Tiramisu

TiramisuTiramisu er en lækker italiensk dessert der får mundvandet til at løbe. Denne smukke dessert giver en dejlig og fyldig smag af både kaffe og Amaretto som komplimenterer hinanden utrolig godt.

Opfindelsen bag denne spændende dessert har en sjov historie som du kan læse meget mere om længere nede. Den er faktisk ret nem og hurtig at lave, det som tager tid er selve hviletiden, da den skal have minimum 24 timer i køleskabet for at sætte sig. Og tro mig når jeg siger at du ikke bliver skuiffet.

Tiramisu
Tiramisu
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning Ventetid
    15 minutter 1 døgn
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning Ventetid
    15 minutter 1 døgn
    Tiramisu
    Tiramisu
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning Ventetid
      15 minutter 1 døgn
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning Ventetid
      15 minutter 1 døgn
      Ingredienser
      • 500 gram Mascarpone
      • 100 gram Sukker
      • 2 Æggeblommer pasteuriseret
      • 2 Æggehvider pasteuriseret
      • 1,5 Kaffe færdiglavet
      • 1,5 Amaretto likør
      • 20-22 Ladyfingers (Savoiardi)
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Lav en god kande kaffe tag 1,5 -2 dl. ud og lad den stå og afkøle mens du går videre til næste punkt.
      2. Bland mascarpone, sukker og æggeblommer sammen.
      3. Pisk æggehvider stive og vend det derefter forsigtigt i mascarponeblandingen.
      4. Når kaffen er afkølet, blander du det med amaretto.
      5. Læg ladyfingers (Savoiardi) i kaffeblandingen til de er bløde.
      6. Her kan du gøre brug af en aflang brødform hvor du beklæder den med bagepapir.
      7. Læg et lag af de allerede bløde ladyfingers så de dækker bunden.
      8. Tag ca. en tredjedel af din mascarponeblanding og fordel den oven på ladyfingers.
      9. Punkt 7 til 8 gentages ca. 3 gange i alt, hvori mascarponeblandingen er øverst.
      10. Sæt brødformen i køleskabet og giv det 24 timer, gerne mere. Denne dessert skal nemlig have tid til at sætte sig.
      11. Inden servering drysses kagen til med enten kakaopulver eller revet mørk chokolade. Desserten går hånd i hånd med en god dessert vin som Beaumes de venise, Passito, Marsala eller Tokaji. Velbekomme.

      Spørgsmål om Tiramisu

      • Hvad er tiramisu?
        De fleste kender Italien for deres store udvalg af pasta og ikke mindst pizzaen. De er dog også kendt for deres bagværk og desserter og det er den sidste genre denne opskrift handler om. Tiramisu er en italiensk dessert der består af flere lag. Indeholder ladyfingers, kaffe, en flødebaseret ost som mascarpone samt alkohol som amaretto eller lignende. Derudover indeholder den de sædvanlige dessert ingredienser så som: Æg, sukker, vanilje og enten kakaopulver eller chokoladeflager.
      • Hvad drikker man til tiramisu?
        Der er flere muligheder når det kommer til valg af drikke der passer til en tiramisu. Heriblandt kan vi nævne vine som: Beaumes de venise, Marsala, Passito eller Tokaji. Disse vine hælder til den lidt søde og milde smag der komplimenterer både kaffen og flødeosten i desserten.
      • Hvordan laver man tiramisu?
        Desserten kan laves på flere forskellige måder. Fremgangsmåden er dog ens for dem alle, desserten skal nemlig bygges op i lag. Denne opskrift giver dig en dejlig version af den italienske dessert som nærmest smelter i munden på en.
      • Kan man fryse tiramisu?
        Ja det kan man sagtens. Den har en holdbarhed på ca. 1-2 måneder på frost, hvis det drejer sig om køleskabet så er holdbarheden små 2-3 dage.
      • Tiramisu hvad betyder det?
        Om tiramisu har en decideret oversættelse til dansk skal jeg ikke kunne sige, jeg har dog læst mig frem til at det betyder “kvik mig op”. Desserten har en meget spændende historie bag sig som du kan læse mere om her.
      • Tiramisu hvilken alkohol?
        Som de fleste ved indeholder desserten alkohol, ikke nok til at man segner hen eller kan mærke det, men den giver en ekstra krydret smag mange nyder. Som opskriften siger så er det en italiensk likør med navnet Amaretto. Som regel lavet på abrikos og nogle gange tilsat mandel. Det ses dog til tider at nogle opskrifter tager andre alkohol typer i brug, i denne holder vi os dog til den klassiske Amaretto som gør desserten så speciel.
      • Hvor kan man købe tiramisu?
        Tiramisu kan købes flere forskellige steder, italienske restauranter har desserten som regel på deres menu. Nogle pizzarier og endda nogle gange i dagligvarebutikker så som, netto, fakta, kvickly, føtex osv. Dessertens popularitet har steget en del de sidste par år og man ser den heldigvis flere og flere steder. En købt Tiramisu vil dog aldrig kunne måle sig med en hjemmelavet som du hurtigt vil finde ud af.
      • Hvor stammer tiramisu fra?
        Tiramisu er en Italiensk dessert og stammer derfor fra Italien. Det menes faktisk at den stammer fra Toscana på baggrunden af dens opbygning som er i lag.

      Videoopskrift på Tiramisu

      I denne video kan du se hvordan du skal gøre for at skabe denne smukke og dejlige dessert. Kokken her giver sig god tid til at forklare de forskellige trin og tilføjer sine kvalificeret meninger om diverse ingredienser. Tjek hans kanal ud på youtube, han har ret mange gode retter som du kan kaste dig over.

      Videoen er produceret af “Cruton Crackerjacks” og er på engelsk.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close