Hurtige pandekager
Hurtige pandekager
Hurtige pandekager
Hurtige pandekager
    Personer Forberedelse
    8-10pandekager 10minutter
    Tilberedning
    30minutter
    Personer Forberedelse
    8-10pandekager 10minutter
    Tilberedning
    30minutter
    Ingredienser
    • 1/2 Vaniljestang
    • 1tsk. Sukker
    • 150gram Hvedemel
    • 1knsp. Salt
    • 1tsk. Kanel(Kan undlades)
    • 3 Æg
    • 3dl. Mælk
    • Fedtstof til stegning – f.eks. smør
    Instruktioner
    1. Flæk den halve vaniljestang på langs med en lille kniv, og skrab kornene ud.
    2. Gnid vaniljekornene sammen med sukkeret, så de ikke klumper sammen.
    3. Bland ”vaniljesukker”, mel, salt og evt. kanel i en skål, og tilsæt æg og mælk.
    4. Pisk hele herligheden sammen til en klumpfri dej – det gøres nemmest og hurtigst i køkkenmaskinen eller med en elpisker.
    5. Varm fedtstoffet på en pande – gerne en pandekagepande, der giver den helt rigtige størrelse på pandekagerne – og hæld dej på, så det dækker hele panden i et tyndt lag – ca. ¾ dl på min pandekagepande.
    6. Vend pandekagen, når dejen er blevet ”fast”, og pandekagen er begyndt at blive brun i kanterne. Det gøres nemmest med en palet.
    7. Pandekagerne kan serveres med is, syltetøj, sukker, sirup … you name it. Vælg din egen favorit!
    Opskrift noter

    Historien om pandekagen

    Kender du historien om pandekagen? Ikke historien om konen med de syv sultne børn og bedstefar med stok, men historien bag pandekagen? Ikke? Det er der heller ikke ret mange andre, der gør. For der er ingen der ved helt nøjagtigt, hvordan denne delikate spise er opstået. Men man ved, at den har over 500 år på bagen.

    Den mest kendte forklaring på pandekagens oprindelse – i hvert fald her i landet – er nok den, at man inden den 40 dage lange faste, skulle have brugt de fødevarer, som ikke kunne holde sig til efter fasten – det vil sige fødevarer som æg, mælk og smør. Det lyder næsten som en pandekage, ikke? Der mangler bare mel.

    Fødevarerne blev brugt sidste dag inden faste, som er tirsdag efter fastelavn. Den kaldes også hvide- eller fedetirsdag, og er sjovt nok samme dag, som vi også fejrer Pandekagedag og har gjort det siden 2006.