig flere forskellige ting der adskiller de 2 fra hinanden, vi går dog ikke så dybt i detaljerne da vi mere forkuserer på smag og oplevelse.
      • Er muffins gode dagen efter?
        Det kan de være. Jo længere en muffin står ude jo mere tør bliver den. En muffins fugtighed vil med tiden dale og den vil blive tør og kedelig. Derfor er det vigtig at du sætter dem ind på køl i en beholder med lufttæt låg. Hermed vil du bevare så meget som mulig af den originale fugtighed dine muffins havde da de kom ud af ovnen til at begynde med.

      Videoopskrift på bananmuffins og mere til

      Her er en video med ikke kun en men hele 3 forskellige opskrifter på muffins. Kokken her er den skønne ”The Domestic Geek”. Hun forklarer dig trin for trin hvad du skal gøre for at få de bedste muffins. Du er mere end velkommen til at tjekke hendes kanal ud, hun har mange interessante opskrifter du kan hoppe ud i.

      Videoen er produceret af The Domestic Geek og er på negelsk.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close