Tomatsuppe med pasta
Tomatsuppe er en af de mest populære supper rundt om i de små hjem – og sådan set også på diverse spisesteder.
Dens popularitet blandt både børn og voksne skyldes blandt andet det, at den ofte er ret mild og sødlig i smagen.
Suppen kan naturligvis peppes op i form af krydderier eller anden form for tilsætning, som gør, at den får noget kant – måske nok mest til glæde for de voksne.
I denne udgave af en tomatsuppe tilsættes pasta. Alle kan spise pasta, og så klæder den tomat så glimrende, at der er tale om et perfekt match. Den kan nemt kandidere til at blive familiens nye yndlingssuppe.
Prøv også min originale Tomatsupper.
Du får opskrift og fremgangsmåde lige her:
- 1 Løg
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie en anden form for olie kan også bruges
- ½ tsk. Karry
- 2 dåser Flåede tomater
- 5 dl. Grøntsagsbouillon
- 50 gram Suppehorn paster (Anden type kan også bruges)
- 1 dåse Fiskeboller (Kan undlades)
- 2,5 dl. Creme fraiche 38 %
- Salt og peber
- 4 skiver Bacon (Til pynt og mere smag)
- Løg og hvidløg hakkes fint. Olien varmes i en gryde, og de hakkede løg svitses deri i omkring to minutter.
- Drys den halve teskefuld karry over, mens den stadig er på blusset, og lad karryen svitse med i et par minutter, så karrysmagen bliver ekstra markant.
- Giv de flåede dåsetomater en tur i blenderen, og hæld dem derefter forsigtigt ned i gryden til løg og karry. Lad det hele varme godt igennem.
- Så tilsættes bouillonen, og suppen koges i omtrent fem minutter ved jævn varme og under omrøring.
- Den ukogte pasta hældes nu i gryden, og suppen koger fortsat ved jævn varme. Husk at røre rundt. Det hele koges, indtil pastaen er færdig.
- Suppen smages til med salt og peber, og den kan serveres med det samme.
- Til sidst tilsættes fiskebollerne som skrevet tidligere kan disse undlades. Du kunne eventuelt erstatte dem med bacon som vil give suppen lidt mere dybde og smag.
- Server gerne suppen med creme fraiche eller pisket fløde. Desuden kan du sætte brød og eventuelt smør på bordet.
Varier tomatsuppen
Nu er denne udgave af en pastasuppe en, der bliver fyldt med fiskeboller. Fiskeboller kan være en god og lettilgængelig måde at få spist den mængde af fisk, som det anbefales. Især børn kan have lettere ved at indtage fisk i denne form.
Hvis det forholder sig sådan, at det der med fiskeboller ikke står så højt på hitlisten hjemme hos jer, så er det selvfølgelig muligt at bytte dem ud med noget andet. Det kan være en anden form for fisk eller andet kød som for eksempel kødboller, skinketern eller kyllingestykker. Det ville alt sammen sagtens kunne gå til både tomatsmagen og pastaen.
Det er naturligvis også muligt helt at udelade kød. I en suppe kan du fint have en anden form for fyld. Du kan supplere med andre former for grøntsager eller rodfrugter. Det ville klæde denne suppe perfekt.
Foretrækker du eller andre i familien en blendet suppe, så vil tomatsuppen her også egne sig glimrende til det. Husk bare at blende den, før pastaen hældes i suppen.
Den børnevenlige udgave af en tomatsuppe
Skal en tomatsuppe være et hit hos ungerne, så skal den nok være en ret mild udgave. Så spar på krydderierne, og undlad løg og hvidløg. Du kan godt krydre suppen, men gør det med måde.
Bruger du andre grøntsager eller rodfrugter i den, så blend suppen fint, så der ingen “klumper” er i den. Så glider suppen meget nemmere ned.
Put godt med pasta i. Det mætter, og børn elsker det.
Om der i forhold til børnene skal være kød i suppen, afhænger af, om de er glade for kød. Er kød no go, så undlad det helt. Er kød ok, så vælg gerne noget, som er nemt at gå til, som for eksempel kylling, pølser, kødboller eller skinke.