Hurtige pandekager

Hurtige pandekagerPandekager er en klassiker. Så snart du begynder at stege pandekager, vil duften sprede sig i hele huset, og det vil hurtigt samle hele familien i køkkenet. Og det sker, hvad enten du steger pandekager til eftermiddags- eller aftenkaffen eller til morgenmaden, eller du steger madpandekager. Der findes nemlig mange forskellige opskrifter på pandekager.

Du kan finde et hav af opskrifter på pandekager – både dessertpandekager og madpandekager – her. Men den du får lige her, er en hurtigt lavet pandekage. Dejen skal nemlig ikke hvile. Bare på panden med det samme. Men pas på, det ikke går som i historien om konen med de syv sultne børn og bedstefar med stok, hvor pandekagen var så hurtig, at den stak af for til sidst at blive spist af en gris i stedet.

Hurtige pandekager
Hurtige pandekager
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    8-10 pandekager 10 minutter
    Tilberedning
    30 minutter
    Personer Forberedelse
    8-10 pandekager 10 minutter
    Tilberedning
    30 minutter
    Hurtige pandekager
    Hurtige pandekager
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      8-10 pandekager 10 minutter
      Tilberedning
      30 minutter
      Personer Forberedelse
      8-10 pandekager 10 minutter
      Tilberedning
      30 minutter
      Ingredienser
      • 1/2 Vaniljestang
      • 1 tsk. Sukker
      • 150 gram Hvedemel
      • 1 knsp. Salt
      • 1 tsk. Kanel (Kan undlades)
      • 3 Æg
      • 3 dl. Mælk
      • Fedtstof til stegning – f.eks. smør
      Personer: pandekager
      Instruktioner
      1. Flæk den halve vaniljestang på langs med en lille kniv, og skrab kornene ud.
      2. Gnid vaniljekornene sammen med sukkeret, så de ikke klumper sammen.
      3. Bland ”vaniljesukker”, mel, salt og evt. kanel i en skål, og tilsæt æg og mælk.
      4. Pisk hele herligheden sammen til en klumpfri dej – det gøres nemmest og hurtigst i køkkenmaskinen eller med en elpisker.
      5. Varm fedtstoffet på en pande – gerne en pandekagepande, der giver den helt rigtige størrelse på pandekagerne – og hæld dej på, så det dækker hele panden i et tyndt lag – ca. ¾ dl på min pandekagepande.
      6. Vend pandekagen, når dejen er blevet ”fast”, og pandekagen er begyndt at blive brun i kanterne. Det gøres nemmest med en palet.
      7. Pandekagerne kan serveres med is, syltetøj, sukker, sirup … you name it. Vælg din egen favorit!
      Opskrift noter

      Historien om pandekagen

      Kender du historien om pandekagen? Ikke historien om konen med de syv sultne børn og bedstefar med stok, men historien bag pandekagen? Ikke? Det er der heller ikke ret mange andre, der gør. For der er ingen der ved helt nøjagtigt, hvordan denne delikate spise er opstået. Men man ved, at den har over 500 år på bagen.

      Den mest kendte forklaring på pandekagens oprindelse – i hvert fald her i landet – er nok den, at man inden den 40 dage lange faste, skulle have brugt de fødevarer, som ikke kunne holde sig til efter fasten – det vil sige fødevarer som æg, mælk og smør. Det lyder næsten som en pandekage, ikke? Der mangler bare mel.

      Fødevarerne blev brugt sidste dag inden faste, som er tirsdag efter fastelavn. Den kaldes også hvide- eller fedetirsdag, og er sjovt nok samme dag, som vi også fejrer Pandekagedag og har gjort det siden 2006.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close