Hjemmerørt mayonnaise

MayonnaiseDet er utrolig nemt at lave en hjemmerørt mayonnaise. Det tager ikke mere end 10 minutter og kræver ingredienser du sikkert allerede har i dit køkken. Prisen på en mayonnaise i en dagligvarebutik er en del højere end hvad du selv kan lave den til og så smager den meget bedre. Desuden kan du selv tilpasse den sådan så den passer perfekt til dine smagsløg samt behov.

Mayonnaisen kan laves på 2 forskellige måder, nemlig i hånden med et piskeris eller en stavblender som gør hele processen meget nemmere. Personligt så bruger jeg stavblenderen da det går tjept og ens mayo har det sværere at skille.
Der er 3 regler du skal følge når du skal lave en god mayonnaise.

  • Når olien skal piskes i så husk at holde lidt igen, for kommer du olien for hurtigt og for meget i på en gang, vil din mayonnaise skille.
  • Alle ingredienserne skal helst have samme temperatur, derved vil du få den bedste slutresultat.
  • Husk at bruge pasteuriserede æg for at være på den sikre side.

Mayonnaisen her vil passe perfekt til hjemmelavet pommes frites

Mayonnaise
Hjemmerørt mayonnaise
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    2-4 personer 5 Minutter
    Tilberedning
    5 Minutter
    Personer Forberedelse
    2-4 personer 5 Minutter
    Tilberedning
    5 Minutter
    Mayonnaise
    Hjemmerørt mayonnaise
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      2-4 personer 5 Minutter
      Tilberedning
      5 Minutter
      Personer Forberedelse
      2-4 personer 5 Minutter
      Tilberedning
      5 Minutter
      Ingredienser
      • 2 Æggeblommer
      • 1 tsk. God sennep
      • 1 tsk. Eddike Rødvins og æblecidereddike kan også bruges
      • Salt & friskkværnet peber
      • 2 dl, Olie Smagsneutral som solsikkeolie
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Hvis du har en stavblender så brug gerne denne, da piskningen med almindelig piskeris vil tage noget længere tid. Du vil desuden opdage at ingredienser bliver blandet bedre hvis de har samme temperatur!
      2. Pisk æggeblomme, sennep, salt og peber samt eddike sammen.
      3. Tilsæt olien lidt ad gangen men du pisker mayonnaisen indtil alt olien er optaget i blandingen. (Tilsætter du olien for hurtigt, vil din mayonnaise skille!)
      4. Synes du at din mayonnaise bliver for tyk, så har du muligheden for at pige nogle dråber vand eller eddike i indtil den har den rette konsistens igen.
      5. Smag din mayonnaise til med salt, peber, eddike samt sennep.

      Spørgsmål vedrørende mayonnaise

      • Hvordan laver man mayonnaise?
        Der er ikke så mange forskellige metoder at lave mayonnaise på. Jeg vil anbefale dig at følge denne opskrift til punkt og prikke så du får bedst mulig slutresultat.
      • Hvilken olie til mayonnaise?
        Solsikkeolie eller vindruekerneolie er nok det bedste valg når du skal lave hjemmelavet mayonnaise. Bruger olie som olivenolie vil denne overdøve de andre smage. Så en neutral olie vil passe perfekt.
      • Hvor kan man købe heinz mayonnaise?
        Du kan købe Heinz mayonnaise i de fleste dagligvare butikker efterhånden. Så som, Kvickly, Bilka, Føtex, Fakta osv.

      Videoopskrift på en mayonnaise med Jamie Oliver

      Her viser Jamie Oliver hvordan man laver en god mayonnaise uden en stavblender, men med et almindelig gammeldags piskeris. Det kan sagtens lade sig gøre, det kræver bare lidt tålmodighed og tricket med olien. Han viser hvordan man gør og giver gåde råd så din mayonnaise ikke splitter.

      Videoen er produceret af Jamie Oliver

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close