Grove pølsehorn
Grove pølsehorn
Grove pølsehorn
Grove pølsehorn
    Personer Forberedelse
    20stykker 60min
    Tilberedning
    55min
    Personer Forberedelse
    20stykker 60min
    Tilberedning
    55min
    Ingredienser
    • 20 Små wienerpølser
    • 6dl. Sødmælk
    • 1pakke Gær
    • 2tsk. Salt
    • 2tsk. Sukker
    • 2 Æg
    • 400gram Grov melblanding (ligelig blanding af hhv. fuldkornhvedemel, groft rugmel, grahamsmel samt finvalsede havregryn
    • 200gram Smør
    • 800gram Hvedemel
    Instruktioner
    1. Lun mælken i en gryde til den har samme temperatur som din lillefinger. Den må ikke være for varm, da gærens effekt således bliver ødelagt.

      Hæld mælken i en mellemstor plastikskål og smuldr gæren heri, mens du rører rundt med en stor ske.

      Når gæren er helt oplæst i mælken, skal salt, sukker, grov melblanding hældes heri, og æggene skal slås ud i blandingen.

      Rør godt rundt i skålen, så alle ingredienser blandes sammen.
    2. Når ingredienserne er blandet godt sammen, skal du ælte dejen på bordet. Drys lidt af mængden af hvedemelet på bordet og slå dejen sammen. Dette er med til at gøre dine færdigbagte pølsehorn luftige og lækre.

      Når dejen er lind og smidig, skal den hævet i skålen med et viskestykke over sig i cirka 1 time.
    3. Når tiden er gået, skal du ælte dejen let, så den slås sammen igen. Del dejen op i 4 lige store stykker.

      Rul hver af de 4 dejklumper ud i en rund form og skær formen ud i 5 trekanter (på samme måde som pizzaslices).

      For at give dine pølsehorn en ekstra smagfuld effekt, kan du smøre den brede ende af hver trekant ind med ketchup.
    4. Form pølsehornene ved at rulle hver pølse ind fra den tykke ende af hver trekant. Læg hornet på slippen på en bageplade med bagepapir.

      Lad pølsehornene efterhæve i cirka 30 minutter. Når halvdelen af tiden er gået, skal du tænde din ovn på 200 grader almindelig varmluft.

      Derved er hornene klar til at blive bagt, når du har penslet dem.
    5. Når hornene har efterhævet, kan du rette lidt på dem, hvis de har ændret form.

      Slå et æg ud i en lille kop og pisk det let med en gaffel til æggehvide og æggeblomme er pisket sammen.

      Pensl alle hornene på overfladen. Dette gør dine færdigbagte pølsehorn sprøde på overfladen og er med til, at de tager sig flotte og gyldne ud.

      Hornene skal bages midt i ovnene i cirka 25 minutter.