Grove pølsehorn

Grove pølsehorn
Pølsehorn er en lækker spise for både store og små. De kan bruges som overraskelse i madpakken, favorit til frokostbordet, som hurtig snack på farten eller som tilbehør til enhver anledning.

Der findes mange udgaver af forskellige opskrifter på pølsehorn. Når du ønsker at gøre dem ekstra sunde og nærende, kan du lave dem i grove udgaver. Dette tilfører ekstra fibre og næringsstoffer til den populære snack.

Prøv også min originale og nemme opskrift på pølsehorn.

Herunder finder du en nem og enkel opskrift på grove pølsehorn, som med sikkerhed vil blive et hit. Har du for mange horn tilovers, tåler de uden problemer at blive lagt i frysere til et senere tidspunkt.

Grove pølsehorn
Grove pølsehorn
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    20 stykker 60 min
    Tilberedning
    55 min
    Personer Forberedelse
    20 stykker 60 min
    Tilberedning
    55 min
    Grove pølsehorn
    Grove pølsehorn
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      20 stykker 60 min
      Tilberedning
      55 min
      Personer Forberedelse
      20 stykker 60 min
      Tilberedning
      55 min
      Ingredienser
      • 20 Små wienerpølser
      • 6 dl. Sødmælk
      • 1 pakke Gær
      • 2 tsk. Salt
      • 2 tsk. Sukker
      • 2 Æg
      • 400 gram Grov melblanding (ligelig blanding af hhv. fuldkornhvedemel, groft rugmel, grahamsmel samt finvalsede havregryn
      • 200 gram Smør
      • 800 gram Hvedemel
      Personer: stykker
      Instruktioner
      1. Lun mælken i en gryde til den har samme temperatur som din lillefinger. Den må ikke være for varm, da gærens effekt således bliver ødelagt.

        Hæld mælken i en mellemstor plastikskål og smuldr gæren heri, mens du rører rundt med en stor ske.

        Når gæren er helt oplæst i mælken, skal salt, sukker, grov melblanding hældes heri, og æggene skal slås ud i blandingen.

        Rør godt rundt i skålen, så alle ingredienser blandes sammen.
      2. Når ingredienserne er blandet godt sammen, skal du ælte dejen på bordet. Drys lidt af mængden af hvedemelet på bordet og slå dejen sammen. Dette er med til at gøre dine færdigbagte pølsehorn luftige og lækre.

        Når dejen er lind og smidig, skal den hævet i skålen med et viskestykke over sig i cirka 1 time.
      3. Når tiden er gået, skal du ælte dejen let, så den slås sammen igen. Del dejen op i 4 lige store stykker.

        Rul hver af de 4 dejklumper ud i en rund form og skær formen ud i 5 trekanter (på samme måde som pizzaslices).

        For at give dine pølsehorn en ekstra smagfuld effekt, kan du smøre den brede ende af hver trekant ind med ketchup.
      4. Form pølsehornene ved at rulle hver pølse ind fra den tykke ende af hver trekant. Læg hornet på slippen på en bageplade med bagepapir.

        Lad pølsehornene efterhæve i cirka 30 minutter. Når halvdelen af tiden er gået, skal du tænde din ovn på 200 grader almindelig varmluft.

        Derved er hornene klar til at blive bagt, når du har penslet dem.
      5. Når hornene har efterhævet, kan du rette lidt på dem, hvis de har ændret form.

        Slå et æg ud i en lille kop og pisk det let med en gaffel til æggehvide og æggeblomme er pisket sammen.

        Pensl alle hornene på overfladen. Dette gør dine færdigbagte pølsehorn sprøde på overfladen og er med til, at de tager sig flotte og gyldne ud.

        Hornene skal bages midt i ovnene i cirka 25 minutter.

      Afhængig af hvor groft og mættende du ønsker dine pølsehorn skal være, kan du justere den grove melblanding i forhold hertil. Du kan vælge at erstatte fuldkornsmelet med traditionelt hvedemel.

      Hvis du ønsker at lave særlige udgaver af disse horn, kan du bruge andre typer pølser. Kyllingepølser har en mild smag, og er en type kød, som både børn og voksne holder af.
      For at gøre hornene endnu mere indbydende at se på, kan du vælge at drysse dem med f.eks. sesamfrø, lige efter du har penslet dem med æg.

      Den helt store fordel ved denne snack er, at de kan nydes både varme og kolde. Derfor kan grove pølsehorn oplagt blive brugt som et sundt og mættende mellemmåltid.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

      Close